Н У Х Т

Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

22 листопада 2019

Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

18-22 листопада 2019 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ тривав тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін. Викладачі комісії разом зі студентами коледжу провели цікаві та повчальні заходи.

18 листопада викладачем Наталією Гавриленко була прочитана інтерактивна лекція «Бути батьками – це здорово!». На лекцію були запрошені студенти та психолог Полтавського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Людмила Карацюпа. Вони аналізували різні стилі батьківської поведінки стосовно дітей та їх вплив на процес формування особистості дитини, визначили сутність основних засад усвідомленого батьківства та шляхів їх упровадження.

19 листопада викладачем комісії Іриною Толмачевою у бібліотеці коледжу була організована книжкова виставка «Твій біль, Україно!»,  а 22 листопада - бібліографічний огляд «Голодомор - чорна сповідь моєї Вітчизни», присвячені вшануванню пам’яті жертв однієї з найстрашніших трагедій в історії українського народу – Голодомору 1932–1933 років.

20 листопада в актовій залі коледжу відбувся загальноколеджівський захід «Година пам’яті «Жнива скорботи»», присвячений 86-м роковинам Голодомору. Виховну годину підготували викладач циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Наталія Гайворонська та студенти коледжу Анастасія Єрмашкевич, Вікторія Зінченко, Богдан Корольов, Корній Лебединський, Анастасія Манько, Назар Петренко, Валерія Чухліч, Вадим Ярошинський. Студенти 1-го курсу та викладачі вшанували тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору. Учасників заходу запросили приєднатися до Всеукраїнської акції «Засвіти свічку» 23 листопада о 16.00 та запалити свічку пам’яті на знак вшанування невинно замученого голодом українського народу.

Також 20 листопада під керівництвом викладачів Надії Гагаєвої, Аліни Кметь, Валерія Логвиненка та Олега Шерстюка студенти взяли участь у спортивних змаганнях «Коли спорт полюбиш, сильним, спритним будеш». Пройшовши низку випробувань, чемпіоном стала група 21-А.

У цей же день викладачем Михайлом Танчиним була прочитана лекція «Особливості Державного бюджету України на 2020 рік» і відбулася виставка плакатів «Історія української гривні», організована викладачем Наталією Гайворонською. Студенти отримали можливість ознайомитися з історією української національної валюти, що ввійшла в обіг згідно з Указом Президента України «Про грошову реформу в Україні» від 25 серпня 1996 року.

Протягом тижня циклової комісії викладачі прагнули формувати у майбутніх фахівців харчової та переробної промисловості економічне мислення та свідомість, виховувати розумні потреби, озброювати теоретичними знаннями та практичними навичками щодо культури праці, формувати потреби економічного аналізу, бачення перспективи; вчити опановувати основи наукової організації праці в умовах ринкових відносин, формувати у студентів бажання та потребу повсякденно поліпшувати результати своєї праці у навчальній та суспільно-корисній діяльності, брати участь в економічному житті країни, виховувати в собі якості бережливості, ініціативності, діловитості, дисциплінованості.

Опублікований: 22-11-2019
Читайте також:
Лектори кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вражають рівнем викладацької майстерності

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося відкрите  заняття «Основні поняття. Об’єкти, суб’єкти інтелектуальної власності та правові засоби її охорони. Законодавча база України» з дисципліни «Інтелектуальна та промислова власність», яке доцент кафедри, к.т.н. Микола Бондара провів для здобувачів-магістрантів напряму підгот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лектори кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вражають рівнем викладацької майстерності 01 жовтня 2020

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали

15 листопада 2019 р. проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксаною Кочубей-Литвиненко, завідувачем кафедри технології молока і молочних продуктів Галиною Поліщук, викладачами кафедри і провідним інженером відділу інтелектуальної власності Наталією Акутіною...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали 18 листопада 2019

До уваги вступників! Остання можливість підготуватися до складання НМТ у цьому році!

Час летить швидко, й зовсім скоро майбутні вступники повинні будуть скласти Національний мультипредметний тест (НМТ). Зважаючи на те, що його результати суттєво впливають на можливість вступу до закладу вищої освіти, готуватися до нього потрібно старанно й відповідально. Тож, нагадуємо, що на Підготовчому відділенні НУХТ ще триває набір слухачів н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До уваги вступників! Остання можливість підготуватися до складання НМТ у цьому році! 12 січня 2024

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу зустрів гостей з Волинського коледжу НУХТ

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу радий гостям – студентам відділення харчових технологій Волинського коледжу, структурного підрозділу нашого університету. Зустріли майбутніх молодших спеціалістів з харчових технологій заступник завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко і заступник декана фа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу зустрів гостей з Волинського коледжу НУХТ 24 жовтня 2018