Н У Х Т

Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

22 листопада 2019

Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

18-22 листопада 2019 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ тривав тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін. Викладачі комісії разом зі студентами коледжу провели цікаві та повчальні заходи.

18 листопада викладачем Наталією Гавриленко була прочитана інтерактивна лекція «Бути батьками – це здорово!». На лекцію були запрошені студенти та психолог Полтавського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Людмила Карацюпа. Вони аналізували різні стилі батьківської поведінки стосовно дітей та їх вплив на процес формування особистості дитини, визначили сутність основних засад усвідомленого батьківства та шляхів їх упровадження.

19 листопада викладачем комісії Іриною Толмачевою у бібліотеці коледжу була організована книжкова виставка «Твій біль, Україно!»,  а 22 листопада - бібліографічний огляд «Голодомор - чорна сповідь моєї Вітчизни», присвячені вшануванню пам’яті жертв однієї з найстрашніших трагедій в історії українського народу – Голодомору 1932–1933 років.

20 листопада в актовій залі коледжу відбувся загальноколеджівський захід «Година пам’яті «Жнива скорботи»», присвячений 86-м роковинам Голодомору. Виховну годину підготували викладач циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Наталія Гайворонська та студенти коледжу Анастасія Єрмашкевич, Вікторія Зінченко, Богдан Корольов, Корній Лебединський, Анастасія Манько, Назар Петренко, Валерія Чухліч, Вадим Ярошинський. Студенти 1-го курсу та викладачі вшанували тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору. Учасників заходу запросили приєднатися до Всеукраїнської акції «Засвіти свічку» 23 листопада о 16.00 та запалити свічку пам’яті на знак вшанування невинно замученого голодом українського народу.

Також 20 листопада під керівництвом викладачів Надії Гагаєвої, Аліни Кметь, Валерія Логвиненка та Олега Шерстюка студенти взяли участь у спортивних змаганнях «Коли спорт полюбиш, сильним, спритним будеш». Пройшовши низку випробувань, чемпіоном стала група 21-А.

У цей же день викладачем Михайлом Танчиним була прочитана лекція «Особливості Державного бюджету України на 2020 рік» і відбулася виставка плакатів «Історія української гривні», організована викладачем Наталією Гайворонською. Студенти отримали можливість ознайомитися з історією української національної валюти, що ввійшла в обіг згідно з Указом Президента України «Про грошову реформу в Україні» від 25 серпня 1996 року.

Протягом тижня циклової комісії викладачі прагнули формувати у майбутніх фахівців харчової та переробної промисловості економічне мислення та свідомість, виховувати розумні потреби, озброювати теоретичними знаннями та практичними навичками щодо культури праці, формувати потреби економічного аналізу, бачення перспективи; вчити опановувати основи наукової організації праці в умовах ринкових відносин, формувати у студентів бажання та потребу повсякденно поліпшувати результати своєї праці у навчальній та суспільно-корисній діяльності, брати участь в економічному житті країни, виховувати в собі якості бережливості, ініціативності, діловитості, дисциплінованості.

Опублікований: 22-11-2019
Читайте також:
Творчість, що надихає…

Ми – сильні духом! Нас не подолати! Навіть за умов війни ми робимо те, що любимо. Хоч під звуки сирен чи у непроглядній темряві – мистецтво кличе… Учасники художньої самодіяльності Вінницького фахового коледжу НУХТ разом зі своїми творчими наставниками відвідали Вінницьку обласну філармонію ім. М. Д. Леонтовича. Зібрав усіх мистецький проєкт «Хор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчість, що надихає… 12 січня 2023

Атестація здобувачів заочної скороченої форми навчання відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

18 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася атестація здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» заочної скороченої форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Єдиний державний кваліфікаційний іспит зі спеціальності відбувся у письмовій формі. Головою Екзаменаційної комісії виступила доктор технічних нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Атестація здобувачів заочної скороченої форми навчання відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 20 лютого 2020

Лекція головної технологині компанії «Оптіма-Юніон» для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій 16 листопада 2021 р. відбулася гостьова олайн-лекція «Інноваційні інгредієнти для виробництва молочних продуктів», яку в рамках дисциплін «Інноваційні інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів», «Актуальні проблеми харчових технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція головної технологині компанії «Оптіма-Юніон» для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів 17 листопада 2021

Зірковий час магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

Захист магістерських робіт – хвилююча та довгоочікувана мить. 14 лютого 2022 року – початок захистів кваліфікаційних магістерських робіт здобувачами денної та заочної форм навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» – став частинкою історії для ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зірковий час магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології 15 лютого 2022