Н У Х Т

Тенденції розвитку гастрономічної сфери України на Центральному регіональному гастрономічному форумі

04 грудня 2025

Тенденції розвитку гастрономічної сфери України на Центральному регіональному гастрономічному форумі

Нещодавно старший викладач кафедри технології ресторанної й аюрведичної продукції Артем Ущаповський узяв участь у Центральному регіональному гастрономічному форумі від Асоціації шеф-кухарів України, який зібрав понад 200 учасників – шефів, рестораторів, представників гастрономічної сфери та фахівців, які працюють над розвитком і популяризацією сучасних тенденцій ресторанного бізнесу в Україні. У програмі заходу були майстер-класи від провідних шеф-кухарів України, експертні семінари, нетворкінг і обмін професійним досвідом.

Тематика цьогорічного форуму охоплювала питання розвитку ресторанної індустрії, оптимізації роботи закладів, впровадження інновацій у гастрономії та підвищення стандартів якості. Окремий акцент був зроблений на побудові бренду шеф-кухаря, популяризації української кухні та розвитку гастрономічної культури як у професійній спільноті, так і серед широкого загалу.

Форум також став чудовою нагодою для нетворкінгу: знайомств, обміну досвідом, пошуку потенційних партнерств, що сприятиме розвитку нових проєктів і удосконаленню підготовки майбутніх фахівців за освітньою програмою «Технології харчування» (спеціальність G13 «Харчові технології»).

Приємно було спостерігати, як фахівці з різних міст і з різним професійним досвідом об'єдналися на одному майданчику, щоб навчатися, ділитися знаннями та творити нові можливості для галузі.

Майстер-класи і семінари виявилися змістовними й натхненними: учасники отримали нові рецептури, технологічні підходи й інструменти для організації сучасного виробничого процесу.

Нетворкінг дав змогу обмінятися ідеями та обговорити шляхи можливого співробітництва – саме у таких умовах народжуються інноваційні ініціативи та партнерські проєкти.

Форум залишив відчуття, що гастрономічна індустрія України активно розвивається, демонструє високий потенціал і готова до впровадження нових професійних стандартів. Потужне поєднання людей, знань і мотивації створює основу для подальшого зростання галузі. Викладач щиро вдячний організаторам за запрошення та з нетерпінням очікує на нові професійні зустрічі!

Опублікований: 04-12-2025
Читайте також:
Фахівці кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів долучилися до заходів Міжнародного форуму «Косметика України 2018»

29 травня розпочав свою роботу третій Міжнародний форум «Косметика України 2018», головною подією якого традиційно є конференція. Серед спікерів конференції - авторитетні професіонали із багатьох країн світу. Розпочала роботу конференції голова Асоціації «Парфумерія і косметика України» Вікторія Філатова доповіддю, присвяченою аналізу ринку космет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів долучилися до заходів Міжнародного форуму «Косметика України 2018» 30 травня 2018

За новітніми тенденціями в галузі слідкують викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Участь викладачів у наукових конференціях – один із ключових аспектів підвищення рівня їхньої професійної майстерності. Це дає змогу слідкувати за новітніми тенденціями в галузі, бути в курсі останніх розробок і постійно оновлювати свої знання. До того ж конференції сприяють розширенню професійних зв’язків, спонукають до активізації спільних науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За новітніми тенденціями в галузі слідкують викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 26 вересня 2023

Усі родзинки WorldFood Ukraine студентам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

24 жовтня доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Зоряна Романова разом зі студентами групи ТБ-4-8 відвідали 22-гу міжнародну виставку продуктів харчування WorldFood Ukraine, що працює щорічно в МВЦ на Броварському проспекті. На виставці до них приєдналися доцент Маргарита Карпутіна та завідувач лабораторії Людмила Бондаренко....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі родзинки WorldFood Ukraine студентам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 24 жовтня 2019

Штучний інтелект в освіті: викладачі розбираються з нюансами

У співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України ГО «Прогресильні» з 26 травня по 9 червня 2025 р. проводило масштабний курс підвищення кваліфікації для освітян, управлінців і науковців «Великий курс про штучний інтелект в освіті». Цей курс відкрив завіси, як адаптуватися до нової освітньої реально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Штучний інтелект в освіті: викладачі розбираються з нюансами 30 червня 2025