Чергове заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося в умовах сучасного закладу ресторанного господарства, кафе-кулінарії «Merry Cook», з авторською кавовою картою від топового баристи Антона Дихніча.
Виїзний практикум з технології кави і кавових напоїв для студентів провів бариста Ілля Грушевий. Заняття розпочалося зі знайомства з відмінностями сортів кави «Арабка» і «Робуста», а також ступенем їх обсмажування (слабкий, середній, сильний), що визначає неймовірний смак улюбленого всіма напою. Досвідчений бариста допоміг присутнім визначитися із вибором – моносорт чи бленд, ознайомив із кавовим обладнанням, інвентарем і посудом, які використовують у кафе «Merry Cook».
Ілля Грушевий приділив увагу найголовнішому – способам приготування кави, розпочавши з еспресо як основи для інших кавових напоїв. Слухачі сертифікатної освітньої програми дізналися про етапи його приготування, особливості роботи з холдером, підготовку експрес-кавоварки до роботи, екстрагування смако-ароматичних речовин із мелених зерен кави. Цікавим був екскурс до альтернативних способів приготування кави з використанням пуровера, кемекса, сифона, аеропреса, які є інноваційними для спеціалізованих закладів ресторанного господарства з широким асортиментом кави.
Після теоретичної частини розпочалося практичне навчання на професійному обладнанні. Слухачі не тільки опанували техніку приготування еспресо, американо, капучіно, латте, а й кожний зміг приготувати свій улюблений напій. Найцікавішою частиною практикуму стало знайомство з фірмовим напоєм закладу – капуоранджем (капучіно на основі апельсинового фрешу).
Студенти залишилися задоволеними цікавим виїзним заняттям із дегустацією, адже змогли не тільки посмакувати найпопулярніші напої, а й самостійно їх приготувати на професійному обладнанні. Менеджер програми, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук подякувала баристі кафе-кулінарії «Merry Cook» Іллі Грушевому за теплу атмосферу зустрічі та його професійну компетентність.
Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» під час практикуму занурилися у кавову культуру, наситилися корисною інформацією, зігрілися та насолодилися смаком і ароматом кави.