Н У Х Т

Там, де починається безпека – дезінфекція у харчовій, фармацевтичній та біотехнологічній галузях

10 квітня 2025

Там, де починається безпека – дезінфекція у харчовій, фармацевтичній та біотехнологічній галузях

З’ясуванню багатьох питань, пов’язаних із забезпеченням санітарії на підприємствах харчової, фармацевтичної та біотехнологічної галузей, була присвячена лекція, яку в межах педагогічної практики прочитав здобувач освітньо-наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» Олександр Ямковий.

Лекцію прослухали третьокурсники бакалаврату освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в межах дисципліни «Технологія мікробного синтезу лікарських засобів».

Олександр Ямковий, який має значний практичний досвід у сфері дезінфекції, під керівництвом професорки кафедри біотехнології і мікробіології Людмили Буценко органічно поєднав теоретичні засади дезінфекційної справи з розглядом практичних кейсів і зумів зацікавити студентів цією надзвичайно важливою складовою біотехнологічного виробництва.

Особливу увагу спікер приділив чинникам, що впливають на ефективність дезінфекції: температурі та pH розчину, жорсткості води, а також наявності інших хімічних сполук, які можуть знижувати ефективність дезінфектантів. Яскраві приклади з реального виробництва наочно демонстрували наслідки нехтування санітарними заходами. Адже їхня важливість не перебільшена – від якісної дезінфекції залежить не лише якість кінцевої продукції, а й здоров’я працівників і споживачів.

Лекція стала чудовою можливістю для студентів не лише дізнатися більше про дезінфекцію, а й зрозуміти її практичне значення у майбутній професійній діяльності.

Заняття пройшло успішно та залишило позитивні враження у всіх учасників. А родзинкою заходу, за словами самих студентів, стало проведення Олександром контрольної роботи, до якої він особисто підготував завдання, що з великим інтересом виконували здобувачі.

Опублікований: 10-04-2025
Читайте також:
Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Органічне виробництво – перспективи для молоді»

Початок останнього місяця весни 2024 року приніс вагомий здобуток до скарбнички освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». 1 травня 2024 року відбувся щорічний студентський форум «Органічне агровиробництво: майбутнє для молоді», організований Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Органічне виробництво – перспективи для молоді» 13 травня 2024

Чергова група викладачів університету завершила стажування у Польщі

З 18 по 21 грудня 2018 року викладачі університету – доцент кафедри економіки і права Оксана Відоменко, доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша та доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анна Грищенко пройшли заключний очний етап Міжнародного науково-педагогічного стажування для педагогічних і науково-п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова група викладачів університету завершила стажування у Польщі 27 грудня 2018

Упевнено просуваються до вершин професійного зростання бакалаври-заочники

Упевнено подолали ще одну сходинку свого професійного зростання здобувачі заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», що спеціалізувалися по кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. У кваліфікаційних роботах були представлені комплекси заходів щодо проєктування нових ліній із виро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Упевнено просуваються до вершин професійного зростання бакалаври-заочники 26 лютого 2025

Стале лідерство: НУХТ утримує першість серед винахідницької діяльності

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» оприлюднило результати діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників за І півріччя 2019 року. Як відзначають фахівці відомства, найбільш активними у І півріччі 2...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стале лідерство: НУХТ утримує першість серед винахідницької діяльності 15 серпня 2019