Н У Х Т

Там, де починається безпека – дезінфекція у харчовій, фармацевтичній та біотехнологічній галузях

10 квітня 2025

Там, де починається безпека – дезінфекція у харчовій, фармацевтичній та біотехнологічній галузях

З’ясуванню багатьох питань, пов’язаних із забезпеченням санітарії на підприємствах харчової, фармацевтичної та біотехнологічної галузей, була присвячена лекція, яку в межах педагогічної практики прочитав здобувач освітньо-наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» Олександр Ямковий.

Лекцію прослухали третьокурсники бакалаврату освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в межах дисципліни «Технологія мікробного синтезу лікарських засобів».

Олександр Ямковий, який має значний практичний досвід у сфері дезінфекції, під керівництвом професорки кафедри біотехнології і мікробіології Людмили Буценко органічно поєднав теоретичні засади дезінфекційної справи з розглядом практичних кейсів і зумів зацікавити студентів цією надзвичайно важливою складовою біотехнологічного виробництва.

Особливу увагу спікер приділив чинникам, що впливають на ефективність дезінфекції: температурі та pH розчину, жорсткості води, а також наявності інших хімічних сполук, які можуть знижувати ефективність дезінфектантів. Яскраві приклади з реального виробництва наочно демонстрували наслідки нехтування санітарними заходами. Адже їхня важливість не перебільшена – від якісної дезінфекції залежить не лише якість кінцевої продукції, а й здоров’я працівників і споживачів.

Лекція стала чудовою можливістю для студентів не лише дізнатися більше про дезінфекцію, а й зрозуміти її практичне значення у майбутній професійній діяльності.

Заняття пройшло успішно та залишило позитивні враження у всіх учасників. А родзинкою заходу, за словами самих студентів, стало проведення Олександром контрольної роботи, до якої він особисто підготував завдання, що з великим інтересом виконували здобувачі.

Опублікований: 10-04-2025
Читайте також:
Студенти-електрики відвідали міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в промисловості-2024»

Студенти груп ЕЛ-1-6, ЕЛ-2-3 і ЕЛ-3-3 разом із кураторами, докторами філософії, асистентами кафедри електропостачання і енергоменеджменту Петром Зінькевичем, Владиславом Шпаком і Володимиром Романюком та відповідальним за виховну роботу на кафедрі, старшим викладачем Дмитром Коломійцем відвідали міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в пром...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-електрики відвідали міжнародну спеціалізовану виставку «Енергетика в промисловості-2024» 21 жовтня 2024

Роботу спеціалізованих вчених рад продовжено до 2021 року

Здобувачі наукових ступенів кандидата чи доктора наук зможуть захистити свої доробки та отримати відповідні дипломи до 15 травня 2021 року. Відповідний наказ підписаний т. в. о. міністра освіти і науки Сергієм Шкарлетом. Зокрема, Міністерством освіти і науки продовжено термін дії усіх наявних спеціалізованих вчених рад. Цьому рішенню передувало вн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роботу спеціалізованих вчених рад продовжено до 2021 року 31 липня 2020

НУХТ утримує високі позиції за цитуванням у профілях Google Scholar

Розпочалася зимова сесія міжнародних і національних рейтингів університетів за показниками діяльності. Днями Webometrics опублікував нову, 13-ту редакцію свого дочірнього TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles, що ранжує кращі університети світу за цитуванням у профілях Google Scholar. До січневого рейтин...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ утримує високі позиції за цитуванням у профілях Google Scholar 01 лютого 2022

Чи безпечно купувати готову випічку розповіла телеглядачам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Знімальна група програми «Якісне життя» звернулася на кафедру технології ресторанної і аюрведичної продукції нашого університету із метою підготовки випуску на тему «Чи безпечно купувати готову випічку?». Роз’яснення щодо нормативних показників якості та безпечності пиріжків телевізійникам дала к.т.н., доцент кафедри Ірина Корецька. Програма вийш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чи безпечно купувати готову випічку розповіла телеглядачам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 квітня 2020