Кафедра готельно-ресторанної справи ефективно імплементує виїзні лабораторні заняття в реальних виробничих умовах як активний метод навчання в освітній процес підготовки здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
12 квітня 2024 р. відбулося чергове виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Сучасні ресторанна технології» для здобувачів третього курсу. Навчання було організовано на базі сучасного закладу ресторанного господарства «Argentina Grill» та фабрики-кухні компанії «Moderza» під керівництвом викладачки кафедри готельно-ресторанної справи Аліни Ковтун і управлінки, директорки виробництва Наталії Трембач.
Пані Наталія провела екскурсію всіма виробничими приміщеннями ресторанного підприємства, ознайомила з механічним, тепловим і холодильним обладнанням, основними санітарно-гігієнічними засобами, які використовуються в різних групах приміщень, журналами прийому товару, бракеражу, санітарним обробленням яєць, ножів, тари тощо. Особливу увагу фахівчиня акцентувала на дотриманні принципів НАССР на всіх етапах технологічних процесів.
«Argentina Grill» – мережа аргентинських ресторанів, які вражають сучасною концепцією, яскравим дизайнерським оформленням, відкритою кухнею, особливим грилем – Parilla, на якому відбувається обсмажування стейків.
Кухарі-асадори ресторану розповіли студентам про різновиди м’яса, ознайомили з асортиментом страв з м’яса у меню, провели майстер-клас із приготування стейків з різними варіантами презентації гостям, який завершився дегустацією вишуканих страв.
Колектив кафедри щиро вдячний директорці виробництва Наталії Трембач за гостинну зустріч, сприяння якісній підготовці бакалаврів, які мають можливість засвоювати теоретичний матеріал, формувати професійні навички і вивчати сучасні ресторанні технології на базі ресторанних підприємств.