Н У Х Т

Про почуття англійською

30 жовтня 2020

Про почуття англійською

Вивчення іноземної мови базується на чотирьох основних принципах: читання, письмо, говоріння та сприйняття мови на слух. Ні для кого не секрет, що опанувати останнє – найскладніше. Можна мати чималий словниковий запас, добре говорити і читати, але досить важко розпізнавати знайомі слова в потоці мовлення (не кажучи вже про незнайомі). Існує декілька способів, щоб «тренувати» вуха: спілкування з носієм мови, прослуховування пісень, але найефективнішим і найдоступнішим є перегляд фільмів.

Кожний із нас любить дивитися фільми, тому це можна зробити, відвідавши Movie Club, до якого щотижня готуються викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування. Вони пропонують перегляд фільмів із субтитрами або без, виконання різних завдань із закріпленням мовного матеріалу, з обговоренням і висловленням власної думки щодо важливих тем, яких торкається кіно. Більше того, здобувачі не лише вчать англійську у такий спосіб, а й розвиваються, розширюють свій світогляд, насичують мозок новою інформацією, запам’ятовують нові слова та вирази. Отже, цей спосіб передусім збагачує лексичний запас і тренує слухові навички.

На вихідних студенти групи англомовного проекту ТУ 2-12а  факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу самостійно подивилися фільм «Notting Hill», а на занятті в режимі відеоконференції ділилися своїми враженнями з викладачем Оленою Сподинюк. Ця романтична комедія розповідає історію скромного власника книжкового магазину в Ноттінг Хілл (один із мальовничих районів Лондона), життя якого різко змінюється після того, як до його магазину завітала відома кінозірка, щоб придбати путівник містом. З цього моменту життя головного героя вже не буде колишнім. Парі доводиться вирішити складне питання: чи можуть двоє людей кохати одне одного, коли за ними спостерігає весь світ?

У студентів була чудова можливість проникнути в культурні особливості британців, почути неповторні гумористичні діалоги героїв, порівняти власні традиції з традиціями іншої країни в різних ситуаціях формального і неформального міжособистісного і міжкультурного спілкування, розуміти важливість володіння іноземними мовами в сучасному світі.

Викладач Анна Харченко обрала для перегляду фільм «Dark Waters», оснований на реальних подіях 2019 року. До його перегляду і обговорення були запрошені студенти групи англомовного проекту ГС-1-9а цього ж факультету, які провели час із користю, адже мали змогу почути і побачити улюблених акторів, вловити інтонацію, а головне – вчитися розуміти мову на слух.

Колектив кафедри сподівається, що перегляд фільму та його подальше обговорення  спонукає здобувачів освіти розвивати елементарні засоби вираження почуттів і емоцій іноземною мовою та прагнути обговорювати сучасні тенденції в кіно.

Опублікований: 30-10-2020
Читайте також:
Сучасні тенденції в харчуванні з точки зору оздоровчих продуктів і аюрведи обговорили наші науковці

За ініціативи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 листопада 2019 року відбувся науково-практичний круглий стіл із багатозначною тематикою «Сучасні тенденції в харчуванні». Завідувач кафедри – доктор технічних наук Олександра Нєміріч виявила неабиякі творчий підхід і чудові організаторські здібності, аби надати цій події важлив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тенденції в харчуванні з точки зору оздоровчих продуктів і аюрведи обговорили наші науковці 27 листопада 2019

Патріотичні коктейлі вчилися готувати здобувачі

Викладачка циклової комісії готельного обслуговування Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Тетяна Гарасим провела для здобувачів освіти майстер-клас із приготування безалкогольних коктейлів з елементами оформлення «Патріотичний коктейль». Сьогодні безалкогольні коктейлі є надзвичайно популярними напоями, їх часто н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Патріотичні коктейлі вчилися готувати здобувачі 07 жовтня 2022

Студенти Чернівецького індустріального коледжу дізналися про освітні пропозиції НУХТ

Доцент кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Вячеслав Іващук у рамках проведення Державної акредитації Чернівецького індустріального коледжу за спеціальністю 5.05020201 «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва» поспілкувався зі студентами щодо продовження ними навчання у нашому у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Чернівецького індустріального коледжу дізналися про освітні пропозиції НУХТ 17 травня 2019