Н У Х Т

Глобальні тренди та локальні практики винного й гастрономічного туризму обговорили в університеті

17 жовтня 2019

Глобальні тренди та локальні практики винного й гастрономічного туризму обговорили в університеті

15 жовтня 2019 року відбувся круглий стіл «Винний та гастрономічний туризм: глобальні тренди та локальні практики», організований кафедрою туристичного та готельного бізнесу з нагоди святкування 135-річчя Національного університету харчових технологій. Модератором круглого столу виступив к.е.н., доцент Віктор Тринчук.

Захід розпочався з вітальних слів в.о. завідувача кафедри, д.е.н., професора Ірини Антоненко.

Завідувач кафедри аграрного консалтингу та туризму Національного університету біоресурсів і природокористування, д.е.н. Дарія Басюк розповіла про особливості брейн-фуду як інноваційної технології готельно-ресторанного обслуговування.

На проблемних питаннях врегулювання діяльності туристичних підприємств на основі цивілістичного підходу акцентувала увагу у своєму виступі Перший віце-президент ВГО «Туристична асоціація України», к.ю.н., доцент кафедри туризму Національного університету фізичного виховання і спорту Наталія Опанасюк.

Традиціям національних страв і напоїв як потенціалу для розвитку еногастрономічного туризму в Україні присвятила свою доповідь к.т.н., доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Любов Ткаченко.

Доцентом кафедри туристичного та готельного бізнесу нашого університету, к.г.н. Юрієм Сологубом розкрито окремі питання організації винних турів на основі дослідження винних шляхів Європи. К.е.н., доцент кафедри Тетяна Мірзодаєва висвітлила питання гастрономічних кодів єврейського населення, а к.г.н., доцент кафедри Катерина Верес розповіла про мобільну платформу гаджетів як інструмент популяризації винного туризму.

Про перспективи розвитку гастрономічного туризму в басейні річки Удай йшлося у виступі к.г.н., старшого викладача кафедри країнознавства і туризму Марини Руднєвої.

Наприкінці засідання круглого столу відбулася жвава дискусія, що допомогла учасникам визначити потенційні аспекти подальшої співпраці.

Колектив кафедри щиро вдячний усім учасникам круглого столу за цікаві виступи та участь у дискусії.

Опублікований: 17-10-2019
Читайте також:
Гостьова лекція від Lead Software Engineer компанії Ciklum

6 жовтня 2025 р. випускник кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Дмитро Драгомерецький прочитав чергову гостьову лекцію для здобувачів магістратури та бакалаврату. Доповідь була присвячена потоковому обробленню даних. Дмитро має понад 15 років досвіду роботи за фахом у ІТ. Нині він є провідним інженером із розроблення...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від Lead Software Engineer компанії Ciklum 14 жовтня 2025

Здобувачі ступеня PhD за спеціальністю «Харчові технології» зустрілися з гарантом програми

23 січня 2025 року відбулася зустріч здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 18 «Харчові технології» з гарантом освітньо-наукової програми, д.т.н., професором, завідувачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою, де були підведені підсумки зимової екзаменаційної сесії та розглян...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі ступеня PhD за спеціальністю «Харчові технології» зустрілися з гарантом програми 27 січня 2025

Методи контролю: від теорії до інтерактивних ігор – як зробити навчання захоплюючим

Як зробити вивчення складної теми не лише ефективним, але й захоплюючим? Нещодавнє практичне заняття з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних та харчових виробництв», що провела доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько, стало чудовим прикладом того, як можна перетворити навчання на цікаву та інтерактив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи контролю: від теорії до інтерактивних ігор – як зробити навчання захоплюючим 13 вересня 2024

Особливостями європейського сервірування столу діляться з нашими студентами німецькі фахівці

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся майстер-клас із сервірування столу для меню з 4-х страв на 2-х осіб, який люб'язно погодився провести керівник фірми відновлення фахових працівників для німецького ринку праці Даніель Ель Фадгхам.  У майстер-класі в якості допитливих  глядачів-професіоналів в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливостями європейського сервірування столу діляться з нашими студентами німецькі фахівці 09 лютого 2018