15 жовтня 2019 року відбувся круглий стіл «Винний та гастрономічний туризм: глобальні тренди та локальні практики», організований кафедрою туристичного та готельного бізнесу з нагоди святкування 135-річчя Національного університету харчових технологій. Модератором круглого столу виступив к.е.н., доцент Віктор Тринчук.
Захід розпочався з вітальних слів в.о. завідувача кафедри, д.е.н., професора Ірини Антоненко.
Завідувач кафедри аграрного консалтингу та туризму Національного університету біоресурсів і природокористування, д.е.н. Дарія Басюк розповіла про особливості брейн-фуду як інноваційної технології готельно-ресторанного обслуговування.
На проблемних питаннях врегулювання діяльності туристичних підприємств на основі цивілістичного підходу акцентувала увагу у своєму виступі Перший віце-президент ВГО «Туристична асоціація України», к.ю.н., доцент кафедри туризму Національного університету фізичного виховання і спорту Наталія Опанасюк.
Традиціям національних страв і напоїв як потенціалу для розвитку еногастрономічного туризму в Україні присвятила свою доповідь к.т.н., доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Любов Ткаченко.
Доцентом кафедри туристичного та готельного бізнесу нашого університету, к.г.н. Юрієм Сологубом розкрито окремі питання організації винних турів на основі дослідження винних шляхів Європи. К.е.н., доцент кафедри Тетяна Мірзодаєва висвітлила питання гастрономічних кодів єврейського населення, а к.г.н., доцент кафедри Катерина Верес розповіла про мобільну платформу гаджетів як інструмент популяризації винного туризму.
Про перспективи розвитку гастрономічного туризму в басейні річки Удай йшлося у виступі к.г.н., старшого викладача кафедри країнознавства і туризму Марини Руднєвої.
Наприкінці засідання круглого столу відбулася жвава дискусія, що допомогла учасникам визначити потенційні аспекти подальшої співпраці.
Колектив кафедри щиро вдячний усім учасникам круглого столу за цікаві виступи та участь у дискусії.