Н У Х Т

Сучасні ресторанні технології опановують здобувачі освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

28 травня 2024

Сучасні ресторанні технології опановують здобувачі освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи імплементують в освітній процес інноваційні методи викладання.

Протягом весняного семестру третьокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» опановували практичне застосування сучасних ресторанних технологій. Засвоєння теоретичного матеріалу відбувалося під час лабораторних занять у технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи. Здобувачі освіти відпрацьовували новітні та інноваційні технології виготовлення продукції ресторанного господарства з дотриманням вимог HACCP, зокрема: технологію приготування і зберігання страв «Cook&Hold», систему технологій приготування і охолодження страв і напівфабрикатів «Cook&Chill», систему технологій приготування і зберігання страв у вакуумі «Sous Vide», технологію заморожування готових страв «Cook&Freeze», систему технологій збереження свіжості продукції на триваліші терміни «Long Life Fresh Food» (LLFF) та «Extended Shelf Life» (ESL), технології молекулярної кухні.

Найбільше здобувачам сподобалося заняття з виготовлення страв швидкої їжі, сучасної американської кухні, зокрема бургерів і корн догів, оскільки такий спосіб харчування сучасної людини є невід’ємною складовою її шаленого ритму життя.

Крім цього, під час занять студенти розкрили таємниці приготування «молекулярного моху» (бісквітних виробів із різними харчовими барвниками) та практичного його застосуванням.

За ініціативи лекторки дисципліни, доцентки Лариси Шаран лабораторні заняття відбулися у виробничих умовах закладів ресторанного господарства, зокрема мережі ресторанів сучасної аргентинської кухні «Argentina grill» і фабрики-кухні, де виготовляються напівфабрикати із дотриманням вимог системи безпечності НАССР.

Формуємо професійну компетентність здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» разом зі стейкхолдерами!

Опублікований: 28-05-2024
Читайте також:
Рекламісти вирушають на першу практику

Відбулася настановча конференція з ознайомчої практики для здобувачів другого курсу спеціальності 061 «Журналістика», освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю». Для них це – перша практика, перша нагода зануритися у професію та спробувати свої сили у справжніх рекламному та PR-агентстві. Майбутні рекламісти зустрілися з директоркою р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекламісти вирушають на першу практику 09 лютого 2022

Довгоочікувана виробнича практика на АТ «Київмедпрепарат»

За декілька сходинок до отримання омріяного диплому бакалавра четвертокурсникам-біотехнологам настав час проходження виробничої практики, де кожен зможе реалізувати свої знання й навички на реальному підприємстві. Цьогоріч, на користь фармацевтичного підприємства АТ «Київмедпрепарат», яке досі залишається національним лідером із виробництва антибак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Довгоочікувана виробнича практика на АТ «Київмедпрепарат» 13 лютого 2023

Інноваційні навчальні практики на SMART-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

За підтримки директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка кафедра мехатроніки та пакувальної техніки продовжує цикл спеціалізованих лекцій від закордонних і вітчизняних фахівців. Кафедра займається підготовкою спеціалістів інженерно-технічного напрямку. За понад 90 років своєї навчально-методич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні навчальні практики на SMART-лекторії кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 17 листопада 2023

Науково про оптимізацію логістичних витрат підприємства

Здобувачка І курсу магістратури спеціальності 073 «Менеджмент» Навчально-наукового інституту економіки і управління Ксенія Білик представила університет у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Логістика», який проходив у Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова. Пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково про оптимізацію логістичних витрат підприємства 17 червня 2021