Н У Х Т

Сучасні ресторанні технології опановують здобувачі освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

28 травня 2024

Сучасні ресторанні технології опановують здобувачі освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи імплементують в освітній процес інноваційні методи викладання.

Протягом весняного семестру третьокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» опановували практичне застосування сучасних ресторанних технологій. Засвоєння теоретичного матеріалу відбувалося під час лабораторних занять у технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи. Здобувачі освіти відпрацьовували новітні та інноваційні технології виготовлення продукції ресторанного господарства з дотриманням вимог HACCP, зокрема: технологію приготування і зберігання страв «Cook&Hold», систему технологій приготування і охолодження страв і напівфабрикатів «Cook&Chill», систему технологій приготування і зберігання страв у вакуумі «Sous Vide», технологію заморожування готових страв «Cook&Freeze», систему технологій збереження свіжості продукції на триваліші терміни «Long Life Fresh Food» (LLFF) та «Extended Shelf Life» (ESL), технології молекулярної кухні.

Найбільше здобувачам сподобалося заняття з виготовлення страв швидкої їжі, сучасної американської кухні, зокрема бургерів і корн догів, оскільки такий спосіб харчування сучасної людини є невід’ємною складовою її шаленого ритму життя.

Крім цього, під час занять студенти розкрили таємниці приготування «молекулярного моху» (бісквітних виробів із різними харчовими барвниками) та практичного його застосуванням.

За ініціативи лекторки дисципліни, доцентки Лариси Шаран лабораторні заняття відбулися у виробничих умовах закладів ресторанного господарства, зокрема мережі ресторанів сучасної аргентинської кухні «Argentina grill» і фабрики-кухні, де виготовляються напівфабрикати із дотриманням вимог системи безпечності НАССР.

Формуємо професійну компетентність здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» разом зі стейкхолдерами!

Опублікований: 28-05-2024
Читайте також:
Зустріч гарантки освітньо-професійної програми з магістрантами

20 вересня відбулась зустріч здобувачів 2-го курсу освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технології аюрведичних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології» з гаранткою освітньої програми, доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталією Ющенко та професоркою кафедри Наталією Фроловою що...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч гарантки освітньо-професійної програми з магістрантами 20 вересня 2022

Студенти зі штату Арізона (США) відвідали університет

Колектив кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації організував відвідування НУХТ делегацією у складі 12 американських студентів зі штату Арізона та давніх друзів кафедри Thomas Stevenson і Stuart Snuggs. Іноземні гості відвідали уроки іноземної мови, де за їх участю відбулися круглі столи “Presenting a product”, “Marketing strategi...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти зі штату Арізона (США) відвідали університет 28 березня 2018

Старт Бізнес-школи «Артеріум»: новий рівень співпраці освіти та бізнесу!

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології факультету біотехнології та екологічного контролю і кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Навчально-наукового інституту харчових технологій були запрошені до участі у Бізнес-школі «Артеріум» для викладачів ЗВО, офіційне відкриття якої відбулося 2 квітня....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт Бізнес-школи «Артеріум»: новий рівень співпраці освіти та бізнесу! 04 квітня 2025

Особливості інокультур обговорили студенти на відкритому занятті викладача кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Юлія Калюжна провела відкрите заняття «Countries and nationalities. British» для студентів першого курсу. Викладач і студенти обговорили поняття «nationality», а також особливі риси притаманні різним національностям, зокрема британцям та українцям. Протягом заняття студенти розглян...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості інокультур обговорили студенти на відкритому занятті викладача кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 25 квітня 2018