Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи імплементують в освітній процес інноваційні методи викладання.
Протягом весняного семестру третьокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» опановували практичне застосування сучасних ресторанних технологій. Засвоєння теоретичного матеріалу відбувалося під час лабораторних занять у технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи. Здобувачі освіти відпрацьовували новітні та інноваційні технології виготовлення продукції ресторанного господарства з дотриманням вимог HACCP, зокрема: технологію приготування і зберігання страв «Cook&Hold», систему технологій приготування і охолодження страв і напівфабрикатів «Cook&Chill», систему технологій приготування і зберігання страв у вакуумі «Sous Vide», технологію заморожування готових страв «Cook&Freeze», систему технологій збереження свіжості продукції на триваліші терміни «Long Life Fresh Food» (LLFF) та «Extended Shelf Life» (ESL), технології молекулярної кухні.
Найбільше здобувачам сподобалося заняття з виготовлення страв швидкої їжі, сучасної американської кухні, зокрема бургерів і корн догів, оскільки такий спосіб харчування сучасної людини є невід’ємною складовою її шаленого ритму життя.
Крім цього, під час занять студенти розкрили таємниці приготування «молекулярного моху» (бісквітних виробів із різними харчовими барвниками) та практичного його застосуванням.
За ініціативи лекторки дисципліни, доцентки Лариси Шаран лабораторні заняття відбулися у виробничих умовах закладів ресторанного господарства, зокрема мережі ресторанів сучасної аргентинської кухні «Argentina grill» і фабрики-кухні, де виготовляються напівфабрикати із дотриманням вимог системи безпечності НАССР.
Формуємо професійну компетентність здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» разом зі стейкхолдерами!