Н У Х Т

Сучасні проблеми та перспективи промислової біоенергетики у розрізі тематик магістерських проєктів

14 грудня 2020

Сучасні проблеми та перспективи промислової біоенергетики у розрізі тематик магістерських проєктів

Навчальний семестр добігає кінця, і настав час підводити підсумки одержаних здобувачами під час опанування нових дисциплін знань. Зокрема, магістранти освітньо-професійної програми «Промислова біотехнологія» у рамках дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» у форматі круглого столу демонстрували результати вирішення біоенергетичних та екологічних питань за тематиками своїх магістерських проєктів.

Це завдання дало можливість магістрантам уперше наочно презентувати обґрунтування актуальності своєї роботи, а також випробувати свої творчі навички в формулюванні перспектив застосування продуктів мікробного синтезу для біоенергетичних потреб.

На семінарі магістранти дізналися про екологічно-безпечні способи подолання проблеми бактеріальних захворювань рослин за допомогою бактеріофагів, можливості біоутилізації монооксиду вуглецю анаеробними мікроорганізмами з утворенням 2,3-бутандіолу, як альтернативного палива, а також про варіанти використання відходів різних виробництв для синтезу біомаси олеогенниих дріжджів, як сировини для одержання біопалива ІІІ покоління. 

У свою чергу лекторка дисципліни Вікторія Красінько дала магістрантам цінні поради щодо покращення представлення своїх напрацювань за тематиками кваліфікаційних робіт.

Завдяки вивченню дисципліни «Біоенергетика» магістранти змогли розширити свій кругозір у питаннях спрямування процесів мікробного синтезу та утилізації відходів виробництв для одержання різних видів біопалива. Отримані знання і навички під час опанування дисципліни допомогли їм сформулювати коло фундаментальних компетенцій, надзвичайно важливих  для сучасного біотехнолога.

Опублікований: 14-12-2020
Читайте також:
Гостьовий лекторій для здобувачів освіти від засновника найкращої кейтерингової компанії України

У межах вивчення навчальної дисципліни «Організація заходів в галузі» для четвертокурсників  спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за ініціативи лекторки, доцентки Ольги Пушки відбувся гостьовий лекторій. Топовий спікер – фаундер й ідейний натхненник найкращої кейтерингової компанії України «Figaro-Catering» Олександр Котолуп, який завіта...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьовий лекторій для здобувачів освіти від засновника найкращої кейтерингової компанії України 25 березня 2024

Сезон літніх дегустацій стартував: фахівці університету оцінюють на відповідність зразки промислової продукції

3 червня завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц і професорка кафедри Марина Білько взяли участь у черговому засіданні дегустаційної комісії наукового центру «Український інститут вина». Дегустаційна комісія затвердила вина столові сухі червоні «Каберне-Совіньйон Фрумушика-Нова» від ТОВ «ВКФ «Бородіно-А» Фруму...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сезон літніх дегустацій стартував: фахівці університету оцінюють на відповідність зразки промислової продукції 04 червня 2021

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків

Науковий прогрес і обмін дослідницьким досвідом неможливо припинити. «Наука не є і ніколи не буде закінченою книгою. Кожний важливий успіх ставить нові питання. Будь-який розвиток виявляє згодом дедалі нові й глибокі труднощі». З цим висловом геніального Альберта Ейнштейна погодиться кожен наш колега, цей науковий принцип намагаються прищепити моло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків 14 лютого 2024

Радіємо досягненням випускників!

Одна з найкращих випускниць Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Ольга Степанова пройшла відбір і стала учасницею See Forward Ukraine 2025 – проєкту, що об’єднує дівчат з усієї країни, які прагнуть змін у собі, у своїх спільнотах і в Україні. Він допомагає молодим українкам краще зрозуміти себе, розкрити свій пот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Радіємо досягненням випускників! 14 липня 2025