Н У Х Т

Сучасні проблеми та перспективи промислової біоенергетики у розрізі тематик магістерських проєктів

14 грудня 2020

Сучасні проблеми та перспективи промислової біоенергетики у розрізі тематик магістерських проєктів

Навчальний семестр добігає кінця, і настав час підводити підсумки одержаних здобувачами під час опанування нових дисциплін знань. Зокрема, магістранти освітньо-професійної програми «Промислова біотехнологія» у рамках дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» у форматі круглого столу демонстрували результати вирішення біоенергетичних та екологічних питань за тематиками своїх магістерських проєктів.

Це завдання дало можливість магістрантам уперше наочно презентувати обґрунтування актуальності своєї роботи, а також випробувати свої творчі навички в формулюванні перспектив застосування продуктів мікробного синтезу для біоенергетичних потреб.

На семінарі магістранти дізналися про екологічно-безпечні способи подолання проблеми бактеріальних захворювань рослин за допомогою бактеріофагів, можливості біоутилізації монооксиду вуглецю анаеробними мікроорганізмами з утворенням 2,3-бутандіолу, як альтернативного палива, а також про варіанти використання відходів різних виробництв для синтезу біомаси олеогенниих дріжджів, як сировини для одержання біопалива ІІІ покоління. 

У свою чергу лекторка дисципліни Вікторія Красінько дала магістрантам цінні поради щодо покращення представлення своїх напрацювань за тематиками кваліфікаційних робіт.

Завдяки вивченню дисципліни «Біоенергетика» магістранти змогли розширити свій кругозір у питаннях спрямування процесів мікробного синтезу та утилізації відходів виробництв для одержання різних видів біопалива. Отримані знання і навички під час опанування дисципліни допомогли їм сформулювати коло фундаментальних компетенцій, надзвичайно важливих  для сучасного біотехнолога.

Опублікований: 14-12-2020
Читайте також:
Коли розповідають студенти: вичерпно про НУХТ для четвертокурсників Сумського коледжу

16 січня 2020 року до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ із профорієнтаційною метою завітали випускники 2019 року Антон Турчин, Іван Дудко та Роман Майборода, які зараз навчаються на III курсі нашого університету за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» на кафедрі технології хлібопе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коли розповідають студенти: вичерпно про НУХТ для четвертокурсників Сумського коледжу 18 січня 2020

Фахівці університету знайомилися з міжнародною співпрацею у сфері вищої освіти за програмою Жан Моне

Сучасні тенденції європейської освіти дають змогу українським студентам, науковцям та організаціям, діяльність яких пов’язана зі сферами розвитку молоді, освіти, культури та спорту взяти участь у наймасштабнішій сучасній програмі академічного обміну Erasmus+. Національний Еразмус+ офіс в Україні у тісній співпраці з Представництвом ЄС в Україні за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці університету знайомилися з міжнародною співпрацею у сфері вищої освіти за програмою Жан Моне 18 січня 2019

Пригоди сімейки Адамс у НУХТ: відбувся вечір Навчально-наукового інституту економіки і управління

21 листопада відбувся довгоочікуваний вечір Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ (ННІ ЕіУ). Чому довгоочікуваний? Все просто – вечори цього структурного підрозділу нашого університету – це завжди інтрига, цікавий сюжет, до дрібниць виважена постановка, відмінна режисура, бездоганний смак, креатив і гумор, харизматична акторська...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пригоди сімейки Адамс у НУХТ: відбувся вечір Навчально-наукового інституту економіки і управління 21 листопада 2019

Фініш: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися  захисти кваліфікаційних робіт магістрів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися  захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форм навчання. Представлені для публічного захисту роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі. Магістранти опрацювали великий сегмент наукової літератури, були проведені особисті дослідження ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів 21 лютого 2020