Н У Х Т

Студенти хіміки-технологи проходять практику на провідних підприємствах

20 лютого 2018

Студенти хіміки-технологи проходять практику на провідних підприємствах

Поки в університеті триває період дистанційного навчання, у студентів 4-го курсу не менш відповідальна пора навчання – виробнича й переддипломна практики. Фахівці випускових кафедр докладають усіх зусиль аби їх вихованці могли здобуті теоретичні знання закріплювати на провідних підприємствах і в кращих наукових установах. Не виключення і колектив кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, який невпинно працює над розширенням пулу баз практик.

Зокрема, четвертокурсниця кафедри Ярославна Каширіна проходила виробничу та переддипломну практики на Ізюмському комбінаті хлібопродуктів (ІКХП), який входить до складу обласного Міжрегіонального громадського союзу птахівників і кормовиробників, а також Київської спілки птахівників і кормовиробників.

На підприємстві виробляються повнораціонні комбікорми високої якості, для всіх видів сільськогосподарських тварин, птахів, риби та ін. Виготовляються комбікорми декількох типів: розсипні, гранульовані та у вигляді крупки.

Продукція Ізюмського комбінату хлібопродуктів – абсолютно натуральний, екологічно чистий продукт, який не містить у своєму складі гормонів, антибіотиків, штучних стимуляторів росту. Повнораціонні комбікорми повністю забезпечують потребу в поживних і біологічно активних речовинах с/г птахів, тварин, риб (всіх вікових груп), що забезпечує ефективність використання їх потенціалу.

Основний принцип роботи ІКХП, в чому наша практикантка змогла переконатися особисто, – успіх підприємства визначається успіхами споживачів. Це свідчить про відповідальність на будь-якому етапі виробництва продукції – від початку створення і розроблення рецептури до упакування.

Проходячи тут практику, студентка разом із хіміком-технологом підприємства, працювала у лабораторії. Допомагала провадити контроль якості комбікормів для сільськогосподарських тварин. Брала участь у розробленні рецептури комбікормів, виконувала інші завдання молодшого спеціаліста.

Тепер майбутній хімік-технолог із усією відповідальністю засвідчує, що випускники НУХТ здатні вносити своєю працею вклад у роботу підприємства, приносячи користь його споживачам. Вони контролюють відповідні технологічні процеси, створюють і застосовують харчові добавки, провадять аналіз харчових продуктів і виконують інші відповідні дії для покращення якості продукції.

Опублікований: 20-02-2018
Читайте також:
Про штучний інтелект – запорізьким старшокласникам

Сьогодні відбулася зустріч учнів одинадцятих класів Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №15 з викладачами факультету автоматизації і комп’ютерних систем. Доцентка кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Олена Харкянен прочитала школярам гостьову лекцію «Штучний інтелект – сучасна креативна технологія». Во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про штучний інтелект – запорізьким старшокласникам 14 березня 2025

Актуальна тема на круглому столі кафедри міжнародної економіки

У рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки «Інформаційна культура в сучасному світі» 30 жовтня відбулося чергове (вісімнадцяте) засідання круглого столу на дуже актуальну тему «Сучасні тенденції та проблеми розвитку економіки». Відкрила захід завідувач кафедри міжнародної економіки, доктор економічних наук, професор Світлана Гуткеви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тема на круглому столі кафедри міжнародної економіки 01 листопада 2019

З інформаційними джерелами за темою цукрової промисловості знайомить користувачів Науково-технічна бібліотека університету

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету продовжують знайомити читачів із наявною у фондах літературою. Для зручності пошуку і користування вони формують науково-допоміжні бібліографічні покажчики. Один із них – «Цукрова промисловість: традиції та інновації. Вітчизняний та світовий досвід» наразі оприлюднений у розділі «Видання НТБ» на оф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інформаційними джерелами за темою цукрової промисловості знайомить користувачів Науково-технічна бібліотека університету 01 серпня 2018

Відбудуємо альма матер разом!

Дорогі випускники НУХТ, партнери університету! Що роблять українці, коли у їх житті біда? Перше – запитують «Як Ти?», далі – об’єднуються, підтримують і допомагають один одному. І це дає сили подолати складнощі, повернути втрачений контроль над ситуацією, спокійно та зважено прийняти найбільш раціональні рішення. Від початку війни вже кожен із н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбудуємо альма матер разом! 01 червня 2023