Н У Х Т

Студенти НУХТ вразили журі Кулінарного марафону «Від ферми до столу», що відбувся у Болгарії

18 травня 2020

Студенти НУХТ вразили журі Кулінарного марафону «Від ферми до столу», що відбувся у Болгарії

Карантин і закриті кордони не зупиняють наших талановитих студентів від участі у міжнародних кулінарних конкурсах!

9 травня країни Європи відзначали День Європи. З нагоди цього свята колеги із Разградської філії Русенського університету, партнера кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету, вже вп’яте організували щорічний Кулінарний марафон «Від ферми до столу», учасники якого представляють свої кулінарні шедеври та їх фото- і відео-презентації.

14 травня відбувся фінал цьогорічного марафону, і до участі були запрошені також здобувачі нашого навчального закладу. За відомих обставин марафон відбувався онлайн, проте це не завадило його учасникам і гостям відчути атмосферу свята і змагання, вміло створену гостинними організаторами.

Варто згадати про соціальну ініціативу організаторів заходу, гідну наслідування. До участі вони запросили мешканців Разградського будинку для осіб похилого віку, для яких ця яскрава й цікава подія стала важливішою, ніж для багатьох інших учасників.

Традиційно відкрив марафон ректор Русенського університету, професор Христо Белоєв. У вітальному слові він окремо наголосив, що така активна участь молоді з України, зокрема команди Національного університету харчових технологій, виводить цю подію на якісний міжнародний рівень.

Участь у віртуальному фіналі взяли понад 70 гостей, після вітальних слів 31 учасник представив онлайн свої кулінарні шедеври. Це були як витончені страви, що можуть прикрасити меню будь якого ресторану, так і оригінальні, традиційні народні страви. А відомо ж – і Україна, і Болгарія з любов’ю зберігають народні кулінарні традиції, які є неперевершеними.

Творча молодь кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв представила детально дві страви – торт «Каштанчик» (від аспірантки Катерини Грінінг) і класичний український борщ (від студентки 4 курсу Марії Аліпатової). До речі, болгарські колеги, особливо старше покоління, з нетерпінням чекали від наших учасників розкриття секретів приготування борщу, тому що смакували ним, беручи участь в освітніх і наукових заходах нашого університету.

Цьогоріч вперше участь у марафоні брали 20 студентів факультету готельного-ресторанного та туристичного бізнесу – 13 здобувачів кафедри готельно-ресторанної справи і 7 представників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції. Наші студенти вміють і люблять презентувати свої навички, тож і цього разу змогли вразити і організаторів, і журі, й інших учасників різноманіттям, яскравістю і креативністю своїх страв. Вони представили свій погляд на кулінарні страви і вироби, доповнили їх своїми знаннями і практичними навичками з молекулярних технологій, формування асортименту оздоровчого призначення та врахували сучасні тренди у ресторанному господарстві.

Це були і національна страва вареники у сучасній інтерпретації, оформлені з елементами національної символіки від нашого іноземного студента Салмана Абасова, і оригінальна авокадова панна котта з манговим соусом, вишукані тарти і самбук у стилі модерн, ніжні мусові тістечка, страви за техніками експериментальної кухні тощо.

Наші студенти гідно представляли свої страви і кулінарні вироби англійською і російською мовою, відповідали на питання журі у режимі відеозв’язку або у чаті онлайн-зустрічі. Особливо відзначили болгарські колеги студента 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Артема Іващенка, який і представив свою страву, і відповідав на питання болгарською. Вивчити її наш студент мав нагоду під час закордонної практики на базі готельних підприємств Болгарії, яку організовує кафедра готельно-ресторанної справи для здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня.

Усім учасникам марафону організатори підготували сертифікати про участь.

Наші викладачі й студенти щиро вдячні організаторам – адміністрації Русенського університету, зокрема, ректору, професору Христо Белоєву, професорам Станці Дамяновій і Генчо Попову, і шановним ведучим Наді Цаневій, Цветі Куцаровій, Іліяні Ніколовій та Іліні Івановій, які гідно витримали усю напругу прямого ефіру онлайн і зробили свято комфортним, насиченим і незабутнім.

Партнери і друзі з Болгарії подарували нашому колективові різнобарвний і натхненний день, насичений красою, смаком і насолодою для очей.

Ми пишаємося схвальними відгуками іноземних фахівців щодо якості виконання робіт і рівня підготовки наших студентів і не маємо жодного сумніву, що на них чекає неймовірний успіх у майбутньому!

Опублікований: 18-05-2020
Читайте також:
Як в університеті хіміко-біологічний клас 238-ї школи приймали

5 грудня 2018 року завідувачем Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Валентиною Кудіною і відповідальною за профорієнтаційну роботу факультету біотехнології та екологічного контрою (БТЕК) Наталією Володченковою була організована та проведена оглядова по університету та ознайомча по кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як в університеті хіміко-біологічний клас 238-ї школи приймали 07 грудня 2018

Молодь вражає науковим потенціалом: засідання секції «Технологія ресторанної продукції»

4 квітня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у рамках 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Технологія ресторан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодь вражає науковим потенціалом: засідання секції «Технологія ресторанної продукції» 06 квітня 2023

Студенти-фінансисти долучилися до наукового семінару фахівчині Дослідницького центру Банку Нідерландів

Студенти-фінансисти використали можливості zoom-платформи та взяли участь у зустрічі з Анною Самаріною, організованій Національним банком України. 12 березня 2021 року здобувачі другого та третього курсів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» за ініціативи доцентки Світлани Бойко відвідали відкритий науковий семінар співробітни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-фінансисти долучилися до наукового семінару фахівчині Дослідницького центру Банку Нідерландів 15 березня 2021

Практичні кейси для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від фахівчині з розвитку персоналу мережі ресторанів «Євразія»

Викладацький колектив кафедри готельно-ресторанної справи продовжує активно залучати фахівців-практиків до навчального процесу. 16 жовтня 2023 року на запрошення лекторки дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», доцентки Оксани Кирпіченкової фахівчиня з розвитку персоналу мережі ресторанів «Євразія» (м. Київ) Ольга Зілінська про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні кейси для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від фахівчині з розвитку персоналу мережі ресторанів «Євразія» 18 жовтня 2023