Н У Х Т

Студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого – переможці X Всеукраїнської студентської олімпіади «МЕХАТРОНІКА В МАШИНОБУДУВАННІ»

26 листопада 2018

Студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого – переможці X Всеукраїнської студентської олімпіади «МЕХАТРОНІКА В МАШИНОБУДУВАННІ»

З  20 по 23 листопада в Національному технічному університеті України «КПІ ім. І. Сікорського» на базі кафедри прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки відбулася ювілейна X Всеукраїнська студентська олімпіада «МЕХАТРОНІКА В МАШИНОБУДУВАННІ». Безперечно, серед усіх олімпіад, які проводить Міністерство освіти і науки України, ця олімпіада виділяється своєю практичною складовою у вирішенні технічних задач на основі проектування, підбору, монтажу та запуску мехатронних систем із використанням навчальних стендів компанії «FESTO», з однієї сторони, та можливістю студентам проявити навички роботи в команді, з іншої.

Команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад І.С. Гулого НУХТ традиційно, в десятий раз, взяла участь у цій олімпіаді. Цього року команда була представлена студентами Іваном Глущенком, Даніїлом Філозофом, Олександром Семеною, Денисом Шмагайло і Валентиною Гущик. Керівник команди -  професор кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Микола Якимчук.

Змагання тривали протягом трьох днів. У перші два дні відбувалися командні змагання серед шістнадцяти команд із закладів вищої освіти всієї України.  У командних змаганнях передбачалося виконання технічних задач на п'яти етапах: пневматика, електропневматика, автоматизовані гідравлічні системи, автоматизовані пневматичні системи та автоматизовані робототехнічні платформи. Наші студенти показали велику професійну майстерність на всіх етапах змагань, яка додатково підтверджувалась їх комунікабельністю та командною роботою. У підсумку наша команда зайняла І місце.

У останній день олімпіади проводились індивідуальні змагання, в яких взяли участь понад 60 учасників. Змагання відбувалися в два етапи. На першому кожний учасник повинен був продемонструвати своє вміння розробляти системи керування та оформлювати на них технічну документацію, і тільки найкращі десять робіт допускалися до другого етапу, де треба було практично зібрати, налагодити та запустити мехатронну систему за розробленою документацією.

За підсумками індивідуальних змагань студенти Іван Глущенко та Даніїл Філозоф зайняли ІІ та ІV місця.

Вітаємо нашу команду з високими досягненнями та зичимо подальших  перемог!

 

Опублікований: 26-11-2018
Читайте також:
Практичні кейси від успішного випускника та стейкхолдера

Для ресторанного бізнесу України логістичні технології доставки страв, виробів, напоїв дають можливість збільшувати продажі та залучати нових споживачів до своїх підприємств харчування. Із новітніми технологіями доставки кулінарної продукції на вітчизняному ринку та особистим досвідом у цій галузі поділився успішний випускник нашого університету, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні кейси від успішного випускника та стейкхолдера 03 квітня 2025

Широке коло актуальних питань щодо якості та безпечності харчових продуктів обговорили науковці в рамках конференції кафедри експертизи харчових продуктів

11-12 листопада на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася у Zoom-форматі з прямою трансляцією на YouTube V Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів», яку урочисто відкрив проректор з наукової роботи університету к.т.н., доцент Сергій Токарчук. На конференції виступали висококваліфіковані фахівці з Держ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широке коло актуальних питань щодо якості та безпечності харчових продуктів обговорили науковці в рамках конференції кафедри експертизи харчових продуктів 15 листопада 2021

Сучасні концепції виробництва продуктів харчування вимагають творчих рішень!

Відбулося останнє у цьому навчальному році засідання наукового студентського гуртка «Смакота», який працює на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції під керівництвом доцентки Ірини Корецької. У 2024-2025 навчальному році гуртківці працювали за темою «Розроблення продукції для закладів ресторанного господарства підвищеної харчової т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні концепції виробництва продуктів харчування вимагають творчих рішень! 09 червня 2025

Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів – горизонти майбутнього

Гості ХІV Міжнародної науково-практичної конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів» високо оцінили її рівень, актуальність та інноваційність доповідей. Конференція охопила фахівців різних галузей – виробничників, академічну спільноту, керівників і провідних інженерів підприємств харчової, біотехнологічної, фармацевтичної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренди Lean-виробництва та пакування харчових продуктів – горизонти майбутнього 26 вересня 2025