Н У Х Т

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю продовжують опановувати практичні навички свого фаху

31 січня 2017

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю продовжують опановувати практичні навички свого фаху

Студенти-біотехнологи набувають практичних навичок не лише на столичних підприємствах галузі. Одним із місць проходження ними практики стало фармацевтичне підприємство з виготовлення готових лікарських засобів – ПАТ «Вітаміни» у м. Умань. Звісно, по конкуренції зі столичними підприємствами, ПАТ «Вітаміни» поступаються. Та після побаченого нашими студентами, вони сміливо заявили, що перше враження буває оманливим.

Четвертокурсники Анастасія Поліщук і Владислав Лаврега під керівництвом головного інженера-технолога Олександра Харченка розпочали з ознайомлення з технікою безпеки і роботи цеху №1 з виробництва ТЛФ (твердих лікарських форм) – від приміщення з дезінфікуючими засобами (які, до речі, змінюють із певним інтервалом, щоб різні мікроорганізми не набули резистентності до них), закінчуючи місцями, в яких спеціальні машини виготовляють блістери та наносять на них серію, номер і дату.

Студенти скористалися нагодою детально дізнатися про функціонування мікробіологічної лабораторії ПАТ «Вітаміни», поспілкуватися зі старшим мікробіологом, яка показала всю лабораторію з новітніми приладами та обладнанням.

Цікавим і пізнавальним стало спілкування з завідувачем лабораторії контролю якості повітря та води, ознайомлення з роботою приладів, із допомогою яких визначають вміст шкідливих речовин. Найцікавіше, що на ПАТ «Вітаміни» не виготовляють таких препаратів, відходи яких шкідливі для навколишнього середовища та, все ж, контроль усього повітря та води є обов’язковим заходом, який відбувається у встановлені терміни.

Одночасно практиканти збирали інформацію для написання звіту з практики. Кожний обрав один із препаратів, які виготовляє підприємство, і отримав «біографію» обраного препарату – регламент. Маючи один такий документ, можна власноручно виготувати готову таблетку. І хоча, більшість інформації є конфіденційною, до наших студентів поставилися з розумінням і надали необхідний їм максимум інформації.

Студенти щиро вдячні колективу за теплий гостинний прийом і можливість підкріпити практичними навичками теоретичні знання, набуті в університеті.

Опублікований: 31-01-2017
Читайте також:
Результативна співпраця з Луцьким національним технічним університетом

Продовжується наукове співробітництво нашого університету з Луцьким національним технічним університетом. Його результатом стала монографія «Чипси з рослинної сировини», підготовлена професором кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олегом Кузьміним і професором кафедри технологій і обладнання переробних виробництв ЛНТУ Ігорем Дудар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Результативна співпраця з Луцьким національним технічним університетом 29 листопада 2023

ПрАТ АК «Київводоканал» зацікавлене у студентах і випускниках НУХТ!

4 грудня за сприяння навчально-методичного відділу до університету завітали представники ПрАТ АК «Київводоканал», щоб поспілкуватися зі студентами й запропонувати їм проходження практики, стажування та працевлаштування у компанії. На зустріч із роботодавцями прийшли студенти різних курсів факультету біотехнології та екологічного контролю, Навчальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ПрАТ АК «Київводоканал» зацікавлене у студентах і випускниках НУХТ! 04 грудня 2019

Вітаємо магістрів-менеджерів!

Цього року з Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ на зустріч професійному успіху виходять 23 управлінця, що є почесними амбасадорами освітньо-професійної програми «Менеджмент організацій і адміністрування». Наші магістри – це унікальні фахівці, підготовлені з урахуванням останніх запитів стейкхолдерів на виклик сучасності й пот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо магістрів-менеджерів! 21 лютого 2022

Новинка від наших викладачів для книжкової полички спеціалістів харчових підприємств і здобувачів освіти

Державний заклад освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» НУХТ видав навчальний посібник «Планування та проведення внутрішніх аудитів систем управління безпечністю та якістю харчових продуктів» для спеціалістів харчових підприємств з питань безпечності та якості продукції та здобувачів харчових закладів освіти. Авторка – завідувачка кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новинка від наших викладачів для книжкової полички спеціалістів харчових підприємств і здобувачів освіти 29 січня 2021