Н У Х Т

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю продовжують опановувати практичні навички свого фаху

31 січня 2017

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю продовжують опановувати практичні навички свого фаху

Студенти-біотехнологи набувають практичних навичок не лише на столичних підприємствах галузі. Одним із місць проходження ними практики стало фармацевтичне підприємство з виготовлення готових лікарських засобів – ПАТ «Вітаміни» у м. Умань. Звісно, по конкуренції зі столичними підприємствами, ПАТ «Вітаміни» поступаються. Та після побаченого нашими студентами, вони сміливо заявили, що перше враження буває оманливим.

Четвертокурсники Анастасія Поліщук і Владислав Лаврега під керівництвом головного інженера-технолога Олександра Харченка розпочали з ознайомлення з технікою безпеки і роботи цеху №1 з виробництва ТЛФ (твердих лікарських форм) – від приміщення з дезінфікуючими засобами (які, до речі, змінюють із певним інтервалом, щоб різні мікроорганізми не набули резистентності до них), закінчуючи місцями, в яких спеціальні машини виготовляють блістери та наносять на них серію, номер і дату.

Студенти скористалися нагодою детально дізнатися про функціонування мікробіологічної лабораторії ПАТ «Вітаміни», поспілкуватися зі старшим мікробіологом, яка показала всю лабораторію з новітніми приладами та обладнанням.

Цікавим і пізнавальним стало спілкування з завідувачем лабораторії контролю якості повітря та води, ознайомлення з роботою приладів, із допомогою яких визначають вміст шкідливих речовин. Найцікавіше, що на ПАТ «Вітаміни» не виготовляють таких препаратів, відходи яких шкідливі для навколишнього середовища та, все ж, контроль усього повітря та води є обов’язковим заходом, який відбувається у встановлені терміни.

Одночасно практиканти збирали інформацію для написання звіту з практики. Кожний обрав один із препаратів, які виготовляє підприємство, і отримав «біографію» обраного препарату – регламент. Маючи один такий документ, можна власноручно виготувати готову таблетку. І хоча, більшість інформації є конфіденційною, до наших студентів поставилися з розумінням і надали необхідний їм максимум інформації.

Студенти щиро вдячні колективу за теплий гостинний прийом і можливість підкріпити практичними навичками теоретичні знання, набуті в університеті.

Опублікований: 31-01-2017
Читайте також:
Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Есьми Халікової і Юлії Звягінцевої-Семенець. Дисертаційна робота Есьми Халікової «Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації 01 лютого 2019

Викладачі – в темі!

Доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко взяла участь у VІ міжнародному конгресі «Органічна Україна 2023. Незламна цінність». У заході брали участь перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, заступник директора зі співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Віктор Шуткевич, керівни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі – в темі! 11 квітня 2023

Розширення горизонтів професійних інтересів студентами кафедри маркетингу

Нещодавно студентки кафедри маркетингу разом із доцентом Вікторією Стеценко, в межах святкування Національного дня дівчат у STEM, відвідали головний офіс компанії «Монделіс» і відкриту дискусію за участі Ганни Новосад. Студентки спеціальностей «Журналістика» та «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» мали можливість познайомитися з органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширення горизонтів професійних інтересів студентами кафедри маркетингу 18 жовтня 2019

Англійська мова – Твій Ключ до Міжнародної Кар’єри!

Сьогодні доцентка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Юліана Малик прочитала гостьову лекцію на тему «Важливість вивчення іноземних мов для майбутньої кар’єри» студентам Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ. Лекторка наголосила, що знання англійської є вже не перевагою, а необхідністю у суч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англійська мова – Твій Ключ до Міжнародної Кар’єри! 07 березня 2025