У листопаді 2022 року викладачами кафедри експертизи харчових продуктів продовжена вже стала практика проведення сертифікатних освітніх професійних програм.
Зокрема розпочалися заняття за традиційною, знаною поміж студентства та виробничників програмою «Впровадження систем управління безпечністю на підприємствах харчової промисловості». Програма орієнтована на вивчення законодавчих вимог впровадження принципів НАССР на підприємствах харчової промисловості, аналізу ризиків і послідовності впровадження системи управління безпечністю на виробничих потужностях операторів ринку, організації простежуваності, поводження із відходами та аудит системи, запровадження заходів протидії харчовому шахрайству та біотероризму, вимог міжнародних стандартів FSSC 22000, IFS Food, BRCGS Food.
Новаторським трендом у всіх сферах діяльності прогресивного суспільства є використання як окремих елементів антикризового менеджменту, так і системи операційного вдосконалення загалом. Результатом запровадження заходів Lean-виробництва у бізнес-процесах є скорочення непотрібних витрат і втрат, швидке досягнення відчутного позитивного економічного ефекту та високого рівня конкурентоспроможності підприємства, формування прихильності до продукції та впізнаваності бренду з еталонними характеристиками якості. Розробленню заходів операційного вдосконалення та безпосередньо практичні кейси з пошуку та уникнення втрат представлені у вперше започаткованій на кафедрі сертифікатній програмі «Lean-виробництво харчової продукції».
Висока зацікавленість учасників обумовлена не лише актуальними питаннями сьогодення, а і специфікою організації програм – налагодження конструктивного діалогу між прогресивним студентством, провідними викладачами університету, потужними практиками бізнесу та галузевих організацій, висококваліфікованими фахівцями у сфері систем управління та Lean-виробництва. Проведення зустрічей у межах програм є новим етапом обміну досвідом до розвитку та актуалізації отриманих знань і навичок усіх учасників.