Н У Х Т

Співпраця задля інновацій в освіті: НУХТ і «Центр освіти Оптіма» об’єднують зусилля!

21 квітня 2025

Співпраця задля інновацій в освіті: НУХТ і «Центр освіти Оптіма» об’єднують зусилля!

Днями в університеті відбулася важлива подія – підписання договору про співпрацю між НУХТ і ТОВ «Центр освіти «Оптіма». Документ підписали ректор Олександр Шевченко і співзасновник ТОВ «Центр освіти «Оптіма», директор науково-дослідного підрозділу Робертс Вайшла. Основна мета угоди – створення єдиного освітнього простору, що сприятиме розвитку творчих здібностей старшокласників, профорієнтації, залученню учнів до досліджень і наукової діяльності.

На заході також були присутні проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, відповідальна секретарка Приймальної комісії університету Юлія Запорожець, директор Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності Олена Подобій.

Модераторами зустрічі виступили директор з розвитку «Optima School» Андрій Марченко і завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна.

Після офіційної частини гості відвідали сучасні інноваційні лабораторії університету, ознайомилися з науковим потенціалом, розробками студентів і викладачів. Відбулася жвава дискусія щодо перспектив розвитку освіти й науки в Україні, у ході якої було зроблено акцент на важливості партнерства між школою та університетом.

Під час зустрічі особлива увага була приділена питанню розвитку дистанційної освіти в Україні. Учасники підкреслили, що в умовах сучасних викликів дистанційна форма здобуття освіти відіграє надзвичайно важливу роль. Саме цифрові освітні платформи, інтегровані з інноваційними підходами до викладання, забезпечують широкий і рівний доступ до якісного освітнього контенту для учнів незалежно від їхнього місця проживання чи соціального статусу.

У контексті укладеного договору сторони акцентували на необхідності підтримки дистанційного формату як одного з пріоритетних напрямів майбутньої співпраці між університетом і Центром «Оптіма». Такий формат дозволяє не лише зберігати сталість навчального процесу, але й відкриває нові можливості для профорієнтаційної роботи, залучення школярів до наукових заходів, а також формування цифрової компетентності молоді. Інтеграція цифрових платформ, сучасних комунікацій і адаптивних технологій навчання – важливий крок до розбудови сталої освітньої екосистеми.

Партнерство розраховане на тривалий час і має на меті розвиток інноваційних форм неперервної освіти. Разом формуємо майбутнє української освіти!

Опублікований: 21-04-2025
Читайте також:
Наукові пошуки наших здобувачів освіти продовжуються…

Продовжує працювати наша 88-а Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Молоді науковці кафедри технології консервування під керівництвом корифеїв галузі представляють свої стендові доповіді у постерній сесії підсекції «Технології консервув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові пошуки наших здобувачів освіти продовжуються… 03 травня 2022

Кабмін визначив, які важливі науково-технічні розробки у 2019-2020 роках виконуватимуть за замовленням держави

Уряд затвердив перелік із понад півсотні важливих науково-технічних розробок, що виконуватимуться у 2019-2020 роках за кошти держбюджету. Відповідна постанова була ухвалена під час засідання Кабміну. Результатом цих робіт має стати створення потрібних державі та суспільству технологій і науково-технічної продукції. На 2019 рік у бюджеті для цього ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кабмін визначив, які важливі науково-технічні розробки у 2019-2020 роках виконуватимуть за замовленням держави 18 липня 2019

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції стартує у новий навчальний рік

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося перше у 2023-2024 навчальному році засідання. Завідувачка кафедри, професорка Олександра Нєміріч привітала усіх із початком нового навчального року та винесла на розгляд ряд поточних питань, пов’язаних із початком навчання в реаліях воєнного часу, підготовкою до акредитації освітн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції стартує у новий навчальний рік 30 серпня 2023

Наукова весна здобувачів кафедри маркетингу

У секції «Маркетинг» 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» результати своїх наукових і практичних досліджень представили  здобувачі спеціальностей D5 «Маркетинг» (освітньої програми «Маркетинг»), D7 «Торгівля» (освітньої програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова весна здобувачів кафедри маркетингу 10 квітня 2025