Н У Х Т

Soft skills та глобальні тренди: здобувачі опановують сучасні курси з провідними лекторами світу

11 червня 2025

Soft skills та глобальні тренди: здобувачі опановують сучасні курси з провідними лекторами світу

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції для здобувачів-бакалаврів освітньо-професійної програми «Технології харчування» системно впроваджується «зона елітарної освіти» – освітній простір, орієнтований на розвиток універсальних навичок (soft skills), креативного мислення, управлінських і комунікативних компетентностей, що є важливими для фахівців ресторанного бізнесу.

У рамках цієї ініціативи здобувачі освіти беруть участь у міжнародних сертифікатних курсах через освітню платформу Ukraine Global Faculty за підтримки Міністерства освіти і науки України. Платформа дає доступ до відеолекцій від провідних науковців і практиків зі світових університетів і компаній.

Серед опанованих у 2025 році курсів:

– «Blockchain Basics» (J. Scott Christianson) – основи блокчейн-технологій і їх застосування у бізнесі та безпеці.

– «Basics of Capital Structure and Corporate Governance» (Charles K. Whitehead) – ключові принципи структури капіталу, фінансової політики компаній і корпоративного управління.

– «Chaos&Complexity: Modelling Crisis Management in the 2020’s» (David Rubens) – моделювання кризових ситуацій, управління складністю та хаосом у сучасному світі.

– «How Economic Activities Differ: International Trade as a Source of Underdevelopment» (Erik Reinert) – аналіз міжнародної торгівлі як чинника нерівності та недорозвиненості країн.

– «New&Improved: How Innovations Happen» (Johan Norberg) – процеси виникнення інновацій, фактори технологічного прогресу та приклади історичних проривів.

– «An Introduction to Qualitative Methods in Research in the United States» (Jonathan Cisco) – методи якісних досліджень, їхня роль у науці та практичних дослідженнях.

– «Future(s) of Business and the Art of Making Money» (Kjell A. Nordström) – майбутні тренди бізнесу, нестандартні підходи до прибутковості та глобальні економічні зміни.

– «Creating Persuasive «Digital Moments» (Raymond A. Lutzky) – цифрові комунікації та мистецтво створення переконливих повідомлень у онлайн-середовищі.

– «Building Entrepreneurial Ecosystems» (Rick Rasmussen) – формування інноваційних підприємницьких екосистем, підтримка стартапів і венчурної культури.

– «Advanced Supervised Learning: Decision Trees and Random Forests» (Volodymyr Kuleshov) – машинне навчання, прийняття рішень за допомогою дерев класифікації та ансамблевих методів.

– «Nanomaterials for Electrical Energy Storage» (Yury Gogotsi) – наноматеріали для зберігання енергії, їх застосування в сучасних акумуляторних системах.

Здобувачі освіти не лише опановують актуальні теми світового масштабу, а й розвивають навички самоосвіти, критичного аналізу, командної роботи й особистої відповідальності за професійне зростання. Успішне завершення курсів підтверджується сертифікатами міжнародного зразка.

Опублікований: 11-06-2025
Читайте також:
Гостьові лекції від фахівців міжнародного агроіндустріального холдингу МХП

У рамках співпраці кафедри економіки і права з міжнародним агроіндустріальним холдингом МХП 10 березня 2021 р. відбулася гостьова лекція «Організаційна структура МХП» для здобувачів вищої освіти спеціальності 051 «Економіка» та спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Спікерка, менеджерка проєктів по роботі з молодими сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції від фахівців міжнародного агроіндустріального холдингу МХП 12 березня 2021

Кафедра експертизи харчових продуктів в гостях у Підготовчого відділення НУХТ

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів – професорка Оксана Шульга та доцентка Анастасія Чорна ознайомили слухачів Підготовчого відділення НУХТ із освітньо-професійною програмою (ОПП) «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Слухачі дізналися, що ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» дозволяє набути н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів в гостях у Підготовчого відділення НУХТ 25 березня 2024

У тренінгу експертів із акредитації освітніх програм взяла участь професор кафедри туристичного та готельного бізнесу

21-22 листопада 2019 року на базі Національного університету фізичного виховання і спорту України відбувся тренінг експертів із акредитації освітніх програм, організований Національним агентством із забезпечення якості освіти. Участь у ньому взяла професор кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Антоненко. Слухачам, а це викладачі з різни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У тренінгу експертів із акредитації освітніх програм взяла участь професор кафедри туристичного та готельного бізнесу 25 листопада 2019

Подискутували з актуальних наукових тем іноземними мовами учасники секцій, організованих кафедрою іноземних мов професійного спрямування

У межах 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» кафедра іноземних мов професійного спрямування створила для молодих науковців чудову можливість подискутувати на актуальні наукові питання іноземними мовами, взявши участь у двох секція...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подискутували з актуальних наукових тем іноземними мовами учасники секцій, організованих кафедрою іноземних мов професійного спрямування 17 квітня 2021