Н У Х Т

Слухачі сертифікатної програми познайомилися з основами аюрведичного харчування

25 листопада 2020

Слухачі сертифікатної програми познайомилися з основами аюрведичного харчування

Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» знайомились з інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування.

Аюрведа – одна з найдавніших холістичних систем оздоровлення організму, вагомою складовою якої є правильна організація харчування.

За аюрведичною наукою раціон і режим харчування повинні відповідати індивідуальній конституції людини, що закладається іще до її народження і визначає характер поведінки, темперамент, природні схильності та вподобання.

Разом із доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталією Ющенко слухачі пройшли тест і визначили свою індивідуальну конституцію, дізнавалися про фактори впливу на збалансованість енергетичної системи організму, серед яких – сезон року та погодні умови, стреси, надто напружений робочий день чи надмірні фізичні навантаження. Якщо вчасно не вжити відповідних заходів, дисбаланс поглиблюється і може спричинити виникнення захворювань. Слухачі дізнались, яким чином визначаються властивості харчових продуктів за їхнім впливом на баланс організму, ознайомились із особливостями аюрведичної кулінарії.

Під час лабораторного заняття слухачі самостійно приготували чаї-масали для різних конституцій на основі молока та води з додаванням підсолоджувачів і суміші прянощів (що, власне, і мають назву «масала»).

Маємо надію, знайомство слухачів із Аюрведою викликало бажання розширювати та поглиблювати ці знання, що знайдуть своє застосування у подальшій професійній діяльності та стануть частиною життя.

Опублікований: 25-11-2020
Читайте також:
Наша студентка – переможець ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

10-12 квітня 2019 р. на базі кафедри біотехнології і мікробіології відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Цьогорічна Олімпіада мала особливий статус, оскільки її проведення було присвячено знаменній події – 135-річчю заснування нашого університету. Учасниками ІІ туру були 50 найталановитіших студентів-біотехнологів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша студентка – переможець ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 15 квітня 2019

Про особливості контролю якості та безпечності продукції при її експорті дізналися наші викладачі

Викладачі кафедри технології зберігання і переробки зерна взяли участь у дводенному онлайн-семінарі «Вирощування, зберігання та експорт зерна в нових умовах. Рекомендації фахівців з якості», який провела Українська зернова асоціація для виробників, елеваторів, логістів. Говорили про ризики щодо контролю пестицидів під час вирощування зернових та о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості контролю якості та безпечності продукції при її експорті дізналися наші викладачі 09 травня 2023

Гарна основа для цікавої майбутньої роботи – виробнича та переддипломна практика у провідній компанії

Уже не перший рік студенти НУХТ мають можливість проходити практику і знайомитися зі сучасними технологіями виготовлення гнучкої упаковки з поліграфічним оформленням у компанії «Укрпластик» – одному з лідерів галузі в Україні та Європі. Під керівництвом провідних фахівців компанії студенти знайомляться з виробничим процесом, процесом додрукарської...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарна основа для цікавої майбутньої роботи – виробнича та переддипломна практика у провідній компанії 14 лютого 2020

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»!

Наша талановита молодь – здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» Олександра Колягіна та магістерка з харчових технологій Марія Омельченко під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна вибороли перше місце на IV Всеукраїнському конкурсі студ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»! 03 травня 2024