Н У Х Т

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива

15 квітня 2019

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива

Курс крафтового пивоваріння завершився для слухачів сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» професійною дегустацією.

Познайомив учасників із особливостями оцінювання органолептичних показників пива доцент кафедри готельно-ресторанної справи, досвідчений експерт і ентузіаст пивоваріння Володимир Рідкоус. Відбувалася дегустація у міні-броварні кафедри, де встановлена технологічна лінія з виробництва пива. Саме у цій унікальній навчальній лабораторії слухачі набували навичок практичного пивоваріння і контролювали всі технологічні етапи, щоб отримати пивний напій власного виробництва за авторською рецептурою.

Володимир Рідкоус акцентував увагу учасників на послідовності дегустації, навчив візуально оцінювати утворення піни, прозорість, колір і рівень карбонізції напою, відчувати смак і післясмак пива. Слухачі захопилися крафтовим пивоварінням і відкрили для себе різноманітність смаків пивного напою. Кожний учасник записав до спеціальної дегустаційної анкети свої бали за такими показниками, як прозорість, колір, смак, аромат, хмельова гіркота, насиченість діоксидом вуглецю, піноутворення і піностійкість, на підставі яких зробив загальний висновок про якість пива.

Володимир Рідкоус як головний пивовар кафедри готельно-ресторанної справи під час спеціалізованого навчального курсу познайомив учасників із історією і традиціями пивоваріння, технологією хмільного напою і культурою його споживання. А слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» поглибили свої теоретичні знання з професійної дегустації пива і набули практичних навиків пивного дегустатора, а головне – самостійно зварили крафтове пиво. 

Опублікований: 15-04-2019
Читайте також:
Кафедра міжнародної економіки провела Всеукраїнський конкурс есе «Україна в системі міжнародної освіти»

Кафедра міжнародної економіки вперше провела Всеукраїнський конкурс «Україна в системі міжнародної освіти» серед школярів 9-11 класів і здобувачів закладів вищої освіти. Учасникам було запропоновано викласти у формі есе свої думки щодо сучасних тенденцій розвитку освіти; сучасного стану освіти в світі; історичних аспектів становлення освіти в Укра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра міжнародної економіки провела Всеукраїнський конкурс есе «Україна в системі міжнародної освіти» 18 квітня 2024

Про розроблення і впровадження міні-пивоварень і солодовень здобувачам Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права

Доцент кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Сергій Удодов на зустрічі зі студентами і викладачами Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права поділився досвідом розроблення і впровадження міні-пивоварень і солодовень. У своїй презентації наш викладач згадав свій перший виробничий досвід і дослідницьку діяльніст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про розроблення і впровадження міні-пивоварень і солодовень здобувачам Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права 02 лютого 2022

Від перших дослідів – до завершеної дисертації

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся науковий семінар здобувача ступеня доктора філософії четвертого року навчання Микити Іванова, на якому він представив результати своїх досліджень за темою дисертаційної роботи. Участь у заході взяли наукові та науково-педагогічні співробітники кафедри. Ще зі студентських років здобувач під керівниц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від перших дослідів – до завершеної дисертації 27 травня 2025

Вебінар від випускниці НУХТ: про практичні сторони виробництва почули викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко, Юлія Камбулова, Олена Кохан і Лариса Михонік взяли участь у вебінарі, що був організований ТОВ «Лесаффр Україна» і присвячений технології дріжджових листкових виробів. Керівник технологічного відділу ТОВ «Лесаффр Україна», випускниця НУХТ, к.т.н. Світлана Паливод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар від випускниці НУХТ: про практичні сторони виробництва почули викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 01 червня 2020