Н У Х Т

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива

15 april 2019

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива

Курс крафтового пивоваріння завершився для слухачів сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» професійною дегустацією.

Познайомив учасників із особливостями оцінювання органолептичних показників пива доцент кафедри готельно-ресторанної справи, досвідчений експерт і ентузіаст пивоваріння Володимир Рідкоус. Відбувалася дегустація у міні-броварні кафедри, де встановлена технологічна лінія з виробництва пива. Саме у цій унікальній навчальній лабораторії слухачі набували навичок практичного пивоваріння і контролювали всі технологічні етапи, щоб отримати пивний напій власного виробництва за авторською рецептурою.

Володимир Рідкоус акцентував увагу учасників на послідовності дегустації, навчив візуально оцінювати утворення піни, прозорість, колір і рівень карбонізції напою, відчувати смак і післясмак пива. Слухачі захопилися крафтовим пивоварінням і відкрили для себе різноманітність смаків пивного напою. Кожний учасник записав до спеціальної дегустаційної анкети свої бали за такими показниками, як прозорість, колір, смак, аромат, хмельова гіркота, насиченість діоксидом вуглецю, піноутворення і піностійкість, на підставі яких зробив загальний висновок про якість пива.

Володимир Рідкоус як головний пивовар кафедри готельно-ресторанної справи під час спеціалізованого навчального курсу познайомив учасників із історією і традиціями пивоваріння, технологією хмільного напою і культурою його споживання. А слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» поглибили свої теоретичні знання з професійної дегустації пива і набули практичних навиків пивного дегустатора, а головне – самостійно зварили крафтове пиво. 

Published on: 15-04-2019
Read also:
До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету

Викладачі кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології м’яса і м’ясних продуктів взяли участь у Міжнародній конференції «Органічна переробка та торгівля: їжа нового покоління!». Цього року головною була обрана тема «Органічне харчування для дітей». Організаторами заходу стали ГС «Органічна Україна», ТОВ «Органік Стандарт...

READ YOURSELF

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету 04 november 2021

Ще один випускник кафедри біотехнології і мікробіології блискуче захистив дисертаційне дослідження

Відмінник навчання, переможець конкурсу студентських наукових робіт, гордість гуртка «Biotech» і  кафедри біотехнології і мікробіології та просто хороший друг. Саме це згадують викладачі й друзі, коли мова йде про Миколу Івахнюка. А сьогодні, 11 червня до переліку його досягнень можна додати блискучий захист дисертаційної роботи «Синтез мікробного ...

READ YOURSELF

Ще один випускник кафедри біотехнології і мікробіології блискуче захистив дисертаційне дослідження 11 june 2019

Виступати публічно без страху вчилися п’ятикурсники-біотехнологи

Напевно у кожного був момент, коли при виступі перед великою аудиторією голос починає тремтіти, серцебиття пришвидшується і сказати бодай щось стає проблематично. Тоді, відкриваємо частину завіси тренінгу «Вчимося виступати публічно», який для студентів 5-го курсу факультету біотехнології та екологічного контролю провів Євген Куджоян – оратор від п...

READ YOURSELF

Виступати публічно без страху вчилися п’ятикурсники-біотехнологи 14 march 2019

Ще один доктор наук з'явився на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування технологій кондитерських виробів пониженого цукровмісту і енергетичної цінності з пінною і драглеподібною структурою» докторанта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлії Камбулової. Науковий консультант – професор ...

READ YOURSELF

Ще один доктор наук з'явився на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 18 april 2019