Н У Х Т

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива

15 april 2019

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива

Курс крафтового пивоваріння завершився для слухачів сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» професійною дегустацією.

Познайомив учасників із особливостями оцінювання органолептичних показників пива доцент кафедри готельно-ресторанної справи, досвідчений експерт і ентузіаст пивоваріння Володимир Рідкоус. Відбувалася дегустація у міні-броварні кафедри, де встановлена технологічна лінія з виробництва пива. Саме у цій унікальній навчальній лабораторії слухачі набували навичок практичного пивоваріння і контролювали всі технологічні етапи, щоб отримати пивний напій власного виробництва за авторською рецептурою.

Володимир Рідкоус акцентував увагу учасників на послідовності дегустації, навчив візуально оцінювати утворення піни, прозорість, колір і рівень карбонізції напою, відчувати смак і післясмак пива. Слухачі захопилися крафтовим пивоварінням і відкрили для себе різноманітність смаків пивного напою. Кожний учасник записав до спеціальної дегустаційної анкети свої бали за такими показниками, як прозорість, колір, смак, аромат, хмельова гіркота, насиченість діоксидом вуглецю, піноутворення і піностійкість, на підставі яких зробив загальний висновок про якість пива.

Володимир Рідкоус як головний пивовар кафедри готельно-ресторанної справи під час спеціалізованого навчального курсу познайомив учасників із історією і традиціями пивоваріння, технологією хмільного напою і культурою його споживання. А слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» поглибили свої теоретичні знання з професійної дегустації пива і набули практичних навиків пивного дегустатора, а головне – самостійно зварили крафтове пиво. 

Published on: 15-04-2019
Read also:
Наукові перемоги здобувачів освіти

Чудова новина надійшла з кафедри іноземних мов професійного спрямування – здобувачі НУХТ взяли активну участь у роботі секції «Іноземні мови» 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», яка працює онлайн у квітні-травні 2022 року. У спі...

READ YOURSELF

Наукові перемоги здобувачів освіти 06 may 2022

39 цьогорічних випускників кафедри економіки і права здобули освітній ступінь «Бакалавр»

Завершення навчального року у закладах освіти – час привітань випускників і час, який починає перерву для відпочинку тривалістю в ціле літо. Для кожного абітурієнта, студента воно сповнене своїми емоціями та очікуваннями: успішно скласти вступні випробування, здати ЗНО або скласти сесію. А ще, це – період захистів і отримання диплому про здобуття в...

READ YOURSELF

39 цьогорічних випускників кафедри економіки і права здобули освітній ступінь «Бакалавр» 24 june 2019

Вітаємо переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»!

8-9 квітня 2025 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2024-2025 н.р., у якій взяли участь 22 здобувачі з 16 закладів вищої освіти України. Для об’єктивного оцінювання наукових робіт до складу конкурсної комі...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»! 11 april 2025

Тренуємо навички менеджменту креативних індустрій

Наприкінці жовтня 13 здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» 1-3 курсів і магістратури Навчально-наукового інституту економіки і управління стали стажерами на головній події молодіжної fashion-індустрії країни – Junior Fashion Week (JFW)2021 у КВЦ «Парковий». Протягом 3-х днів майбутні ейчари тренували навички організації м...

READ YOURSELF

Тренуємо навички менеджменту креативних індустрій 01 november 2021