Н У Х Т

Слухачі підготовчих курсів НУХТ спробували себе у ролі кондитерів

10 квітня 2018

Слухачі підготовчих курсів НУХТ спробували себе у ролі кондитерів

Впродовж десятиліть у нашому університеті функціонує підготовче відділення, де майбутніх вступників фахово готують до здачі ЗНО та вступу до вищих навчальних закладів. Та спеціалісти підготовчого відділення НУХТ ніколи не обмежувалися лише суто викладацькою діяльністю, свою діяльність вони вбачають набагато ширшою, і далеко не останнє місце в ній займає ознайомлення вихованців підготовчих курсів із усім спектром спеціальностей, за якими здійснюється підготовка в нашому університеті.

Не даремно кажуть, що краще один раз побачити, ніж почути, а ще краще – спробувати самому. Тож напередодні найбільшого християнського свята – Великодня – фахівці підготовчого відділення організували для слухачів підготовчих курсів денної форми знайомство з кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

7 квітня 2018 р. у лабораторії кафедри, оснащеній найсучаснішим обладнанням фінською компанією «Лейпурін», асистент кафедри Ірина Соколовська гостинно зустріла школярів. Вона підготувала для них майстер-клас «Прикраси для великодніх пасок з мастики». Спочатку фахівець детально розповіла про необхідні інгредієнти, їх компонування й технологію виготовлення прикрас із мастики, а далі продемонструвала покроково увесь процес. Потім усі бажаючі (а бажання виявили всі!) змогли самі спробувати виготовити прикраси. І тут фантазії й креативу не було меж!

Слухачі курсів і уявити собі не могли, наскільки цікавою й творчою є освітня програма «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Але тепер вони отримали про неї наочне уявлення, й були у повному захваті і від самого процесу, і від отриманих результатів. Адже вони могли й самі поласувати власноруч виготовленими смаколиками, й батьків і друзів пригостити. Зауважимо, що серед юних кондитерів були дві слухачки курсів, які планують після закінчення школи вступати на гуманітарні спеціальності, але на них таке враження справив відвіданий майстер-клас кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, що хто знає, можливо вони й змінять свої пріоритети щодо здобуття вищої освіти. А поки що побажаємо усім слухачам підготовчих курсів НУХТ успішно здати ЗНО й не помилитися у виборі свого майбутнього!

Опублікований: 10-04-2018
Читайте також:
Яким «смачним» і креативним буває маркетинг…

Березневі засідання студентського гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал» обіцяли бути не лише науковими, але й сповненими креативу та дуже «смачними». Тож, наші юні маркетологи запаслися чаєм, кавою і смаколиками й приступили до обговорення маркетингових інструментів ресторанних закладів. Бажаючих поділитися своїми дослідженнями виявилося більше,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яким «смачним» і креативним буває маркетинг… 27 березня 2023

Корисна інформація для вступників: де отримати консультацію

Щорічно Міністерство освіти і науки України у період вступної кампанії організовує роботу гарячої лінії, де фахівці відповідають на питання, що виникають у вступників та їх батьків, консультують з питань вступу та допомагають вирішити проблемні моменти. Цей надзвичайно складний рік не став виключенням, гаряча лінія вже працює. Корисні контакти ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисна інформація для вступників: де отримати консультацію 25 липня 2022

Актуальні акценти на відкритій лекції доцента кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш 15 жовтня 2019 року прочитала відкриту лекцію «Органічна косметика. Сучасний підхід у збереженні здоров'я, краси та молодості» з дисципліни «Інновації в технології харчових добавок та косметичних засобів» для студентів групи ХТ-І-16-Маг. Від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні акценти на відкритій лекції доцента кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 17 жовтня 2019

Запрошуємо на святкування 135-річчя Національного університету харчових технологій та Дня працівників харчової промисловості

Шановні викладачі, співробітники, студенти, випускники, партнери та добрі друзі НУХТ! Запрошуємо вас 17 жовтня на святкування 135-річного ювілею університету та Дня працівників харчової промисловості. У програмі заходу:з 10:00 – виставка досягнень навчально-наукових підрозділів НУХТ (хол другого поверху головного корпусу)11:00 – урочисті збори (а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Запрошуємо на святкування 135-річчя Національного університету харчових технологій та Дня працівників харчової промисловості 16 жовтня 2019