Н У Х Т

Слухачі підготовчих курсів НУХТ спробували себе у ролі кондитерів

10 квітня 2018

Слухачі підготовчих курсів НУХТ спробували себе у ролі кондитерів

Впродовж десятиліть у нашому університеті функціонує підготовче відділення, де майбутніх вступників фахово готують до здачі ЗНО та вступу до вищих навчальних закладів. Та спеціалісти підготовчого відділення НУХТ ніколи не обмежувалися лише суто викладацькою діяльністю, свою діяльність вони вбачають набагато ширшою, і далеко не останнє місце в ній займає ознайомлення вихованців підготовчих курсів із усім спектром спеціальностей, за якими здійснюється підготовка в нашому університеті.

Не даремно кажуть, що краще один раз побачити, ніж почути, а ще краще – спробувати самому. Тож напередодні найбільшого християнського свята – Великодня – фахівці підготовчого відділення організували для слухачів підготовчих курсів денної форми знайомство з кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

7 квітня 2018 р. у лабораторії кафедри, оснащеній найсучаснішим обладнанням фінською компанією «Лейпурін», асистент кафедри Ірина Соколовська гостинно зустріла школярів. Вона підготувала для них майстер-клас «Прикраси для великодніх пасок з мастики». Спочатку фахівець детально розповіла про необхідні інгредієнти, їх компонування й технологію виготовлення прикрас із мастики, а далі продемонструвала покроково увесь процес. Потім усі бажаючі (а бажання виявили всі!) змогли самі спробувати виготовити прикраси. І тут фантазії й креативу не було меж!

Слухачі курсів і уявити собі не могли, наскільки цікавою й творчою є освітня програма «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Але тепер вони отримали про неї наочне уявлення, й були у повному захваті і від самого процесу, і від отриманих результатів. Адже вони могли й самі поласувати власноруч виготовленими смаколиками, й батьків і друзів пригостити. Зауважимо, що серед юних кондитерів були дві слухачки курсів, які планують після закінчення школи вступати на гуманітарні спеціальності, але на них таке враження справив відвіданий майстер-клас кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, що хто знає, можливо вони й змінять свої пріоритети щодо здобуття вищої освіти. А поки що побажаємо усім слухачам підготовчих курсів НУХТ успішно здати ЗНО й не помилитися у виборі свого майбутнього!

Опублікований: 10-04-2018
Читайте також:
Практичний нюанс харчових технологій

Студенти другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставницями, доцентками кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анною Грищенко та Ларисою Михонік відвідали пивоварню «BeerMaster Brevery» торговельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», розташовану в ТЦ «Республіка». Пивоварня славиться ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний нюанс харчових технологій 24 листопада 2023

Голова правління ПрАТ «СК» КД Життя» прочитав лекцію для здобувачів спеціальності «Облік і оподаткування»

29 квітня 2021 року голова правління ПрАТ «СК» КД Життя» Віталій Коваленко для здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» прочитав лекцію в онлай-форматі ZOOM на актуальну тему «Система пенсійного забезпечення в Україні, впровадження 2-го рівня». У ході зустрічі поспілкувалися на тему фінансової грамотності майбутніх фахівців обліку і оп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Голова правління ПрАТ «СК» КД Життя» прочитав лекцію для здобувачів спеціальності «Облік і оподаткування» 30 квітня 2021

Голова студентського самоврядування університету – у складі Ради при МОН!

Голова студентського самоврядування нашого університету, здобувач 3 курсу бакалаврського ступеня вищої освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій за спеціальністю 181 «Харчові технології» Ярослав Вдовенко (група ТБ-3-7) увійшов до складу Ради з питань співпраці з органами студентського самоврядування закладів вищої освіти при Міністер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Голова студентського самоврядування університету – у складі Ради при МОН! 28 січня 2025

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують підвищувати свою наукову майстерність

Компанія Clarivate Analytics проводила вебінар «Критерії та процедура відбору видань до Web of Science Core Collection», одним зі слухачів якого став старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ігор Устименко. Під час заходу обговорювалися: складові успішного видання, ключові персони журналу: автори, рецензенти, члени р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують підвищувати свою наукову майстерність 03 вересня 2021