Не зважаючи на військовий час і майже екстремальні умови навчання, викладачі нашого університету продовжують виконувати свій обов’язок на педагогічно-науковому фронті. Доцент кафедри харчової хімії Олександр Макаренко провів 13 лютого відкрите лекційне заняття на тему «Ліпіди» з дисципліни «Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях. Модуль 6» для здобувачів груп ТІ-2-1, 2, 3, 4, 5.
Викладач детально розповів про визначення, складну класифікацію, походження, фізіологічну роль цих складних органічних сполук. Далі було розглянуто фізико-хімічні властивості, особливості будови ліпідів. Треба зазначити, що лектор вдало використав всі можливості платформи ZOOM для пояснення сучасної хімічної номенклатури карбонових кислот як складових жирів. За допомогою інформативної презентації був зроблений історичний екскурс щодо встановлення хімічної структури і класифікації ліпідів.
Особливо варто звернути увагу на коректне й тактовне спілкування лектора з аудиторією. Наприкінці лекції Олександр Макаренко запропонував завдання для самоопрацювання, які будуть оцінені додатковими балами.
Колеги з кафедри харчової хімії високо оцінили проведене заняття і бажають лектору нових професійних здобутків, наснаги та миру.