Н У Х Т

Складні органічні сполуки на відкритій лекції доцента кафедри харчової хімії

13 лютого 2023

Складні органічні сполуки на відкритій лекції доцента кафедри харчової хімії

Не зважаючи на військовий час і майже екстремальні умови навчання, викладачі нашого університету продовжують виконувати свій обов’язок на педагогічно-науковому фронті. Доцент кафедри харчової хімії Олександр Макаренко провів 13 лютого відкрите лекційне заняття на тему «Ліпіди» з дисципліни «Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях. Модуль 6» для здобувачів груп ТІ-2-1, 2, 3, 4, 5.

Викладач детально розповів про визначення, складну класифікацію, походження, фізіологічну роль цих складних органічних сполук. Далі було розглянуто фізико-хімічні властивості, особливості будови ліпідів. Треба зазначити, що лектор вдало використав всі можливості платформи ZOOM для пояснення сучасної хімічної номенклатури карбонових кислот як складових жирів. За допомогою інформативної презентації був зроблений історичний екскурс щодо встановлення хімічної структури і класифікації ліпідів.

Особливо варто звернути увагу на коректне й тактовне спілкування лектора з аудиторією. Наприкінці лекції Олександр Макаренко запропонував завдання для самоопрацювання, які будуть оцінені додатковими балами.

Колеги з кафедри харчової хімії високо оцінили проведене заняття і бажають лектору нових професійних здобутків, наснаги та миру. 

Опублікований: 13-02-2023
Читайте також:
Підсумки І туру ХІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка

В університеті визначили переможців І туру ХІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Учасники гідно змагалися за перемогу. Креативними ідеями були сповнені їхні есе на тему «Ким би був Тарас Шевченко, якби жив сьогодні?». Переможцями стали: І місце – Надія Магден, Вікторія Коновалова (обидві – Навчально-нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки І туру ХІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка 10 грудня 2021

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу

26 березня 2019 року в університеті розпочала роботу традиційна Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Захід відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної асоціації цукровиків України. Як і у попередні роки у рамках конференції працює виставка сучасних технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу 26 березня 2019

Приємне з корисним поєднали першокурсники

Виховна робота є важливою частиною освітнього процесу у вищій школі. Особливої ж уваги та наставництва потребують першокурсники. Щоб ближче познайомитися зі своєю кураторкою, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмилою Махинько та один із одним, група ТІ-1-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій відвід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємне з корисним поєднали першокурсники 05 вересня 2023

Сучасні тренди ресторанного ринку у фокусі уваги викладачів і здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За активної підтримки завідувачки кафедри, професорки Олександри Нєміріч, гаранта освітньої програми «Технології харчування», професора Олега Кузьміна, викладачів і наставників кафедри здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування» відвідали професійну виставку сучасних технологій та обладнання для інду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тренди ресторанного ринку у фокусі уваги викладачів і здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 вересня 2023