Н У Х Т

Шкільні канікули як привід для навчання

31 жовтня 2024

Шкільні канікули як привід для навчання

Рано чи пізно випускники загальноосвітніх, фахових передвищих або професійних закладів освіти постають перед вибором, яким шляхом розвивати своє майбутнє. Для багатьох це – дуже складне питання, бо сучасний світ професій вражає своїм різноманіттям і вабить захоплюючими перспективами. Щоб наблизитися до мрії варто продовжувати навчання і здобувати професійні навички у закладі вищої освіти.

Відчути смак студентського життя отримали нагоду учасники проєкту «Харчові технології: технологічні студії для школярів» Навчально-наукового інституту харчових технологій, що був реалізований в університеті 29-31 жовтня 2024 року, під час шкільних канікул.

До участі долучилися старшокласники зі шкіл Києва, Київської області та м. Харків. Слухачі активно спілкувалися з викладачами кафедр інституту – технології оздоровчих продуктів, харчової хімії, технології консервування, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології зберігання і переробки зерна, технології продуктів бродіння та виноробства; послухали цікаві лекції та опанували практичні навички.

Програма заходу передбачала лекційні заняття на тему оздоровчого харчування та ролі харчових добавок у сучасному світі харчових продуктів; практичні заняття, де обирали якісні чай і каву та освоювали професію сомельє; лабораторні заняття у вигляді хімічного тренінгу і майстер-класів із виготовлення еклерів, морозива та суперфудів.

Не загубитися у коридорах НУХТу і вчасно потрапити на заняття слухачам допомагали друго- та третьокурсники інституту, які навчаються за спеціальністю «Харчові технології».

Крім того, гості інституту побували на харчовому підприємстві – хлібозаводі.

Після завершення студій, їх учасники отримали сертифікати і сувеніри від дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій.

Опублікований: 31-10-2024
Читайте також:
Успішно склали Комплексний державний іспит студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся Комплексний державний іспит зі спеціальності для студентів 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Перед початком важливого іспиту студентів привітали декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, який і очолив роботу Екзаменаційної комісії, заступники де...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно склали Комплексний державний іспит студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 21 червня 2018

Уряд визначив осіб, які сформують склад НАЗЯВО…

Кабмін затвердив персональний склад Конкурсної комісії з відбору членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Відповідне розпорядження було прийняте 31 січня 2018 року під час засідання Уряду, - інформує прес-служба Міносвіти. До складу комісії увійшли 9 осіб – представники європейських організацій, асоціації студентів, роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд визначив осіб, які сформують склад НАЗЯВО… 02 лютого 2018

Нетворкінг із готельєрами

26 лютого 2021 р. здобувачі вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у рамках Меморандуму про співпрацю між  кафедрою готельно-ресторанної справи і Швейцарською освітньою групою (SEG) долучились до онлайн-конференції «I meet Hotel». У фокусі освітньої онлайн-події – стан індустрії гостинності Великобританії після пандемії COVID-19 і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нетворкінг із готельєрами 01 березня 2021

Вітаємо студентів-біотехнологів з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія»

2 квітня 2019 р. у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія», в якому традиційно взяли участь студенти кафедри біотехнології і мікробіології. На конкурс були подані 64 студентські наукові роботи з 26 закладів вищої освіти, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо студентів-біотехнологів з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» 04 квітня 2019