Н У Х Т

Шкільні канікули як привід для навчання

31 жовтня 2024

Шкільні канікули як привід для навчання

Рано чи пізно випускники загальноосвітніх, фахових передвищих або професійних закладів освіти постають перед вибором, яким шляхом розвивати своє майбутнє. Для багатьох це – дуже складне питання, бо сучасний світ професій вражає своїм різноманіттям і вабить захоплюючими перспективами. Щоб наблизитися до мрії варто продовжувати навчання і здобувати професійні навички у закладі вищої освіти.

Відчути смак студентського життя отримали нагоду учасники проєкту «Харчові технології: технологічні студії для школярів» Навчально-наукового інституту харчових технологій, що був реалізований в університеті 29-31 жовтня 2024 року, під час шкільних канікул.

До участі долучилися старшокласники зі шкіл Києва, Київської області та м. Харків. Слухачі активно спілкувалися з викладачами кафедр інституту – технології оздоровчих продуктів, харчової хімії, технології консервування, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології зберігання і переробки зерна, технології продуктів бродіння та виноробства; послухали цікаві лекції та опанували практичні навички.

Програма заходу передбачала лекційні заняття на тему оздоровчого харчування та ролі харчових добавок у сучасному світі харчових продуктів; практичні заняття, де обирали якісні чай і каву та освоювали професію сомельє; лабораторні заняття у вигляді хімічного тренінгу і майстер-класів із виготовлення еклерів, морозива та суперфудів.

Не загубитися у коридорах НУХТу і вчасно потрапити на заняття слухачам допомагали друго- та третьокурсники інституту, які навчаються за спеціальністю «Харчові технології».

Крім того, гості інституту побували на харчовому підприємстві – хлібозаводі.

Після завершення студій, їх учасники отримали сертифікати і сувеніри від дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій.

Опублікований: 31-10-2024
Читайте також:
Екскурсійна практика для третьокурсників спеціальності «Туризм»

Оскільки комплексність і багатогранність туристичної діяльності вимагають практичного ознайомлення з різними сферами туризму, насамперед із туристичними ресурсами та методикою екскурсійного показу, традиційно кафедрою туристичного та готельного бізнесу для студентів 3 курсу спеціальності «Туризм» влітку організовується екскурсійна практика. Відтак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екскурсійна практика для третьокурсників спеціальності «Туризм» 21 червня 2018

Вперше і перший

Уперше наш університет долучився до програми COIL (Collaborative Online International Learning,), яка адмініструється командою EducationUSA Ukraine, за підтримки посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. І перший проєкт був реалізований на кафедрі інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки. Спільне міжнародне онлайн-навчання...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше і перший 10 квітня 2024

На Різдво – до Прикарпаття!

Традиційно, напередодні Нового року й Різдвяних свят із метою популяризації різдвяних звичаїв і традицій Карпатського регіону, в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету за ініціативи студентської ради відбулася виставка-презентація «Святий вечір, добрий вечір». Кожна студентська група презентувала свій святко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На Різдво – до Прикарпаття! 27 грудня 2019

Фахівці університету виступають експертами в ознайомленні виробничників із прогресивними технологіями

З метою підвищення конкурентоспроможності  вітчизняних переробних підприємств (перероблення птиці, елеватори, комбікормові комплекси) шляхом ознайомлення їх із прогресивними технологіями зі зниження собівартості продукції в  конференц-залі офісу компанії «AgroGeneration» (Мандарин-Плаза) відбувся ІІІ круглий стіл «Максимальна ефективність та економ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці університету виступають експертами в ознайомленні виробничників із прогресивними технологіями 26 лютого 2018