Н У Х Т

Шириться коло партнерів: підписано договір про співпрацю з Громадською організацією «Тиха їжа України»

26 березня 2024

Шириться коло партнерів: підписано договір про співпрацю з Громадською організацією «Тиха їжа України»

На сьогодні в Україні діють понад десять спільнот Slow Food, об’єднаних у асоціацію Slow Food в Україні і представлених Громадською організацією «Тиха їжа України». Рух Slow Food пропагує здорове харчування, базується на локальній їжі, збереженні та поширенні регіональних гастрономічних традицій та ощадливому використанні продовольчого біорізноманіття.

Договір спрямований на організацію спільної діяльності, покликаної забезпечувати широке впровадження результатів спільних науково-прикладних досліджень, зокрема через залучення викладачів і здобувачів спеціальностей «Харчові технології» та «Туризм і рекреація» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» до розвитку гастрономічних маршрутів і кластерів на базі локальних виробників регіональних продуктів по принципах Slow Food. Діючи як глобальна мережа, фермери, крафтові виробники та споживачі можуть перейти до більш стійкого виробництва продуктів харчування та систем сільського господарства й досягти кліматично сприятливого майбутнього.

На зустрічі гарантка міждисциплінарної освітньо-наукової програми Оксана Топчій і завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник обговорили з головою ГО «Тиха їжа України» Юлією Пітенко розширення контактів у сфері крафтового виробництва, реалізацію нових проєктів, майбутні кроки співробітництва.

Опублікований: 26-03-2024
Читайте також:
Про крафтове пивоваріння, тонкощі технології та підбір обладнання на виїзному занятті для бакалаврів хімків-технологів

У рамках вивчення дисциплін «Процеси і апарати хімічних виробництв» і «Загальна хімічна технологія» студенти хімтехнологи третього курсу разом із гаранткою бакалаврської освітньо-професійної програми Оленою Подобій і кураторкою групи Тетяною Бойчук відвідали крафтову приватну пивоварню «Beermaster». Цікаву і змістовну екскурсію провів випускник ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про крафтове пивоваріння, тонкощі технології та підбір обладнання на виїзному занятті для бакалаврів хімків-технологів 09 жовтня 2023

Все про органічній рух в Україні магістрам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

27 вересня 2019 року студенти групи ТО-1-14М разом із викладачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, доцентом Наталією Фалендиш відвідали ХV Виставку екотоварів ЕКО-Ехро у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ). Студенти ознайомилися з асортиментом органічної продукції українського та зарубіжного виробництва. Відбулося ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Все про органічній рух в Україні магістрам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 вересня 2019

Здобувачі чотирьох навчальних підрозділів університету завершили практичну підготовку

Наш університет завжди вирізнявся високим рівнем підготовки фахівців, недаремно він постійно посідає чільні місця у рейтингах закладів вищої освіти за оцінюванням роботодавців. І вагомою складовою кожної освітньої програми нашого вишу є практична підготовка. Її мета – закріплення та поліпшення теоретичних знань, отриманих при вивченні професійно ор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі чотирьох навчальних підрозділів університету завершили практичну підготовку 24 лютого 2020

Наш новий партнер – Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпра

У квітні 2023 року за ініціативи ректора Олександра Шевченка та головчині ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро» Олени Булах укладено Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти, з метою подальшого розвитку науково-дослідної роботи. Сторони також запланували співпрацю у галузі навчально-методичної, науково-практичної та осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш новий партнер – Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпра 07 квітня 2023