На сьогодні в Україні діють понад десять спільнот Slow Food, об’єднаних у асоціацію Slow Food в Україні і представлених Громадською організацією «Тиха їжа України». Рух Slow Food пропагує здорове харчування, базується на локальній їжі, збереженні та поширенні регіональних гастрономічних традицій та ощадливому використанні продовольчого біорізноманіття.
Договір спрямований на організацію спільної діяльності, покликаної забезпечувати широке впровадження результатів спільних науково-прикладних досліджень, зокрема через залучення викладачів і здобувачів спеціальностей «Харчові технології» та «Туризм і рекреація» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» до розвитку гастрономічних маршрутів і кластерів на базі локальних виробників регіональних продуктів по принципах Slow Food. Діючи як глобальна мережа, фермери, крафтові виробники та споживачі можуть перейти до більш стійкого виробництва продуктів харчування та систем сільського господарства й досягти кліматично сприятливого майбутнього.
На зустрічі гарантка міждисциплінарної освітньо-наукової програми Оксана Топчій і завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник обговорили з головою ГО «Тиха їжа України» Юлією Пітенко розширення контактів у сфері крафтового виробництва, реалізацію нових проєктів, майбутні кроки співробітництва.