Н У Х Т

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів

17 березня 2021

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів

Викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів розширюють свої знання з питань безпечності харчових продуктів.

Відповідно до нової редакції стандарту ISO 22000 алергени є небезпечним фактором виробництва харчових продуктів. Тому наших фахівців і студентів зацікавила онлайн-конференція «Харчові алергії – все, що хотіли знати, але боялись запитати», яку ініціювало представництво в Україні Польської академії наук.

Доповідачами виступили експерти Польської академії наук та Львівського медичного університету: заступниця директора з питань науки Інституту репродукції тварин та досліджень харчових продуктів Польської академії наук в Ольштині та завідувачка відділу харчової імунології та мікробіології цього ж інституту, професорка Барбара Врублевська і доцентка кафедри клінічної імунології та алергології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, кандидатка медичних наук Світлана Зубченко.

Під час конференція була повно та надзвичайно цікаво розкрита тема харчової алергії, її походження, види та реакції, перелік відомих алергенів, останні дослідження у цій сфері.

Слухачі активно задавали питання експерткам не тільки щодо самих алергенів, але і їх перетворення та зменшення концентрації у кінцевому продукті.

Опублікований: 17-03-2021
Читайте також:
Про крафтове виноробство студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від власника сімейної виноробні

На запрошення професорки кафедри готельно-ресторанної справи Тетяни Сильчук та асистентки Світлани Ковальчук до освітнього онлайн-простору нашого університету завітав співвласник крафтової виноробні «Шато Курінь» Денис Халупенко. Гостьовий лекторій відбувся у рамках вивчення дисципліни «Крафтові технології» для здобувачів 3 курсу освітньо-професій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про крафтове виноробство студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від власника сімейної виноробні 03 грудня 2021

Наука без кордонів

21 квітня 2023 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науковий семінар «The German Science System: postdoc and funding». Доповідачка – к.х.н., доцентка кафедри Ася Калініченко, яка зараз проходить наукове стажування за напрямом «Харчова хімія» на хімічному факультеті Тюнінбергського університету (Німеччина). На семінарі також був пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука без кордонів 24 квітня 2023

Новий підручник авторства наших викладачів

Авторським колективом кафедри екологічної безпеки та охорони праці спільно з колегами з Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Білоцерківського національного аграрного університету, Національного центру Мала академія наук України та Національного університету біоресурсів та природокористування України підготовлени...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий підручник авторства наших викладачів 18 серпня 2022

За крок до успіху магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів

22 лютого на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів денної форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології» Варто згадати, що студенти кафедри технології молока і молочних продуктів проявляють себе не тільки у виконанні магістерських робіт, а й беруть участь і перемагають у всеукраїнських ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За крок до успіху магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів 25 лютого 2019