Н У Х Т

Шевченківські читання

13 березня 2024

Шевченківські читання

Щороку на початку березня українці в усьому світі вшановують пам'ять нашого видатного Тараса Шевченка, який своїм творчим доробком назавжди увійшов у золоті сторінки світової літератури.

Тарас Шевченко залишив невмирущий слід у серцях українців своїми віршами, картинами, ідеями та поглядами на світ. Його творчість відображає боротьбу за свободу, справедливість і гідність нації, що зробило його символом національної ідентичності та патріотизму.

Тож до дня його народження в Україні та за кордоном відбувається широкий спектр заходів – літературні читання, мистецькі виставки, концерти, театралізовані вистави тощо.

Стало традиційним і в нашому університеті проводити літературні читання на вшанування пам'яті нашого великого генія та пророка. Цього року викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування організували конкурс відео на краще декламування віршів Тараса Шевченка як українською мовою, так і перекладів і конкурс постерів на тему «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь». Готуючись до конкурсу, студенти продемонстрували свої таланти, креативність, оригінальність і, навіть, перші спроби робити віршовані переклади.

Переможцями у конкурсі постерів стали:

І місце – Софія Яненко (група КН -2-4),
ІІ місце – Дарія Пилипенко (група Ті-1-4),
ІІІ місце – Дарія Лукашук (група ГС-1-9а)

А переможцями у конкурсі на краще декламування віршів стали:

І місце – Софія Яненко (група КН 2-4),
ІІ місце – Наталія Теплоухова (група ХЧ-2-2) і Катерина Коржова (група ХЕ-4-12)
ІІІ місце – Анна Огієнко (група ГС-3-8), Вікторія Ватуля (група Ті-1-3) і Софія Шпиль (група ХЕ-1-8).

На жаль, усім призових місць не вистачило.

Тарас Шевченко, як і у минулі століття, так і зараз своєю творчістю надихає і рухає до великих справ і звершень!

Опублікований: 13-03-2024
Читайте також:
Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»!

17 травня 2022 року відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому розглядалася акредитація освітньо-професійних та освітньо-наукових програм закладів вищої освіти. До протоколу засідання був внесений і розгляд акредитаційних справ нашого університету, що був відтермінований через військову агресі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»! 23 травня 2022

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів успішно захистила дисертаційну роботу

31 жовтня 2018 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи старшого викладача кафедри технології молока і молочних продуктів Уляни Кузьмик  (науковий керівник – доцент, кандидат технічних наук Наталія Ющенко). Дисертаційна робота Ульяни Кузьмик присвячена удосконаленню технології паст кисломолочних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів успішно захистила дисертаційну роботу 01 листопада 2018

Науковці університету продовжують працювати для розвитку економічного потенціалу Київщини

Київська область стрімко розвивається і шукає сфери для спеціалізації та активізації виробництва в межах регіону, і викладачі нашого університету продовжують активно долучатися до цього процесу. У рамках реалізації Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки Департамент економіки Київської облдержадміністрації 18 квітня провів другу зус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці університету продовжують працювати для розвитку економічного потенціалу Київщини 20 квітня 2023

Науковці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розширюють горизонти міжнародної співпраці

19 червня кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства прийняла естафету гостинності у кафедри процесів і апаратів харчових виробництв і також приймала доктора Wang Deliang, докторів Luan Chunguang, Hao Feike і Han Xinglin з Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості і ферментів (м. Пекін). Завідувач ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розширюють горизонти міжнародної співпраці 20 червня 2018