Н У Х Т

Сервіс в індустрії гостинності на відкритій лекції викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

10 жовтня 2023

Сервіс в індустрії гостинності на відкритій лекції викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

10 жовтня 2023 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася відкрита лекція «Сервіс в індустрії гостинності» старшої викладачки Раїси Матюшенко для студентів збірної групи ХЧ-3 спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування».

Викладачкою було розкрито найбільш важливі питання сервісології та сервісної діяльності, їх особливості, класифікацію потреб, культуру сервісної діяльності, етику тощо.

Лекторка наголосила, що для обслуговування в багатьох випадках важливіше значення для оцінювання якості послуги набувають споживчі властивості. Головним «експертом» у визначенні реальної якості послуги залишається споживач. Саме він виступає фігурою, на яку спрямоване обслуговування.

Викладачка довела презентативно, що відповідно до теорії конкурентної раціональності, ступінь задоволення споживача варто визнати найважливішим критерієм контролю якості сервісу. Показником, що насторожує, для виробника повинне стати зниження задоволеності обслуговуванням серед постійних і прихильних фірмі споживачів.

Раїса Матюшенко розповіла здобувачам, що в останні роки особливо гостро ставиться питання про інформаційну безпеку в сфері послуг. Широке поширення економічного шпигунства, часті витоки ділової інформації або розкриття комерційної таємниці можуть стати негативним фактором розвитку підприємництва в цілому. Отже, за якістю послуги, включаючи і її безпеку, необхідний суспільний і державний контроль. Це диктує необхідність управління якістю й контролю безпеки послуг, що пов'язане з відпрацьовуванням стандартів якості в загальнодержавному, а в цей час і у світовому масштабі.

Подання матеріалу відбувалося у неквапливому режимі, що давало можливість занотовувати  новий матеріал. Лекторка вела активний діалог зі здобувачами освіти. Весь представлений матеріал викликав жвавий інтерес, як у здобувачів, так і у присутніх викладачів кафедри на чолі із завідувачкою Олександрою Нєміріч.

Опублікований: 10-10-2023
Читайте також:
Здобувачки спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – переможниці Міжнародного конкурсу стартапів

Здобувачки освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Вікторія Ковальчук та Ганна Тімченко – переможниці ІІ туру (фіналу) Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge». Підведення підсумків та оголошення переможців відбулося 27 березня 2024 року під час проведення фіналу конкурсу в Державном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачки спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – переможниці Міжнародного конкурсу стартапів 29 березня 2024

Як рандом і логіка створюють круті проєкти дізнавалися здобувачі кафедри маркетингу

Здобувачі спеціальностей 061 «Журналістика (освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю»), 075 «Маркетинг» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» мають можливість приєднатися до цікавих лекції від ADC*School, присвячених темі «Про що креативники працюють під час війни?». Днями відбулася лекція креативного директора Saat...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як рандом і логіка створюють круті проєкти дізнавалися здобувачі кафедри маркетингу 06 грудня 2022

Першокурсники освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» занурюються у спеціальність

Знати свої права та обов’язки зобов’язаний кожен громадянин країни. Проте, чи всі в Україні мають достатній рівень правової грамотності? А чи знаєте ви свої права та обов’язки? З цими категоріями розбиралися здобувачі освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу». 7 лютого 2023 року на кафедрі економіки і права в рамках роботи сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» занурюються у спеціальність 09 лютого 2023

Вебінари від TESOL – обмін контекстами в різних культурах

На початку травня старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко мала нагоду долучитися до серії вебінарів для викладачів англійської мови від Міжнародної асоціації TESOL. Це найбільша професійна організація для викладачів англійської мови як другої або іноземної мови в усьому світі. На сьогодні організа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінари від TESOL – обмін контекстами в різних культурах 11 травня 2022