Н У Х Т

Сервіс в індустрії гостинності на відкритій лекції викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

10 жовтня 2023

Сервіс в індустрії гостинності на відкритій лекції викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

10 жовтня 2023 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася відкрита лекція «Сервіс в індустрії гостинності» старшої викладачки Раїси Матюшенко для студентів збірної групи ХЧ-3 спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування».

Викладачкою було розкрито найбільш важливі питання сервісології та сервісної діяльності, їх особливості, класифікацію потреб, культуру сервісної діяльності, етику тощо.

Лекторка наголосила, що для обслуговування в багатьох випадках важливіше значення для оцінювання якості послуги набувають споживчі властивості. Головним «експертом» у визначенні реальної якості послуги залишається споживач. Саме він виступає фігурою, на яку спрямоване обслуговування.

Викладачка довела презентативно, що відповідно до теорії конкурентної раціональності, ступінь задоволення споживача варто визнати найважливішим критерієм контролю якості сервісу. Показником, що насторожує, для виробника повинне стати зниження задоволеності обслуговуванням серед постійних і прихильних фірмі споживачів.

Раїса Матюшенко розповіла здобувачам, що в останні роки особливо гостро ставиться питання про інформаційну безпеку в сфері послуг. Широке поширення економічного шпигунства, часті витоки ділової інформації або розкриття комерційної таємниці можуть стати негативним фактором розвитку підприємництва в цілому. Отже, за якістю послуги, включаючи і її безпеку, необхідний суспільний і державний контроль. Це диктує необхідність управління якістю й контролю безпеки послуг, що пов'язане з відпрацьовуванням стандартів якості в загальнодержавному, а в цей час і у світовому масштабі.

Подання матеріалу відбувалося у неквапливому режимі, що давало можливість занотовувати  новий матеріал. Лекторка вела активний діалог зі здобувачами освіти. Весь представлений матеріал викликав жвавий інтерес, як у здобувачів, так і у присутніх викладачів кафедри на чолі із завідувачкою Олександрою Нєміріч.

Опублікований: 10-10-2023
Читайте також:
Історію виникнення, традиції, прикмети і святкування Дня святого Миколая досліджували здобувачі

16 грудня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Сподинюк провела в групі ТУ 2-12а виховний захід, присвячений Дню святого Миколая, який є невід’ємною частиною української культури та історії, знати яку не лише важливо, а й цікаво. Нині традиція святкувати цей день відроджується по всій Україні. Свято відзначатиметь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Історію виникнення, традиції, прикмети і святкування Дня святого Миколая досліджували здобувачі 16 грудня 2020

Креативні підходи опановують викладачі, готуючись до викладання нових дисциплін

Сучасний технічний прогрес став не тільки каталізатором змін у різних галузях промисловості, але й викликом для технічних спеціалістів, які мають адаптуватися до постійних інновацій. І лише добре підготовлений фахівець, що гармонійно поєднуватиме глибоку технічну освіту й майстерне володіння інструментами креативності, буде здатний суттєво підвищит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативні підходи опановують викладачі, готуючись до викладання нових дисциплін 19 грудня 2023

Плідна зустріч зі стейкхолдерами освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок»

На запрошення гарантки освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» Олени Подобій до НУХТ завітали поважні гості, наші партнери, роботодавці, стейкхолдери – голова правління Асоціації парфумерії та косметики України (APCU), директор ТОВ «Астра-Косметик» Руслан Кузьменко, радниця генерального директора з питань с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна зустріч зі стейкхолдерами освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» 12 лютого 2024