Н У Х Т

Серед переможців X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – наша студентка

11 лютого 2020

Серед переможців X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – наша студентка

8 лютого 2020 року на базі університету імені Короля Данила (м. Івано-Франківськ) відбувся фінальний етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка.

За результатами конкурсу Дипломом ІІ ступеня нагороджена студентка Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ Марія Стахів. Грамотою Івано-Франківської обласної адміністрації  департаменту освіти, науки та молодіжної політики нагороджена викладач української мови Зінаїда Ступарик.

Нагадаємо, що конкурс започаткований у 2011 році Указом Президента України з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.

Це творче змагання є одним із найкращих стимулів для учнівської та студентської молоді глибоко вивчати українську мову й літературу. Про його престижність і популярність свідчать такі цифри: щорічно участь у змаганні беруть понад 1 мільйон учнів 5-11 класів. Загалом за роки проведення кількість учасників змагання вже перевищила 8 мільйонів. До нього також активно долучаються учні та студенти з числа українців, що проживають за кордоном. Мовно-літературні змагання щорічно відбуваються у Канаді, Молдові, Італії, Іспанії, Індії, Бельгії, Ірані, Словаччині, Білорусі, Польщі, Йорданії, Туреччині.

Конкурс сприяє виявленню майбутньої плеяди митців художнього слова, дає можливість молодому поколінню ще раз звернутися до поетичного спадку Великого Кобзаря, отримати безцінний урок моральності та духовного зміцнення,  продемонструвати високий рівень своєї творчості, а також сприяє розвитку інших мов в Україні.

Вітаємо Марію! Так тримати!

Опублікований: 11-02-2020
Читайте також:
Сучасні тенденції розвитку галузі, нові контакти зі стейкхолдерами та корисний практичний досвід – викладачі НУХТ на PROFIT FORUM-2025

Викладачі університету взяли участь у Форумі переробників «Agro2Food Profit Forum-2025. Виробництво. Переробка. Прибуток» – ключовій щорічній події для представників харчової промисловості, агробізнесу, індустрії HoReCa, науки, освіти та технологій, що відбулася 29 жовтня 2025 року в Міжнародному виставковому центрі. Організатори заходу – платформа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тенденції розвитку галузі, нові контакти зі стейкхолдерами та корисний практичний досвід – викладачі НУХТ на PROFIT FORUM-2025 31 жовтня 2025

Самоосвіта та підвищення мовної компетентності здобувачів освітньої програми «Технології харчування»

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» успішно завершили онлайн-курс «Англійська для кар'єрного зростання», розміщений на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Курс розроблений Університетом Пенсильванії за підтримки Державного бюро департаменту освіти та культурних зв’язків Сполучених Штатів Америки та Офісу програм ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Самоосвіта та підвищення мовної компетентності здобувачів освітньої програми «Технології харчування» 16 квітня 2025

Випускникам програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручено сертифікати

Цікаві лекції, практичні вебінари, виїзні заняття відвідали слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» в період з березня по травень 2025 року. Навчальний процес забезпечували досвідчені викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – професорка Тетяна Сильчук, доцентка Ольга Пушка, доценти Олег Бортнічук і Олексан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускникам програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручено сертифікати 28 травня 2025

Педагогічний хист викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулися відкриті заняття. Професорка, д.т.н. Марина Білько прочитала лекцію «Виробництво мадери» з дисципліни «Технологія продуктів спиртового бродіння. Модуль 4» для здобувачів 4 курсу збірної групи ТБ-4+СК напряму підготовки «Харчові технології та інженерія». Лекція проходила у вигляді ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічний хист викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 12 жовтня 2020