Нині значно зросла частка науки, техніки і технології в життєдіяльності людини, що виражається наростанням темпів соціально-економічного розвитку, створенням і удосконаленням техносфери. Науково-технічні нововведення позначаються на зміні ролі технічних наук в суспільстві.
Саме це стало мотивом для ініціювання Куявським університетом у Влоцлавеку (Республіка Польща) за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва написання колективної монографії «Scientific and technical progress in European countries and the contribution of higher education institutions».
Представлені у монографії дослідження характеризуються різноманіттям теоретичних і прикладних проблем технічних наук та способів їх вирішення. Видання стало результатом праці колективу авторів, об’єднаних спільною ідеєю представити підсумки своїх досліджень.
Серед авторів монографії – науковці НУХТ – доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і здобувач вищої освіти Анатолій Мішуровський. Вони підготували статтю англійською мовою «Improvement of alcoholic beverages technology for restaurant business» («Вдосконалення технології алкогольних напоїв для ресторанного бізнесу»), у якій виклали результати своїх досліджень антиоксидантної активності водно-спиртових настоїв із рослинної сировини для визначення найбільш перспективних рослин як джерела природних антиоксидантів при створенні алкогольних коктейлів у ресторанах.