Н У Х Т

Санітарно-гігієнічні вимоги до засобів розміщення: здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» дізнаються особливості

20 жовтня 2023

Санітарно-гігієнічні вимоги до засобів розміщення: здобувачі спеціальності 241  «Готельно-ресторанна справа» дізнаються особливості

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася чергова гостьова лекція для здобувачів третього року навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у рамках вивчення дисципліни «Санітарно-гігієнічна безпека в галузі: вітчизняний та європейський досвід». Цього разу на запрошення лекторки дисципліни, доцентки Лариси Шаран спікером виступила успішна випускниця факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, управителька готельного парку ТОВ «Гранд Чубинське» Лілія Юнг.

Фахівчиня зосередила увагу на ключових моментах дотримання санітарно-гігієнічних вимог на підприємствах гостинності, як запоруці успіху готельно-ресторанного бізнесу, зокрема на використанні закладом безпечних матеріалів і поверхонь, що контактують з харчовими продуктами; безпечних пакувальних матеріалах; програмі миття, очищення, прибирання та дезінфекції виробничих приміщень, інвентарю та обладнання; кольоровому кодуванню інвентарю; правилах поведінки персоналу, відвідувачів виробничих приміщень; періодичності проходження медоглядів персоналу; вимогах до  спецодягу та догляду за ним; умовах зберігання та температурних режимах для різних груп сировини та харчової продукції; правилі FIFO/ FEFO; умовах транспортування харчової продукції і т.п.

Здобувачі вищої освіти задавали лекторці дуже багато запитань, на які отримували вичерпні відповіді.

Колектив кафедри висловлює вдячність Лілії Юнг за таку змістовну лекцію, бажає успіхів у професійній діяльності та сподівається на подальшу плідну співпрацю!

Опублікований: 20-10-2023
Читайте також:
Підведені підсумки з винахідницької діяльності за минулий рік

В університеті приділяється велика увага розвитку винахідницької діяльності, залученню до науково-технічної творчості аспірантів і студентської молоді шляхом їх участі у виконанні науково-дослідних робіт. На початку нового календарного року фахівці відділу інтелектуальної власності традиційно підвели підсумки роботи нашого колективу у цьому напрям...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки з винахідницької діяльності за минулий рік 13 січня 2022

Тематичний захід «Кондитерський виріб – візитівка країни» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно, щороку навесні наставниці академічних груп кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі здобувачами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ проводять тематичні заходи. Цього року згідно з планом виховної роботи кафедри захід був присвячений солодкій темі – традиційним кондитерським вироба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний захід «Кондитерський виріб – візитівка країни» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 28 квітня 2021

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки на шпальтах журналу «Prof Build»

У номері 3 (39) всеукраїнського ділового інформаційно-аналітичного журналу «Prof Build» вийшло інтерв’ю з доцентом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексієм Пилипенком. У об’ємному огляді «Інвестиційний потенціал холодильного обладнання в Україні» наш викладач розповідає про діяльність кафедри, зокрема участь колективу у розробленні ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки на шпальтах журналу «Prof Build» 31 травня 2024

Освітній ступінь «бакалавр» здобули заочники кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся захист дипломних робіт студентів заочної форми навчання на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» за напрямом підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» та 181 «Харчові технології», професійного спрямування «Технології зберігання, консервування та переробки молока». Екзаменаційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітній ступінь «бакалавр» здобули заочники кафедри технології молока і молочних продуктів 28 лютого 2019