Н У Х Т

Санітарно-гігієнічні вимоги до засобів розміщення: здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» дізнаються особливості

20 жовтня 2023

Санітарно-гігієнічні вимоги до засобів розміщення: здобувачі спеціальності 241  «Готельно-ресторанна справа» дізнаються особливості

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася чергова гостьова лекція для здобувачів третього року навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у рамках вивчення дисципліни «Санітарно-гігієнічна безпека в галузі: вітчизняний та європейський досвід». Цього разу на запрошення лекторки дисципліни, доцентки Лариси Шаран спікером виступила успішна випускниця факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, управителька готельного парку ТОВ «Гранд Чубинське» Лілія Юнг.

Фахівчиня зосередила увагу на ключових моментах дотримання санітарно-гігієнічних вимог на підприємствах гостинності, як запоруці успіху готельно-ресторанного бізнесу, зокрема на використанні закладом безпечних матеріалів і поверхонь, що контактують з харчовими продуктами; безпечних пакувальних матеріалах; програмі миття, очищення, прибирання та дезінфекції виробничих приміщень, інвентарю та обладнання; кольоровому кодуванню інвентарю; правилах поведінки персоналу, відвідувачів виробничих приміщень; періодичності проходження медоглядів персоналу; вимогах до  спецодягу та догляду за ним; умовах зберігання та температурних режимах для різних груп сировини та харчової продукції; правилі FIFO/ FEFO; умовах транспортування харчової продукції і т.п.

Здобувачі вищої освіти задавали лекторці дуже багато запитань, на які отримували вичерпні відповіді.

Колектив кафедри висловлює вдячність Лілії Юнг за таку змістовну лекцію, бажає успіхів у професійній діяльності та сподівається на подальшу плідну співпрацю!

Опублікований: 20-10-2023
Читайте також:
Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів

Поки переважна більшість студентів навчається дистанційно, у студентів-бакалаврів IV курсу практика. Цього року географія практики у студентів хіміків-технологів, що навчаються за паспортом спеціалізації «Хімічна технологія харчових добавок та парфумерно-косметичних засобів», є доволі широкою: від Києва, Житомира і Чернігова до Шостки, Дубно і Скви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів 08 лютого 2017

Бути педагогом – це не тільки про навчання інших

Старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко вчетверте долучилася до Всеукраїнської онлайн-конференції для викладачів англійської мови «Teaching Experts ІV» від Кембриджського екзаменаційного центру Polyglot Language Centre за підтримки Cambridge English Ukraine. Цьогорічні доповіді учасників конферен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бути педагогом – це не тільки про навчання інших 30 січня 2024

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії

7 листопада на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція з дисципліни «Харчова хімія» доцента, кандидата хімічних наук Олександра Макаренка для студентів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. На лекції були присутні викладачі кафедри харчової...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії 08 листопада 2018

На кафедрі економіки і права дискутували про емоційний інтелект

Здобувачі освіти і викладачі кафедри економіки і права зустрілися з тренеркою, менеджеркою з розвитку і навчання Корпорації «Артеріум» Тетяною Ковтонюк для обговорення теми «Емоційний інтелект». Тетяна Ковтонюк досліджує питання вже понад десять років, тому учасники отримали багато цінної інформації щодо поняття, розвитку і розуміння в сучасній лі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі економіки і права дискутували про емоційний інтелект 21 листопада 2023