Н У Х Т

Про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба на гостьовій лекції технолога компанії «Лейпурін Україна»

20 березня 2023

Про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба на гостьовій лекції технолога компанії «Лейпурін Україна»

Програмою підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», передбачено вивчення дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів».

У рамках вивчення дисципліни відбулася лекція головного технолога компанії ТОВ «Лейпурін Україна» Сергія Козакова, на якій фахівець розповів про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба.

Тенденції розширення асортименту хліба в європейських країнах свідчать про використання широкого спектру нетрадиційної для хлібопечення сировини, з метою надання виробам заданих функціональних властивостей. Розповідаючи про асортимент житнього та пшеничного хліба, Сергій Козаков особливу увагу звернув на асортимент виробів підприємств у Фінляндії. Здобувачі дізналися про сировину, яку використовують в технології житнього хліба, зокрема про сировину фінської компанії Fazer.

Аналізуючи способи приготування тіста, фахівець розповів про переваги використання стартових культур заквасок німецької компанії BÖCKER, особливо на підприємствах малої потужності. Фахівець зазначив, що нові рецептури та технології житнього хліба мають задовольняти цілу низку вимог, що буде забезпечувати конкурентоспроможність продукції підприємства. Сергій Козаков навів приклади рецептур, розроблених технологами компанії ТОВ «Лейпурін України», та зазначив, які з них вже впроваджені на підприємствах України.

Тема лекції викликала зацікавлення і багато запитань у студентів. Сподіваємось, що інформація, отримана під час заняття, стане у пригоді в майбутній професійній діяльності та спонукатиме до наукових досліджень.

Колектив кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів дякує Сергію Козакову за цікаву лекцію і сподівається на подальшу співпрацю.

Опублікований: 20-03-2023
Читайте також:
Освоєння майбутньої професії на практиці

Другий семестр для студентів-біотехнологів 4 курсу розпочався з довгоочікуваної технологічної та переддипломної практики на виробництві, де здобувачі освоюють практичні навички майбутньої професії У цьому навчальному році базами практик, як і раніше, стали чимало фармацевтичних, біотехнологічних і харчових підприємств, серед яких і давній партнер ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освоєння майбутньої професії на практиці 21 січня 2022

Корисний для викладання досвід отримали викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Довгоочікувана подія зібрала у Києві кращих фахівців, експертів, новаторів і розробників інноваційних технологій навчання англійській мові 9-10 листопада – «Вища освіта: 2-й Міжнародний Форум для фахівців англійської мови». Колектив кафедри іноземних мов професійного спрямування долучився до цього заходу, адже це нагода ознайомитися зі сучасними т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисний для викладання досвід отримали викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 12 листопада 2018

З ресторанними інноваціями ознайомився гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування»

30 жовтня у Києві на локації КВЦ «Парковий» відбулася конференція з ресторанних інновацій «SALT: Restaurant Innovation Conference» від HOTELIERO. Конференція була присвячена сучасним ресторанним трендам та інноваціям, практичним аспектам, що інтегруються у сучасному українському ресторанному бізнесі. Експерти з України та Британії ділилися своїм вл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З ресторанними інноваціями ознайомився гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування» 31 жовтня 2023

День вишиванки на кафедрі гуманітарних дисциплін

Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін провели низку заходів до Дня вишиванки. Так, особливу увагу було зосереджено на регіональних відмінностях української вишивки, адже кожний край нашої держави має свої унікальні орнаменти, кольори та техніки, що відображають його багату культурну спадщину. Викладачі та студенти обговорили, як ці традиційні ел...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вишиванки на кафедрі гуманітарних дисциплін 16 травня 2025