Н У Х Т

Про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба на гостьовій лекції технолога компанії «Лейпурін Україна»

20 березня 2023

Про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба на гостьовій лекції технолога компанії «Лейпурін Україна»

Програмою підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», передбачено вивчення дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів».

У рамках вивчення дисципліни відбулася лекція головного технолога компанії ТОВ «Лейпурін Україна» Сергія Козакова, на якій фахівець розповів про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба.

Тенденції розширення асортименту хліба в європейських країнах свідчать про використання широкого спектру нетрадиційної для хлібопечення сировини, з метою надання виробам заданих функціональних властивостей. Розповідаючи про асортимент житнього та пшеничного хліба, Сергій Козаков особливу увагу звернув на асортимент виробів підприємств у Фінляндії. Здобувачі дізналися про сировину, яку використовують в технології житнього хліба, зокрема про сировину фінської компанії Fazer.

Аналізуючи способи приготування тіста, фахівець розповів про переваги використання стартових культур заквасок німецької компанії BÖCKER, особливо на підприємствах малої потужності. Фахівець зазначив, що нові рецептури та технології житнього хліба мають задовольняти цілу низку вимог, що буде забезпечувати конкурентоспроможність продукції підприємства. Сергій Козаков навів приклади рецептур, розроблених технологами компанії ТОВ «Лейпурін України», та зазначив, які з них вже впроваджені на підприємствах України.

Тема лекції викликала зацікавлення і багато запитань у студентів. Сподіваємось, що інформація, отримана під час заняття, стане у пригоді в майбутній професійній діяльності та спонукатиме до наукових досліджень.

Колектив кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів дякує Сергію Козакову за цікаву лекцію і сподівається на подальшу співпрацю.

Опублікований: 20-03-2023
Читайте також:
Життя і шедеври Вільяма Шекспіра на черговому засіданні English Speaking Club

23 квітня англійські спільноти всього світу вшановують пам’ять відомого письменника, поета, драматурга Вільяма Шекспіра. Ві́льям Шекспі́р -  англійський драматург Єлизаветинської епохи, актор і поет. Один із найвідоміших драматургів світу, автор, принаймні, 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем і циклу зі 154 сонетів. Шекспір визнаний найвидат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Життя і шедеври Вільяма Шекспіра на черговому засіданні English Speaking Club 23 квітня 2019

На фінішній прямій перед захистом бакалаврського диплому студенти-біотехнологи

30 травня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист випускових кваліфікаційних дипломних проектів студентів-біотехнологів, що навчаються за освітнім ступенем «Бакалавр». Студенти 4 курсу представили на попередній захист 39 робіт інженерного та 7 робіт науково-інженерного спрямування. Для виконання дипломного проекту студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На фінішній прямій перед захистом бакалаврського диплому студенти-біотехнологи 31 травня 2019

З інноваційними рішеннями в упаковці знайомляться наші викладачі

На конференції «Інновації в упаковці», яка працювала у Києві 27 травня, розглядали тенденції ринку упаковки, тренди дизайну упаковки, сучасні технології пакування, інновації у збиранні та переробленні використаної упаковки. Інформацією про інноваційні рішення поділилися представники провідних виробників упаковки та пакувального обладнання – Dow, К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними рішеннями в упаковці знайомляться наші викладачі 02 червня 2021

Про розроблення і впровадження міні-пивоварень і солодовень здобувачам Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права

Доцент кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Сергій Удодов на зустрічі зі студентами і викладачами Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права поділився досвідом розроблення і впровадження міні-пивоварень і солодовень. У своїй презентації наш викладач згадав свій перший виробничий досвід і дослідницьку діяльніст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про розроблення і впровадження міні-пивоварень і солодовень здобувачам Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права 02 лютого 2022