Н У Х Т

Про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба на гостьовій лекції технолога компанії «Лейпурін Україна»

20 березня 2023

Про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба на гостьовій лекції технолога компанії «Лейпурін Україна»

Програмою підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», передбачено вивчення дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів».

У рамках вивчення дисципліни відбулася лекція головного технолога компанії ТОВ «Лейпурін Україна» Сергія Козакова, на якій фахівець розповів про сучасні світові тенденції в технології житнього хліба.

Тенденції розширення асортименту хліба в європейських країнах свідчать про використання широкого спектру нетрадиційної для хлібопечення сировини, з метою надання виробам заданих функціональних властивостей. Розповідаючи про асортимент житнього та пшеничного хліба, Сергій Козаков особливу увагу звернув на асортимент виробів підприємств у Фінляндії. Здобувачі дізналися про сировину, яку використовують в технології житнього хліба, зокрема про сировину фінської компанії Fazer.

Аналізуючи способи приготування тіста, фахівець розповів про переваги використання стартових культур заквасок німецької компанії BÖCKER, особливо на підприємствах малої потужності. Фахівець зазначив, що нові рецептури та технології житнього хліба мають задовольняти цілу низку вимог, що буде забезпечувати конкурентоспроможність продукції підприємства. Сергій Козаков навів приклади рецептур, розроблених технологами компанії ТОВ «Лейпурін України», та зазначив, які з них вже впроваджені на підприємствах України.

Тема лекції викликала зацікавлення і багато запитань у студентів. Сподіваємось, що інформація, отримана під час заняття, стане у пригоді в майбутній професійній діяльності та спонукатиме до наукових досліджень.

Колектив кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів дякує Сергію Козакову за цікаву лекцію і сподівається на подальшу співпрацю.

Опублікований: 20-03-2023
Читайте також:
Відзнаки за перемоги І семестру

Ефективним, креативним, цікавим, творчим був І семестр 2020-2021 навчального року для студентів, викладачів і майстрів виробничого навчання відділень харчових технологій, туризму та готельно-ресторанної справи Волинського фахового коледжу нашого університету. Незважаючи на карантинні обмеження, студенти коледжу брали активну участь у конкурсах фахо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзнаки за перемоги І семестру 08 січня 2021

Практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у п’ятизірковому готелі «Hyatt Regency Kyiv»

Навчання на кафедрі готельно-ресторанної справи – це можливість проходження практики для студентів у найкращих готелях України, одним із яких є ПрАТ «Нові Інжинірингові Технології», п’ятизірковий готель «Хаятт Ріджинсі», м. Київ (Hyatt Regency Kyiv). У зв’язку з цим та для поглиблення подальшої співпраці між кафедрою і провідним підприємством доце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у п’ятизірковому готелі «Hyatt Regency Kyiv» 13 березня 2019

Стартувало подання заявок на участь у щорічному конкурсі «Молодий вчений року»

Для відзначення досягнень українських молодих учених у різних галузях знань Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України (РМУ при МОН) оголосила подання заявок на участь у щорічному конкурсі «Молодий вчений року», що налічує 100 різних номінацій за 4-ма тематичними блоками. Положення про конкурс, перелік номінацій і критерії оцінюва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувало подання заявок на участь у щорічному конкурсі «Молодий вчений року» 10 серпня 2022

Бакалаврське поповнення кафедри обліку і аудиту

15 червня на кафедрі обліку і аудиту відбувся захист кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» здобувачами денної форми навчання освітньо-професійної програми «Облік і аудит». Уже традиційно на захистах кваліфікаційних робіт здобувачів освіти були присутні представники роботодавців. Зокрема, Ірина Криницька, начальниця відділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаврське поповнення кафедри обліку і аудиту 15 червня 2023