Н У Х Т

Розвивається співпраця з академічними установами

19 травня 2025

Розвивається співпраця з академічними установами

Активно розвивається співпраця нашого університету з науковими установами Національної академії наук України.

За ініціативи завідувачки кафедри економіки праці та менеджменту, професорки Тамари Березянко і професора кафедри Ігоря Галиці між нашим університетом і Державною установою «Інститут ринку та економіко-екологічних  досліджень НАН України» (ДУ «ІРЕЕД НАН України») укладено договір про співпрацю,у рамках якого низка співробітників кафедри були призначені науковими консультантами ДУ «ІРЕЕД НАН України».

Крім того, викладачами кафедри була підготовлена наукова доповідь «Зміни в світогосподарському середовищі та інноваційність і креативність управління в сучасних умовах», яка впроваджена в практичну діяльність Інституту при підготовці науково-аналітичних матеріалів для органів державної влади і управління та пропозицій до проєктів законодавчих актів.

Науковці кафедри економіки праці та менеджменту підготували дослідження щодо розвитку відповідальних практик управління підприємствами харчової промисловості, результати якого опубліковані в журналі «Економічні інновації» , що видаєтться ДУ «ІРЕЕД НАН України».

Професор Ігор Галиця виступив із доповіддю на круглому столі «Європейська інноваційна рада та європейські інноваційні екосистеми: можливості фінансування співробітництва науки та бізнесу в сфері досліджень та інновацій», що був спільно організований ДУ «ІРЕЕД НАН України» та офісом програми «Горизонт Європа в Україні». Доповідь була присвячена механізмам створення стратегічного запасу ідей та інновацій суб'єктів господарювання в сучасну цифрову епоху. 

У свою чергу завідувач відділу інтеграції науки, освіти та бізнесу ДУ «Інститут ринку і економіко-екологічних досліджень НАН України» доктор економічних наук, професор, лауреат Премії імені Ярослава Мудрого Олег Рубель прочитав гостьову лекцію магістрантам спеціальності «Менеджмент», в якій розкрив основні особливості сучасного менеджменту й основні шляхи взаємодії науки і бізнесу в цифровій епосі.

За значний особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки професор кафедри економіки праці та менеджменту Ігор Галиця нагороджений Почесною грамотою Південного наукового центру НАН України і МОН України.

Опублікований: 19-05-2025
Читайте також:
Сучасні засідання кафедри

8 квітня 2020 року відбулося планове засідання кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, яке, враховуючи реалії сьогодення, велося із використанням сучасних засобів комунікації, зокрема zoom-конференції. Завідувач кафедри Василь Пасічний разом із колективом розглянули та обговорили питання: 1. Стан наповнення дистанційних курсів денної та зао...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні засідання кафедри 09 квітня 2020

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі

Протягом 11-23 березня 2019 року доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Красуля, Алла Тимчук і Олена Онопрійчук пройшли наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» у Вищому Семінаріумі Духовному Університету С. Вишинського у Варшаві (Польща). Стажування було організоване Вищим Семіна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі 28 березня 2019

Нові наукові розробки презентують виробничникам наші фахівці

Доценти кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого Євгеній Бабко і Валентин Олішевський  здійснили поїздку на ряд цукрових заводів Хмельницької та Волинської областей. Зокрема, фахівці плідно поспілкувалися з керівництвом і співробітниками ТОВ «Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові наукові розробки презентують виробничникам наші фахівці 11 січня 2018

Головну подію пакувальної та харчової промисловості України відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

4 червня 2021 року здобувачі групи ХЧ-3-13ск кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом зі своєю кураторкою, асистенткою кафедри Тетяною Роман відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки (International Forum Food Industry and Packaging, IFFIP) – головну подію пакувальної та харчової промисловості України. Вони ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головну подію пакувальної та харчової промисловості України відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 07 червня 2021