Виклики сучасності вимагають креативних підходів до вирішення проблем у різних сферах діяльності. Тому зростає й важливість опанування методів креативності та технічної творчості у підготовці фахівців. Відповіддю на ці виклики в освіті й технологіях став навчальний посібник «Розвиток креативності й технічна творчість», підготовлений викладачами кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерієм Махиньком, Володимиром Ковбасою і Людмилою Махинько.
Видання поєднує традиційні й сучасні підходи до розвитку творчого потенціалу з акцентом на технічні галузі. У посібнику висвітлено психологічні основи креативної діяльності, техніки її активізації, методи генерування й оцінювання нових ідей. Розглянуто також питання використання сучасних технологій та особливості командної креативності. Для полегшення самооцінювання набутих знань навчальне видання містить велику базу тестових завдань.
З повним текстом навчального посібника вже можна ознайомитися в університетському репозитарії. А незабаром друковане видання буде доступне у Науково-технічній бібліотеці НУХТ.