Н У Х Т

Розвитку науково-дослідних здібностей майбутніх фахівців сприяє науковий гурток

15 грудня 2022

Розвитку науково-дослідних здібностей майбутніх фахівців сприяє науковий гурток

У семестрі, що завершується, на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування під керівництвом професора Валентина Олішевського та доцента Євгена Бабка активно працював науково-дослідний гурток «Алюкол». До науково-дослідної роботи кафедри долучилися здобувачі вищої освіти спеціальності 133 «Галузеве машинобудування», освітніх програм «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» та «Інжиніринг харчових виробництв».

Наукова діяльність гуртка спрямована на розвиток творчих здібностей майбутніх інженерів із метою набуття ними фахових компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через практичні дослідження в умовах реального виробництва.

Учасники гуртка, бакалаври групи ОХ-3-2 Назар Закордонець, групи ОХ-4-2 Володимир Валовий, магістр групи ОХ-1-3М Віталій Мисько та керівники гуртка у режимі онлайн обговорили результати досліджень наукового етапу «Аналіз існуючих способів вилучення сахарози з бурякової стружки з використанням додаткових реагентів». До обговорення результатів наукових пошуків здобувачів долучилися доценти кафедри Роман Якобчук і Дмитро Люлька.

В умовах виробництва ТОВ «Наркевицький цукровий завод», яке входить до агропромхолдингу «Астарта-Київ», за безпосередньої участі та під керівництвом головного інженера Сергія Шаленого (випускника НУХТ за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування») виконано наукові дослідження магістра Віталія Миська на тему «Застосування наночастинок гідроксиду алюмінію для очищення дифузійного соку на стадіях попереднього та основного вапнування» та бакалавра Володимира Валового на тему «Застосування реагентів в процесі екстрагування сахарози із бурякової стружки».

Колектив кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування висловлює вдячність стейкхолдеру та агропромхолдингу «Астарта-Київ» за активну участь у науково-дослідній роботі студентів та можливості використання бази підприємства для експериментальних досліджень.

Бажаємо нашим молодим науковцям нових наукових здобутків і перемог!

Опублікований: 15-12-2022
Читайте також:
Вітаємо директорку Навчально-наукового інституту харчових технологій із успішним захистом докторської дисертації!

12 травня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 у режимі онлайн відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування електрофізичних способів оброблення молочної сироватки та їх використання в технологіях молочних продуктів» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук директоркою Навчально-наукового інститут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо директорку Навчально-наукового інституту харчових технологій із успішним захистом докторської дисертації! 13 травня 2021

У режимі онлайн відбулася атестація педагогічних працівників у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

30 та 31 березня в Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету відбулося засідання атестаційної комісії в режимі онлайн із використанням середовища Zoom. Атестація педагогічних працівників відбувалася з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У режимі онлайн відбулася атестація педагогічних працівників у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 01 квітня 2020

Розвиваємо креативність

Виклики сучасності вимагають креативних підходів до вирішення проблем у різних сферах діяльності. Тому зростає й важливість опанування методів креативності та технічної творчості у підготовці фахівців. Відповіддю на ці виклики в освіті й технологіях став навчальний посібник «Розвиток креативності й технічна творчість», підготовлений викладачами каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розвиваємо креативність 08 травня 2025

Наші викладачі підсумували свою участь у Другій Пан Кавказькій літній школі

Протягом тижня у жовтні 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Ірина Корецька, Ігор Устименко та асистент Володимир Польовик брали участь у Другій Пан Кавказькій літній школі за напрямом виноробного бізнесу (Second Pan Caucasian Summer School Wine Business), орг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підсумували свою участь у Другій Пан Кавказькій літній школі 01 грудня 2021