У семестрі, що завершується, на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування під керівництвом професора Валентина Олішевського та доцента Євгена Бабка активно працював науково-дослідний гурток «Алюкол». До науково-дослідної роботи кафедри долучилися здобувачі вищої освіти спеціальності 133 «Галузеве машинобудування», освітніх програм «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» та «Інжиніринг харчових виробництв».
Наукова діяльність гуртка спрямована на розвиток творчих здібностей майбутніх інженерів із метою набуття ними фахових компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через практичні дослідження в умовах реального виробництва.
Учасники гуртка, бакалаври групи ОХ-3-2 Назар Закордонець, групи ОХ-4-2 Володимир Валовий, магістр групи ОХ-1-3М Віталій Мисько та керівники гуртка у режимі онлайн обговорили результати досліджень наукового етапу «Аналіз існуючих способів вилучення сахарози з бурякової стружки з використанням додаткових реагентів». До обговорення результатів наукових пошуків здобувачів долучилися доценти кафедри Роман Якобчук і Дмитро Люлька.
В умовах виробництва ТОВ «Наркевицький цукровий завод», яке входить до агропромхолдингу «Астарта-Київ», за безпосередньої участі та під керівництвом головного інженера Сергія Шаленого (випускника НУХТ за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування») виконано наукові дослідження магістра Віталія Миська на тему «Застосування наночастинок гідроксиду алюмінію для очищення дифузійного соку на стадіях попереднього та основного вапнування» та бакалавра Володимира Валового на тему «Застосування реагентів в процесі екстрагування сахарози із бурякової стружки».
Колектив кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування висловлює вдячність стейкхолдеру та агропромхолдингу «Астарта-Київ» за активну участь у науково-дослідній роботі студентів та можливості використання бази підприємства для експериментальних досліджень.
Бажаємо нашим молодим науковцям нових наукових здобутків і перемог!