У лютому 2020 року до університету завітали представники німецької Служби Старших Експертів (SES), щоб познайомити наш колектив із можливостями залучення німецьких фахівців в якості експертів-консультантів.
SES – це фонд німецької економіки з міжнародного співробітництва, провідна громадська організація Німеччини, яка об’єднує фахівців і керівних працівників, що надають консультативні послуги на громадських засадах. Починаючи з 1983 року, ця некомерційна організація пропонує допомогу в самих різних галузях по всьому світу, переважно в країнах, що розвиваються, і країнах із перехідною економікою, а також у самій Німеччині. Фахівці Служби здійснюють експертне оцінювання, допомагають у формування стратегії розвитку, пошуку ринків збуту, залученні інвестицій, вдосконаленні технологій, виробництв, менеджменту підприємств, навчають кадри тощо. База експертів SES наразі нараховує понад 12,5 тисяч фахівців у різних галузях.
Головна відмінна риса експертів SES – їх багаторічний досвід. Експерти безоплатно передають свої знання та підвищують кваліфікацію колег по професії. Вони компетентні у понад 50 галузях економіки, крім того, мають високу соціальну відповідальність, готові пристосовуватися до місцевих умов, добре знають по кілька іноземних мов.
Послуги SES розраховані, перш за все, на малі і середні підприємства, органи комунального управління, палати і економічні об’єднання, соціальні та медичні установи, а також організації, що працюють в сфері освіти і підвищення кваліфікації. Крім цього, SES успішно співпрацює з іншими міжнародними організаціями з розвитку.
Наш університет подав відразу сім заявок до SES, і наразі експерти Служби розпочали цикл вебінарів для наших викладачів.
На одному із перших, проведеному фахівцем у галузі пакувальної індустрії Кайєм Вінтьєном, розглянули сучасні види паковань для різних груп харчових продуктів і фармацевтичних засобів, характерні технології пакування та відповідне пакувальне обладнання.
Вебінар пройшов у інформаційно насиченому темпі, жвавій дискусії між учасниками та дав їм змогу підвищити свою кваліфікацію.
Фахівці кафедр машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, мехатроніки та пакувальної техніки, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, що брали участь у цьому івенті, щиро вдячні організаторам за їх працю!