Н У Х Т

Роль та місце туризму під час конфліктів і воєн обговорювали наші здобувачі й викладачі

25 квітня 2022

Роль та місце туризму під час конфліктів і воєн обговорювали наші здобувачі й викладачі

21 квітня 2022 року здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу відвідали міжнародний вебінар «Роль та місце туризму під час конфліктів та воєн». Мета заходу передбачала пошук стратегій та дискусію навколо питання, як після перемоги зробити Україну успішним туристичним напрямком.

Під час заходу відбувся обмін думками голови Державного агентства розвитку туризму України Мар’яни Олеськів із експертами туристичної індустрії США, Австралії, Великобританії, Канади, Бельгії та Австрії. Також слово було надано генеральному секретарю Світової туристичної організації з 2010 по 2017 роки Талебу Ріфаі.

Основні тези, на яких акцентували доповідачі:

- Роль і місце туризму під час конфліктів та воєн. 
- Контраргумент походить від тих мислителів, які звертають нашу увагу на зло глобалізації. 
- Питання, як туризм сприяє світу у всьому світі, дуже актуальне.
-  Дискусія про світ через туризм використовувалася політиками та промисловістю для просування своїх власних інтересів.
- Туризм не лише найбільший у світі бізнес, а й найбільша у світі мирна індустрія.
- Більше туризму = більше робочих місць = більше доходів.
- Туризм корисний для світу, а світ корисний для туризму.
- Зробимо світ безпечнішим для туризму.
- Не в'їжджати до Росії, доки не припиниться військова агресія.
- Світ переживає сейсмічні зміни. Здатність туризму відігравати важливу роль у досягненні мети ООН з перетворення світу є проблематичною з кількох причин. Наприклад, бідність, пандемія Cavid-19, глобальна напруженість та українська війна.

Опублікований: 25-04-2022
Читайте також:
Молоді науковці долають перший етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Згідно з наказом по НУХТ №173 від 31.12.2020 р. в університеті відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2020/2021 навчальному році зі спеціальності  «Харчові технології». До складу комісії конкурсу увійшли завідувачі та викладачі технологічних кафедр університету та викладач кафедри експертизи харчових продуктів. Очоли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді науковці долають перший етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 09 лютого 2021

На кафедрі фізики та професійної безпеки розпочалися заняття з нової обов’язкової дисципліни

З вересня 2025 року згідно зі змінами, внесеними до Закону «Про військовий обов'язок і військову службу», в Україні розпочалася обов'язкова базова загальновійськова підготовка (БЗВП) для студентів-чоловіків усіх закладів вищої освіти. На кафедрі фізики та професійної безпеки 8 вересня відбулося перше лекційне заняття з дисципліни «Теоретична підго...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі фізики та професійної безпеки розпочалися заняття з нової обов’язкової дисципліни 09 вересня 2025

Перші спортивні посткарантинні нагороди наших студентів

Студент групи 4-А-97 Сумського фахового коледжу нашого університету Денис Литвин успішно виступив на Всеукраїнських змаганнях з боротьби самбо серед юнаків старшого віку. Перші посткарантинні медалі були розіграні в Кароліно-Бугаз Одеської області. Кубок України серед молоді визначив головних кандидатів до національної збірної України у двадцяти к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші спортивні посткарантинні нагороди наших студентів 01 жовтня 2020

Профорієнтаційний івент для ліцеїстів міста Вишневе

7 травня 2024 року доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, відповідальний за профорієнтаційну роботу по кафедрі та Навчально-науковому інституту харчових технологій Ігор Страшинський провів виїзні профорієнтаційні заходи для учнів 10-11 класів Вишневського академічного ліцею «Основа» та Вишневського академічного ліцею №2 Вишневої міськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний івент для ліцеїстів міста Вишневе 08 травня 2024