Н У Х Т

Роль та місце туризму під час конфліктів і воєн обговорювали наші здобувачі й викладачі

25 квітня 2022

Роль та місце туризму під час конфліктів і воєн обговорювали наші здобувачі й викладачі

21 квітня 2022 року здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу відвідали міжнародний вебінар «Роль та місце туризму під час конфліктів та воєн». Мета заходу передбачала пошук стратегій та дискусію навколо питання, як після перемоги зробити Україну успішним туристичним напрямком.

Під час заходу відбувся обмін думками голови Державного агентства розвитку туризму України Мар’яни Олеськів із експертами туристичної індустрії США, Австралії, Великобританії, Канади, Бельгії та Австрії. Також слово було надано генеральному секретарю Світової туристичної організації з 2010 по 2017 роки Талебу Ріфаі.

Основні тези, на яких акцентували доповідачі:

- Роль і місце туризму під час конфліктів та воєн. 
- Контраргумент походить від тих мислителів, які звертають нашу увагу на зло глобалізації. 
- Питання, як туризм сприяє світу у всьому світі, дуже актуальне.
-  Дискусія про світ через туризм використовувалася політиками та промисловістю для просування своїх власних інтересів.
- Туризм не лише найбільший у світі бізнес, а й найбільша у світі мирна індустрія.
- Більше туризму = більше робочих місць = більше доходів.
- Туризм корисний для світу, а світ корисний для туризму.
- Зробимо світ безпечнішим для туризму.
- Не в'їжджати до Росії, доки не припиниться військова агресія.
- Світ переживає сейсмічні зміни. Здатність туризму відігравати важливу роль у досягненні мети ООН з перетворення світу є проблематичною з кількох причин. Наприклад, бідність, пандемія Cavid-19, глобальна напруженість та українська війна.

Опублікований: 25-04-2022
Читайте також:
Із гастрономічними туристичними напрямками та винними регіонами України знайомилися першокурсники

Напередодні вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» здобувачі 1 курсу спеціальності 242 «Туризм» разом із викладачкою, доценткою Тетяною Мірзодаєвою ознайомились із гастрономічними туристичними напрямками та винними регіонами України. Ці питання були розкриті протягом 15-17 січня 2021 р. у рамках онлайн-конфере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із гастрономічними туристичними напрямками та винними регіонами України знайомилися першокурсники 19 січня 2021

Унікальний практичний досвід здобувають студенти-біотехнологи на ПАТ «Фармак»

Протягом двох тижнів шестеро студентів четвертого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю проходять практику у відділі контролю якості на ПАТ «Фармак». Після ознайомчої екскурсії по лабораторіях відділу, студенти були розподілені по місцях проходження практики. Ними стали: відділ вхідного контролю, мікробіологічна лабораторія, анал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Унікальний практичний досвід здобувають студенти-біотехнологи на ПАТ «Фармак» 02 лютого 2017

Перша гостьова лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

Уже традиційно для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів», перша лекція з дисципліни «Основні принципи та вимоги до органічних харчових продуктів» (лекторка дисципліни – доцентка Наталія Фалендиш) була гостьовою. Її прочитав виконавчий директор Федерації ор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перша гостьова лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» 06 вересня 2023

Міжнародний науковий круглий стіл на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

25 січня 2023 року кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. В.Ф. Доценка був проведений Міжнародний науковий круглий стіл «Sustainable consumption in restaurant industry» («Розумне споживання в ресторанній індустрії»). Захід відбувся завдяки підтримці партнерів НУХТ, що ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний науковий круглий стіл на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 січня 2023