Н У Х Т

Методи контролю і секретний продукт

14 червня 2023

Методи контролю і секретний продукт

Добігає кінця черговий навчальний рік. Посеред напружених залікових днів, коли всі на стресі і важко переключитись на легкий позитив, приємною несподіванкою стала динамічна та творча інтерактивна гра, яку під час лабораторної роботи з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних та харчових виробництв» провела для третьокурсників-біотехнологів доцентка кафедри біотехнології та мікробіології Вікторія Красінько.

Протягом цілого семестру здобувачі освіти наполегливо вивчали методи контролю різних етапів біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв, критерії підбору методів, адже дана дисципліна є невід'ємною складовою і теоретичною базою для курсової роботи, оскільки без належного нагляду та впровадження суворих перевірок у процесі роботи може виникнути повна неможливість випуску доброякісної продукції, як на біотехнологічному, так і на фармацевтичному або харчовому виробництві.

Учасникам гри вдалося поєднати цікаве з корисним: повторити методи контролю органолептичних показників якості харчових продуктів та спробувати себе у ролі гравців «Що?Де? Коли?», перевірити свою інтуїцію, встановлюючи назву харчового продукту за сукупністю його органолептичних показників якості. Варто зауважити, що далеко не всі продукти вдалося легко одразу впізнати за органолептичними характеристиками, подекуди доводилось користуватися підказками. Здобувачам нескладно було ідентифікувати хліб або шоколад, а ось різноманітні фрукти, такі наприклад, як ананас чи ківі, були упізнані не так швидко.

А в кінці заняття відбувся підсумковий модульний контроль, що буде й підсумком семестру. Задля забезпечення академічної доброчесності цей вид оцінювання проводився із увімкненими камерами. І попри військову агресію та неможливість вийти на очне навчання, нічого не завадило нашим біотехнологам підбити підсумки та провести заняття цікаво, інформативно та ефективно!

Опублікований: 14-06-2023
Читайте також:
Системний підхід до управління якістю продукції та послуг опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Відбувся гостьовий online-лекторій «Аудит – ефективний інструмент верифікації систем менеджменту якості та харчової безпеки в закладах готельно-ресторанного господарства» для здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Гостьова спікерка – міжнародна провідна аудиторка систем менеджменту якості та харчової безпеки швейца...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Системний підхід до управління якістю продукції та послуг опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 09 червня 2021

На «Сarlsberg Ukraine» наочно закріплювали теоретичні знання третьокурсники кафедри технології оздоровчих продуктів

За ініціативи викладача кафедри технології оздоровчих продуктів, доцента Світлани Бажай-Жежерун і за сприяння спеціаліста зі зв’язків із громадськістю компанії «Сarlsberg Ukraine» Олени Баско, студенти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» познайомили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На «Сarlsberg Ukraine» наочно закріплювали теоретичні знання третьокурсники кафедри технології оздоровчих продуктів 10 жовтня 2018

Як відкрити світу гастрономічну Україну дізнавалися першокурсники спеціальності «Туризм»

Як відкрити світу гастрономічну Україну та познайомити людство з традиціями гостинності й культури приготування національних страв ? Про це здобувачі освіти першого курсу спеціальності «Туризм» разом із викладачкою дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України», доценткою Тетяною Мірзодаєвою слухали та дискутували на Першій вс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відкрити світу гастрономічну Україну дізнавалися першокурсники спеціальності «Туризм» 15 грудня 2020

Триває ознайомлювально-виробнича практика на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів триває ознайомлювально-виробнича практика для здобувачів ІІ курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій. Керівники практики, асистенти Юлія Звягінцева-Семенець, Віталій Пічкур і Марія Грицевіч провели консультації та роз’яснили здобувачам груп ТІ-2-6, ТІ-2-7, ТІ-2-8 вимоги до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває ознайомлювально-виробнича практика на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 лютого 2020