Н У Х Т

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

27 січня 2023

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

У Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ провели локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» освітнього ступеня «Бакалавр».

Роботу у рамках зустрічі робочої групи очолила директорка інституту, гарантка освітньо-професійної програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувач кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі цієї ж кафедри, голова об’єднань підприємств хлібопекарської галузі «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, стейкхолдери з провідних підприємств харчової промисловості України, голови циклових комісій коледжів, що входять до структури  НУХТ(Кам’янець-Подільського фахового коледжу, Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості, Смілянського технологічного фахового коледжу, Київського фахового коледжу ресторанного господарства) та здобувачі вищої освіти.

Освітньо-професійна програма, яка реалізується в нашому університеті, є унікальною та має ряд переваг, що забезпечує потужну підготовку бакалаврів з харчових технологій. У своїй доповіді Оксана Кочубей-Литвиненко наголосила, що підготовку здобувачів вищої освіти здійснюють викладачі дев’яти технологічних кафедр, що дає можливість майбутнім фахівцям опанувати усі харчові технології, які реалізуються в Україні. Потужний колектив викладачів постійно працює над підвищенням рівня якості освіти.

Під час зустрічі йшлося і про досягнення колективу інституту в реалізації міжнародних програм обмінів та стажування, програм практичної підготовки в Україні та за кордоном, у науковій діяльності, удосконаленні матеріально-технічної бази та залученні провідних фахівців до освітнього процесу тощо.

Оксана Кочубей-Литвиненко наголосила на важливості подальшої співпраці з коледжами щодо удосконалення та узгодження навчальних планів фахової передвищої освіти задля злагодженої ефективної ступеневої підготовки бакалаврів скороченого терміну навчання. Гарантка програми також скористалася нагодою для популяризації освітньої програми і закликала роботодавців і викладачів коледжів спрямовувати своїх робітників і випускників коледжів вступати до НУХТ.

Стейкхолдери подякували колективу університету за підготовку висококваліфікованих фахівців та зауважили, що потреба підприємств харчової промисловості у фахівцях з харчових технологій завжди є актуальною. Були висловлені пропозиції щодо удосконалення змісту освітньо-професійної програми. Свої побажання висловили також випускники та здобувачі вищої освіти, які зараз навчаються за цією програмою.

На завершення зустрічі були визначені основні напрями удосконалення освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». 

Опублікований: 27-01-2023
Читайте також:
Студенти Вінницького коледжу НУХТ – стипендіати міського голови

20 травня у Вінниці відбулося загальноміське свято обдарованої молоді «Талант-2019». Привітали юних вінничан із здобутками у навчанні, творчості та спорті вінницький міський голова Сергій Моргунов і заступник голови обласної державної адміністрації  Ігор Івасюк, які вручили молодим талантам почесні відзнаки та грошові премії за сумлінне навчання. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Вінницького коледжу НУХТ – стипендіати міського голови 21 травня 2019

Плюси здобуття неформальної освіти

Перезарахування дисциплін за допомогою сертифікатів, отриманих у рамках неформальної освіти, – чудова можливість для наших здобувачів зекономити час і ресурси, не вибиваючись із загального процесу навчання та відкриваючи для себе ширші горизонти. Цього разу здобувачки-біотехнологині групи БТ-4-2 Олександра Васильєва і Єлизавета Дон вирішили розшир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плюси здобуття неформальної освіти 18 квітня 2024

До роботи цікавої наукової конференції долучилися викладачки кафедри гуманітарних дисциплін

4-5 березня 2021 р. фахівчині кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька, Оксана Силка, Олена Пивоваренко, Ольга Коцюбанська взяли участь у роботі Міжнародної наукової конференції «Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність», що проводилася в режимі онлайн Історичним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До роботи цікавої наукової конференції долучилися викладачки кафедри гуманітарних дисциплін 05 березня 2021

Лекція від випускника, а нині – провідного фахівця міжнародної компанії

Студенти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, які опановують спеціальність «Видавництво та поліграфія» скористалися чудовою нагодою послухати лекцію «Технології виготовлення гнучкої упаковки та можливості компанії «Immer Group» від випускника НУХТ, а нині – начальника сектора департаменту R&D компанії «Immer Ukrplasti...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від випускника, а нині – провідного фахівця міжнародної компанії 03 березня 2020