Н У Х Т

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

27 january 2023

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

У Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ провели локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» освітнього ступеня «Бакалавр».

Роботу у рамках зустрічі робочої групи очолила директорка інституту, гарантка освітньо-професійної програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувач кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі цієї ж кафедри, голова об’єднань підприємств хлібопекарської галузі «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, стейкхолдери з провідних підприємств харчової промисловості України, голови циклових комісій коледжів, що входять до структури  НУХТ(Кам’янець-Подільського фахового коледжу, Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості, Смілянського технологічного фахового коледжу, Київського фахового коледжу ресторанного господарства) та здобувачі вищої освіти.

Освітньо-професійна програма, яка реалізується в нашому університеті, є унікальною та має ряд переваг, що забезпечує потужну підготовку бакалаврів з харчових технологій. У своїй доповіді Оксана Кочубей-Литвиненко наголосила, що підготовку здобувачів вищої освіти здійснюють викладачі дев’яти технологічних кафедр, що дає можливість майбутнім фахівцям опанувати усі харчові технології, які реалізуються в Україні. Потужний колектив викладачів постійно працює над підвищенням рівня якості освіти.

Під час зустрічі йшлося і про досягнення колективу інституту в реалізації міжнародних програм обмінів та стажування, програм практичної підготовки в Україні та за кордоном, у науковій діяльності, удосконаленні матеріально-технічної бази та залученні провідних фахівців до освітнього процесу тощо.

Оксана Кочубей-Литвиненко наголосила на важливості подальшої співпраці з коледжами щодо удосконалення та узгодження навчальних планів фахової передвищої освіти задля злагодженої ефективної ступеневої підготовки бакалаврів скороченого терміну навчання. Гарантка програми також скористалася нагодою для популяризації освітньої програми і закликала роботодавців і викладачів коледжів спрямовувати своїх робітників і випускників коледжів вступати до НУХТ.

Стейкхолдери подякували колективу університету за підготовку висококваліфікованих фахівців та зауважили, що потреба підприємств харчової промисловості у фахівцях з харчових технологій завжди є актуальною. Були висловлені пропозиції щодо удосконалення змісту освітньо-професійної програми. Свої побажання висловили також випускники та здобувачі вищої освіти, які зараз навчаються за цією програмою.

На завершення зустрічі були визначені основні напрями удосконалення освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». 

Published on: 27-01-2023
Read also:
Викладачі НУХТ виступили на міжнародних вебінарах зі штучного інтелекту

Минулого тижня викладачі кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки (ІТШІК) долучились до міжнародних вебінарів, організованих нашими партнерами з Індонезії. Нагадаємо, що в червні цього року університет і University of Computer Science&Technology (Universitas STEKOM) з Індонезії підписали меморандум щодо партнерства м...

READ YOURSELF

Викладачі НУХТ виступили на міжнародних вебінарах зі штучного інтелекту 28 august 2023

Туризм як інструмент просування України у світі обговорювали наші фахівці

2-4 серпня відбувся Всеукраїнський форум «Україна 30. Імідж України», до участі у якому долучилися наші фахівці. Першого дня учасники знайомилися з презентацією заходів до Дня Незалежності України, другого – обговорювали бренд України, в останній день дискутували щодо іміджу України. Учасників заходів привітала перша заступниця міністра закордонн...

READ YOURSELF

Туризм як інструмент просування України у світі обговорювали наші фахівці 06 august 2021

На п’ять позицій вгору у світовому рейтингу представленості у веб-просторі!

Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics). У ньому виші ранжуються за рівнем їх присутності в інтернеті. Результати цього дослідження публікують 20 років поспіль у січні та липні. Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками...

READ YOURSELF

На п’ять позицій вгору у світовому рейтингу представленості у веб-просторі! 08 august 2023

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи стажується у Токійському університеті (Японія)

За програмою підтримки науковців із України в Японії триває стажування асистентки кафедри готельно-ресторанної справи Світлани Ковальчук у Токійському університеті. Університет заснований у 1877 році як перший Імператорський університет. У складі університету 12 факультетів, на яких навчаються близько 28 тисяч студентів. Токійський університет вхо...

READ YOURSELF

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи стажується у Токійському університеті (Японія) 05 july 2022