Н У Х Т

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

27 january 2023

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

У Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ провели локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» освітнього ступеня «Бакалавр».

Роботу у рамках зустрічі робочої групи очолила директорка інституту, гарантка освітньо-професійної програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувач кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі цієї ж кафедри, голова об’єднань підприємств хлібопекарської галузі «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, стейкхолдери з провідних підприємств харчової промисловості України, голови циклових комісій коледжів, що входять до структури  НУХТ(Кам’янець-Подільського фахового коледжу, Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості, Смілянського технологічного фахового коледжу, Київського фахового коледжу ресторанного господарства) та здобувачі вищої освіти.

Освітньо-професійна програма, яка реалізується в нашому університеті, є унікальною та має ряд переваг, що забезпечує потужну підготовку бакалаврів з харчових технологій. У своїй доповіді Оксана Кочубей-Литвиненко наголосила, що підготовку здобувачів вищої освіти здійснюють викладачі дев’яти технологічних кафедр, що дає можливість майбутнім фахівцям опанувати усі харчові технології, які реалізуються в Україні. Потужний колектив викладачів постійно працює над підвищенням рівня якості освіти.

Під час зустрічі йшлося і про досягнення колективу інституту в реалізації міжнародних програм обмінів та стажування, програм практичної підготовки в Україні та за кордоном, у науковій діяльності, удосконаленні матеріально-технічної бази та залученні провідних фахівців до освітнього процесу тощо.

Оксана Кочубей-Литвиненко наголосила на важливості подальшої співпраці з коледжами щодо удосконалення та узгодження навчальних планів фахової передвищої освіти задля злагодженої ефективної ступеневої підготовки бакалаврів скороченого терміну навчання. Гарантка програми також скористалася нагодою для популяризації освітньої програми і закликала роботодавців і викладачів коледжів спрямовувати своїх робітників і випускників коледжів вступати до НУХТ.

Стейкхолдери подякували колективу університету за підготовку висококваліфікованих фахівців та зауважили, що потреба підприємств харчової промисловості у фахівцях з харчових технологій завжди є актуальною. Були висловлені пропозиції щодо удосконалення змісту освітньо-професійної програми. Свої побажання висловили також випускники та здобувачі вищої освіти, які зараз навчаються за цією програмою.

На завершення зустрічі були визначені основні напрями удосконалення освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». 

Published on: 27-01-2023
Read also:
Акредитована перша міждисциплінарна освітньо-наукова програма!

На черговому засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було прийнято рішення про акредитацію міждисциплінарної освітньо-наукової програми нашого університету «LEAN-виробництво харчової продукції» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології», 133 «Галузеве машинобудування» та 151...

READ YOURSELF

Акредитована перша міждисциплінарна освітньо-наукова програма! 05 june 2024

Новітні технології вступної кампанії від менеджерів

Яким має бути менеджер та що потрібно команді для здобуття перемог? Вступники-першокурсники разом із викладачами освітньо-професійної програми 073 «Менеджмент» провели неймовірний брейн-ринг. Ініціатором заходу стала гарантка програми к.е.н., доцентка Світлана Дунда. Напередодні заходу вступникам запропонували переглянути відомий фільм режисера Том...

READ YOURSELF

Новітні технології вступної кампанії від менеджерів 05 august 2021

Стартує 91 наукова конференція «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

Розпочинає свою роботу 91 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Конференція працюватиме 7-11 квітня у 43 секціях, які охоплюють всі напрямки харчової науки, техніки і технології, а також економіку і управління, екологію і сталий розвито...

READ YOURSELF

Стартує 91 наукова конференція «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» 04 april 2025

Наукова студентська перемога на кафедрі експертизи харчових продуктів

Студентка 4 курсу спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Анастасія Божко (науковий керівник – к.т.н. Анастасія Чорна) виборола призове 3 місце на Міжнародному конкурсі наукових робіт «Black Sea Science». Цей конкурс щорічно проводиться на базі Одеської національної академії харчових технологій за підтримки Міністерст...

READ YOURSELF

Наукова студентська перемога на кафедрі експертизи харчових продуктів 14 april 2020