Н У Х Т

Рівень Pro: викладачі опановують інструменти інтеграції ШІ в освітній процес

02 жовтня 2025

Рівень Pro: викладачі опановують інструменти інтеграції ШІ в освітній процес

Доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Ліана Мазник успішно пройшла навчання у межах Всеукраїнського практичного онлайн-курсу «Штучний інтелект в освіті: рівень Pro», організованого Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти», освітньою платформою «4 People», ГО «Агенція сталого розвитку та освітніх ініціатив» та партнерами.

Програма курсу охоплювала ключові напрями інтеграції штучного інтелекту в освітній процес, зокрема роль ШІ у сучасній освіті та розвиток цифрових компетентностей; застосування цифрових аватарів, ChatGPT, NotebookLM, Padlet у навчанні; використання ШІ для інклюзивної та персоналізованої освіти; можливості штучного інтелекту в STEM-освіті; інноваційні AI та EdTech-інструменти (ChatGPT, Litgrades, Leonardo AI, Edcafe); етичні та правові аспекти застосування ШІ в освіті.

Отримані знання та практичні інструменти особливо корисні для викладання низки дисциплін освітньо-професійних програм з менеджменту персоналу. Так, у курсі «Ринок праці та бренд роботодавця» розгляд інструментів ШІ дозволяє навчати здобувачів освіти сучасним підходам до аналізу тенденцій на ринку праці, побудови HR-бренду та автоматизації рекрутингових процесів. Під час викладання дисципліни «HR-аналітика» можливості ШІ відкривають нові шляхи для збору, оброблення й візуалізації даних про персонал, що сприяє прийняттю обґрунтованих управлінських рішень, створення шаблонів документів, сценаріїв проведення співбесід та як асистента HR для полегшення інших рутинних процесів. У рамках курсу «Диджитал-технології (системи) в менеджменті персоналу» студенти отримують практичні навички роботи зі сучасними цифровими платформами й AI-інструментами, які сьогодні стають невід’ємною частиною HR-процесів.

Важливим є те, що нові знання інтегруються в бакалаврську та магістерську освітньо-професійні програми «Менеджмент персоналу». Це дозволяє оновлювати зміст навчальних курсів відповідно до сучасних тенденцій цифровізації HR-менеджменту, формувати у студентів компетентності, які високо цінуються на ринку праці, а також готувати їх до роботи з передовими AI-рішеннями у сфері управління персоналом. Таким чином, навчання викладачів і залучення студентів до обговорення новітніх технологій сприяє підвищенню якості підготовки майбутніх фахівців.

До участі в курсі були запрошені також студенти груп МП-3-8 і МП-3-9а, з якими у подальшому були обговорені новітні підходи у сфері використання штучного інтелекту. Це дало можливість інтегрувати теоретичні знання в практичне навчання та підвищити інтерес здобувачів освіти до сучасних HR-технологій.

Опублікований: 02-10-2025
Читайте також:
Плідна наукова багаторічна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з освітніми партнерами

12 жовтня 2023 р. наукова спільнота кафедри готельно-ресторанної справи в продовження плідної багаторічної співпраці в черговий раз долучилася до участі у науковому заході – IV Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», яка традиційно ініційована д.в.н., професоркою, завідувачкою кафедри готельно-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна наукова багаторічна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з освітніми партнерами 13 жовтня 2023

Навчально-науковий інститут харчових технологій розширює напрями науково-дослідної роботи у тісній співпраці зі стейкхолдерами

Днями в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулася робоча зустріч із представниками ТОВ «Агрофірма «Поле», в якій взяли участь директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Володимир Ковбаса, в.о. завідувача кафедри технології зберігання та переробки зерна Тетя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчально-науковий інститут харчових технологій розширює напрями науково-дослідної роботи у тісній співпраці зі стейкхолдерами 20 березня 2023

Професійні компетенції викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зростають

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів не втрачають нагоди підвищити свої професійні компетенції, тому з радістю скористалися можливістю пройти стажування на одному з провідних підприємств косметичної промисловості – ТОВ «АСТРА КОСМЕТИК», яке є cтейкхолдером освітньої програми «Хімічна технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійні компетенції викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зростають 04 липня 2022

Об’єднані любов’ю до рідної мови!

25 жовтня 2024 р. до Дня української писемності та мови здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до Радіодиктанту національної єдності-2024. Всеукраїнський радіодиктант започатковано задля єднання навколо мови і національної ідентичності у 2000 році. З того часу він відбувся 25 разів поспіль, і став масштабним мовним фле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Об’єднані любов’ю до рідної мови! 28 жовтня 2024