Н У Х Т

Рекомендації щодо перероблення борошна з низькими хлібопекарськими властивостями отримали четвертокурсники

17 листопада 2020

Рекомендації щодо перероблення борошна з низькими хлібопекарськими властивостями отримали четвертокурсники

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Дробот провела відкрите лекційне заняття для здобувачів 4 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології» з дисципліни «Технології хлібобулочних  виробів». Згідно з програмою на лекції була розглянута тема «Особливості приготування пшеничного тіста з борошна з низькими хлібопекарськими властивостями».

Перероблення борошна з низькими хлібопекарськими властивостями – велика проблема для пекарів, оскільки потребує від фахівців уміння швидко приймати рішення та застосовувати різні заходи, які забезпечать виробництво хлібобулочних виробів із високими органолептичними показниками якості.

Лекторка розглянула основні причини погіршення хлібопекарських властивостей пшеничного борошна та залежність якості виробів від властивостей борошна. Особливо корисними для здобувачів були рекомендації щодо перероблення такого борошна: як коригувати параметри технологічних процесів, застосовувати різні технологічні заходи та добавки, що сприятимуть виробництву хліба високої якості.

Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до нього приєдналися завідувач та викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Викладання лекційного матеріалу супроводжувалося мультимедійною презентацією, що містила схеми, таблиці та рисунки.

Викладачі кафедри та студенти вдячні Вірі Дробот за таку змістовну лекцію, в якій вона поділилася своїми знаннями та рекомендаціями, які стануть у нагоді у професійній діяльності.

Опублікований: 17-11-2020
Читайте також:
У добру путь, бакалаври-2020!

2019-2020 навчальний рік добіг свого кінця. Він був дуже складним і, в першу чергу, для здобувачів четвертих курсів. Адже їм, на відміну від усіх інших, довелося не лише дистанційно завершувати навчання, але й дистанційно проходити переддипломну практику, дипломне проєктування і захищати свої кваліфікаційні бакалаврські роботи також дистанційно. С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У добру путь, бакалаври-2020! 08 липня 2020

Широке коло актуальних питань обговорили в рамках конференції «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві»

14 вересня в рамках наукової програми Всеукраїнського тижня харчових технологій кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з ТОВ «АССО Іnternational» провела V Міжнародну спеціалізовану науково-практичну конференцію «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві». Учасників наукового зібрання привітав проректор унів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широке коло актуальних питань обговорили в рамках конференції «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» 14 вересня 2021

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології та рецептурного складу затяжного печива з урахуванням вимог геродієтетики» аспіранта Миколи Петренка. Науковий керівник – професор кафедри Антонела Дорохович. Автором розроблена і застосована на практиці модель «х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи 27 грудня 2017

Теорія та більше практики: сучасне бачення роботодавцями майбутнього фахівця

Формування національних освітніх тенденцій відповідно до сучасних реалій розвитку світової спільноти вимагає від закладів вищої освіти значних зусиль у створенні ефективних моделей підготовки спеціалістів різних рівнів і спрямувань. Адже якість освіти – це, перш за все, мобільність і престиж закладу вищої освіти в освітньому просторі будь якої краї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Теорія та більше практики: сучасне бачення роботодавцями майбутнього фахівця 24 лютого 2021