Н У Х Т

Регулювання використання харчових добавок і ГМО: лекція литовської науковиці для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

21 грудня 2022

Регулювання використання харчових добавок і ГМО: лекція литовської науковиці для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася лекція «Food Additives and Genetically modified organisms in food production», яку у рамках вивчення дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції» магістрантам освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів» прочитала докторка наук, професорка біомедичних наук Iлона Miцейкене (Литва). До лекції також приєдналися здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії».

Лекторка розповіла про законодавчі акти у сфері регулювання використання харчових добавок і генетично модифікованих харчових продуктів у Європейському Союзі, про власні дослідження в цьому напрямі. Особливо цікавою була інформація щодо методів виробництва харчових добавок із використанням методів генної інженерії.

Лекція відбулася у рамках реалізації проєкту Модуль Жана Моне «Regulation of the use of food additives in different food technologies and harmonization of European regulations in Ukraine on the path of European integration» програми Erasmus+. Реалізація проєкту сприятиме проведенню спільних досліджень і вивченню кращих практик Європейського Союзу щодо харчових добавок та генетично модифікованих продуктів.

Колектив кафедри висловлює вдячність шановній Ілоні Miцейкене за підтримку в реалізації проєкту та за проведення лекційного заняття.

Опублікований: 21-12-2022
Читайте також:
Спортивні звитяги

5 жовтня 2023 року відбулася ІХ звітно-виборна конференція ГО «Футбольна Асоціація Студентів міста Києва», у якій взяли участь і представники НУХТ. На порядку денному Конференції було обрання президента ГО «Футбольна Асоціація Студентів м. Києва». Серед запрошених гостей на зустрічі були присутні заступниця міністра молоді і спорту України Людмил...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спортивні звитяги 06 жовтня 2023

В університеті триває реєстрація вступників для участі у вступних іспитах

24 липня стартувала реєстрація для участі у вступних іспитах для вступу до Національного університету харчових технологій на основі повної загальної середньої освіти, що буде тривати до 3 серпня 2020 року. Хто ж має право брати участь у вступних випробуваннях? Вступні випробування у формі співбесіди до нашого вишу складають: - особи з інвалідніс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті триває реєстрація вступників для участі у вступних іспитах 30 липня 2020

За інноваціями до Фінляндії вирушили здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

Здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Анна Матвеєва, Настасія Парака, Ольга Степанова і Марія Аліпатова у дружній компанії зі студентами Берлінського університету прикладних наук на запрошення компанії Metsä Board Oyj прибули до Фінляндії, у місто Äänekoski. Metsä Board Oyj (раніше відома як M-r...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За інноваціями до Фінляндії вирушили здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 01 вересня 2022

Спілкуємося німецькою з носіями мови: відбулося засідання розмовного клубу

4 листопада на кафедрі іноземних мов професійного спрямування спілкувалися німецькою – відбувся черговий розмовний клуб. Доцентка кафедри Ольга Нежива, яка проводила засідання клубу, залучила до участі здобувачів, що вивчають німецьку мову, та викладачів. Також був запрошений гість – носій мови, засновник мовної школи «Start Deutsch Schule» у Києві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спілкуємося німецькою з носіями мови: відбулося засідання розмовного клубу 08 листопада 2022