Н У Х Т

Регулювання використання харчових добавок і ГМО: лекція литовської науковиці для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

21 грудня 2022

Регулювання використання харчових добавок і ГМО: лекція литовської науковиці для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася лекція «Food Additives and Genetically modified organisms in food production», яку у рамках вивчення дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції» магістрантам освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів» прочитала докторка наук, професорка біомедичних наук Iлона Miцейкене (Литва). До лекції також приєдналися здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії».

Лекторка розповіла про законодавчі акти у сфері регулювання використання харчових добавок і генетично модифікованих харчових продуктів у Європейському Союзі, про власні дослідження в цьому напрямі. Особливо цікавою була інформація щодо методів виробництва харчових добавок із використанням методів генної інженерії.

Лекція відбулася у рамках реалізації проєкту Модуль Жана Моне «Regulation of the use of food additives in different food technologies and harmonization of European regulations in Ukraine on the path of European integration» програми Erasmus+. Реалізація проєкту сприятиме проведенню спільних досліджень і вивченню кращих практик Європейського Союзу щодо харчових добавок та генетично модифікованих продуктів.

Колектив кафедри висловлює вдячність шановній Ілоні Miцейкене за підтримку в реалізації проєкту та за проведення лекційного заняття.

Опублікований: 21-12-2022
Читайте також:
Вітаємо переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»!

Уже третій рік поспіль Корпорація «Артеріум» підтримує наших здобувачів, започаткувавши ще в 2020 році конкурс наукових робіт для біотехнологів Національного університету харчових технологій. І це не перший захід, який реалізує Корпорація в нашому виші. Упродовж багатьох років цей фармацевтичний гігант підтримує талановиту молодь, спонсоруючи прове...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»! 05 липня 2022

Викладачка університету – учасниця Ukraine Recovery Conference 2025

10-11 липня 2025 року доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, докторка технічних наук Анастасія Шевченко взяла участь у Міжнародній конференції з відновлення України – Ukraine Recovery Conference 2025 у складі Команди реформи шкільного харчування. Цьогорічна конференція була сфокусована на сталому відновленні, а харчув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка університету – учасниця Ukraine Recovery Conference 2025 18 липня 2025

Чергова спортивна перемога першокурсника-біотехнолога

3-4 грудня 2022 року у Полтавській області відбувся відкритий особистий чемпіонат Лубенської територіальної громади зі спортивного орієнтування, присвячений Дню Збройних Сил України, участь у якому взяв здобувач освіти І курсу факультету біотехнології та екологічного контролю Максим Клименко. Організаторами змагань виступили сектор з питань фізичн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова спортивна перемога першокурсника-біотехнолога 07 грудня 2022

Наші викладачі продовжують удосконалювати технологічні процеси для виробництв

Викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства активно працюють над удосконаленням технологічних процесів виробництва ректифікованого спирту і біопалива для впровадження інноваційних енергоощадних технологій. У цих питаннях наші фахівці тісно й плідно співпрацюють із виробничниками. На провідних підприємствах галузі вони апробуют...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі продовжують удосконалювати технологічні процеси для виробництв 12 лютого 2021