Н У Х Т

Реалії сьогодення та перспективи майбутнього в технологіях водопідготовки обговорювали науковці

26 жовтня 2022

Реалії сьогодення та перспективи майбутнього в технологіях водопідготовки обговорювали науковці

25 жовтня 2022 р. в  нашому університеті за участі Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського Національної академії наук України (ІКХХВ), Асоціації виробників мінеральних та питних вод України, а також кафедри технології цукру і підготовки води проведено ІV Міжнародну науково-практичну конференцію «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки».

З вітальним словом до учасників конференції від імені ректора, професора Олександра Шевченка звернувся проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, який відзначив актуальність означеної проблематики: «Питання забезпечення населення питною водою належної якості та в достатніх об’ємах завжди було одним із пріоритетних для України. Наразі військові дії та їх наслідки призводять до погіршення ситуації з водними ресурсами, що пов’язано зі впливом цілої низки чинників. Саме тому, сьогоднішня конференція є надзвичайно актуальною не тільки з точки зору розвитку науки та інновацій, але й має надзвичайно велике практичне значення для економіки держави та забезпечення національної безпеки в контексті питної води».

У своєму виступі директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко відзначила перспективи освіти в галузі підготовки води, а також розвитку наукових досліджень у галузі водозабезпечення харчових виробництв.

Виконавча директорка Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура у доповіді представила аналіз основних тенденцій у виробництві фасованих вод України та ЄС в умовах пандемії COVID-19,означила ключові проблеми та окреслила перспективи подальшого розвитку галузі.

Сучасні напрямки інноваційного розвитку технології очищення води, в тому числі питання питного водозабезпечення населення України у зонах воєнних дій, висвітлив у своїй доповіді генеральний директор ТОВ «Системи чистої води» Ярослав Барашовець.

Із доповідями виступили представники провідних наукових установ та університетів України, зокрема: к.х.н., молодший науковий співробітник ІКХХВ ім. A.B. Думанського HAH України Іван Корнієнко, PhD, старша викладачка кафедри біоінженерії і води Одеського національного технологічного університету Вікторія Новосельцева. Здобувач освіти факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Влас Березовий у своїй доповіді окреслив екологічні проблеми річки Рось на Білоцерківщині.

Завідувачка кафедри технології цукру і підготовки води, професорка Наталія Гусятинська акцентувала на питанні підготовки фахівців в галузі технології питної води та водопідготовки харчових виробництв.

Широке коло науковців, що стали учасниками заходу, підтверджує його актуальність і важливість. Так, у конференції взяли участь близько 200 осіб, були представлені доповіді, тези та постери колег із різних куточків України та Європейського Союзу (Польщі, Німеччини, Норвегії). Тези доповідей представили науковці більше 30 вищих навчальних закладів, наукових установ та організацій.

Оргкомітет вдячний кожному за внесок у проведення конференції та бажає наснаги і сміливості в розвитку науки та освіти України!

Опублікований: 26-10-2022
Читайте також:
Біотехнологічні студії розпочали свою роботу

15 травня на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися «Біотехнологічні студії» для старшокласників, мета яких – розповісти їм більше про таку наукову сферу як біотехнології і таким чином зацікавити їх продовжувати вивчати саме цю галузь в університеті. Першою лекторкою виступила деканка факультету біотехнології та екологічного контролю На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії розпочали свою роботу 17 травня 2023

Тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів»

З 12 по 16 листопада 2018 р. у Сумському коледжі харчової промисловості  НУХТ відбувся тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».Заходи, що відбулися в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» 19 листопада 2018

Поповнення книжкової полички магістрантів

У видавництві «Олді+» вийшов друком навчальний посібник «Практикум з методології наукових досліджень» авторства професора кафедри технологій і обладнання переробних виробництв факультету митної справи, матеріалів та технологій Луцького національного технічного університету Ігоря Дударєва та професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поповнення книжкової полички магістрантів 30 червня 2023

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства оцінили рівень дипломних проектів заочників за ОКР «Бакалавр»

У Львівській філії нашого університету відбувся захист дипломних проектів студентів заочної форми навчання за ОКР «Бакалавр», де у засіданні ДЕК брали участь викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства університету, професор Віталій Прибильський і  доцент Тетяна Мудрак. Професор Віталій Прибильський очолив Екзаменаційну комісі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства оцінили рівень дипломних проектів заочників за ОКР «Бакалавр» 13 лютого 2017