Н У Х Т

Реалії сьогодення та перспективи майбутнього в технологіях водопідготовки обговорювали науковці

26 october 2022

Реалії сьогодення та перспективи майбутнього в технологіях водопідготовки обговорювали науковці

25 жовтня 2022 р. в  нашому університеті за участі Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського Національної академії наук України (ІКХХВ), Асоціації виробників мінеральних та питних вод України, а також кафедри технології цукру і підготовки води проведено ІV Міжнародну науково-практичну конференцію «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки».

З вітальним словом до учасників конференції від імені ректора, професора Олександра Шевченка звернувся проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, який відзначив актуальність означеної проблематики: «Питання забезпечення населення питною водою належної якості та в достатніх об’ємах завжди було одним із пріоритетних для України. Наразі військові дії та їх наслідки призводять до погіршення ситуації з водними ресурсами, що пов’язано зі впливом цілої низки чинників. Саме тому, сьогоднішня конференція є надзвичайно актуальною не тільки з точки зору розвитку науки та інновацій, але й має надзвичайно велике практичне значення для економіки держави та забезпечення національної безпеки в контексті питної води».

У своєму виступі директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко відзначила перспективи освіти в галузі підготовки води, а також розвитку наукових досліджень у галузі водозабезпечення харчових виробництв.

Виконавча директорка Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура у доповіді представила аналіз основних тенденцій у виробництві фасованих вод України та ЄС в умовах пандемії COVID-19,означила ключові проблеми та окреслила перспективи подальшого розвитку галузі.

Сучасні напрямки інноваційного розвитку технології очищення води, в тому числі питання питного водозабезпечення населення України у зонах воєнних дій, висвітлив у своїй доповіді генеральний директор ТОВ «Системи чистої води» Ярослав Барашовець.

Із доповідями виступили представники провідних наукових установ та університетів України, зокрема: к.х.н., молодший науковий співробітник ІКХХВ ім. A.B. Думанського HAH України Іван Корнієнко, PhD, старша викладачка кафедри біоінженерії і води Одеського національного технологічного університету Вікторія Новосельцева. Здобувач освіти факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Влас Березовий у своїй доповіді окреслив екологічні проблеми річки Рось на Білоцерківщині.

Завідувачка кафедри технології цукру і підготовки води, професорка Наталія Гусятинська акцентувала на питанні підготовки фахівців в галузі технології питної води та водопідготовки харчових виробництв.

Широке коло науковців, що стали учасниками заходу, підтверджує його актуальність і важливість. Так, у конференції взяли участь близько 200 осіб, були представлені доповіді, тези та постери колег із різних куточків України та Європейського Союзу (Польщі, Німеччини, Норвегії). Тези доповідей представили науковці більше 30 вищих навчальних закладів, наукових установ та організацій.

Оргкомітет вдячний кожному за внесок у проведення конференції та бажає наснаги і сміливості в розвитку науки та освіти України!

Published on: 26-10-2022
Read also:
День матері на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

День матері – одне з найзворушливіших свят. У ці складні для всієї країни часи здобувачі вищої освіти груп ТІ-1-6, ТІ-2-5, ТХ-3-4, ТХ-3-5+ск, наставницями яких є доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Лариса Михонік, Олена Кохан, Юлія Бондаренко та Анна Грищенко, не забули привітати своїх матусь і бабусь з Днем матері. ...

READ YOURSELF

День матері на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 09 may 2022

Прощальне свято для магістрів Навчально-наукового інституту харчових технологій

У перший день весни 2019 року Навчально-науковий інститут харчових технологій НУХТ побажав щасливого професійного й життєвого злету 264 своїм випускникам-магістрам. Щирі напутні слова адресували своїм вихованцям директор інституту Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачі випускових кафедр – технології консервування, проректор університету з навчально...

READ YOURSELF

Прощальне свято для магістрів Навчально-наукового інституту харчових технологій 01 march 2019

НУХТ – асоційований член Громадської спілки «Холодильна асоціація України»

Минулого тижня наш університет підписав меморандум про співпрацю з Громадською спілкою «Холодильна асоціація України». 30 липня 2021 р. на черговому зібранні Асоціації в урочистій обстановці представник університету, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олекс...

READ YOURSELF

НУХТ – асоційований член Громадської спілки «Холодильна асоціація України» 02 august 2021

Підготовка до виборів ректора університету триває

3 березня відбулося чергове засідання Організаційного комітету з підготовки до виборів ректора НУХТ. На початку засідання голова Оргкомітету, перший проректор Володимир Яровий проінформував членів Оргкомітету про те, що розроблені положення щодо організації виборів погоджені Профкомом НУХТ, затверджені вченою радою університету, введені у дію нака...

READ YOURSELF

Підготовка до виборів ректора університету триває 03 march 2020