Н У Х Т

Реалії сьогодення та перспективи майбутнього в технологіях водопідготовки обговорювали науковці

26 october 2022

Реалії сьогодення та перспективи майбутнього в технологіях водопідготовки обговорювали науковці

25 жовтня 2022 р. в  нашому університеті за участі Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського Національної академії наук України (ІКХХВ), Асоціації виробників мінеральних та питних вод України, а також кафедри технології цукру і підготовки води проведено ІV Міжнародну науково-практичну конференцію «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки».

З вітальним словом до учасників конференції від імені ректора, професора Олександра Шевченка звернувся проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, який відзначив актуальність означеної проблематики: «Питання забезпечення населення питною водою належної якості та в достатніх об’ємах завжди було одним із пріоритетних для України. Наразі військові дії та їх наслідки призводять до погіршення ситуації з водними ресурсами, що пов’язано зі впливом цілої низки чинників. Саме тому, сьогоднішня конференція є надзвичайно актуальною не тільки з точки зору розвитку науки та інновацій, але й має надзвичайно велике практичне значення для економіки держави та забезпечення національної безпеки в контексті питної води».

У своєму виступі директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко відзначила перспективи освіти в галузі підготовки води, а також розвитку наукових досліджень у галузі водозабезпечення харчових виробництв.

Виконавча директорка Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура у доповіді представила аналіз основних тенденцій у виробництві фасованих вод України та ЄС в умовах пандемії COVID-19,означила ключові проблеми та окреслила перспективи подальшого розвитку галузі.

Сучасні напрямки інноваційного розвитку технології очищення води, в тому числі питання питного водозабезпечення населення України у зонах воєнних дій, висвітлив у своїй доповіді генеральний директор ТОВ «Системи чистої води» Ярослав Барашовець.

Із доповідями виступили представники провідних наукових установ та університетів України, зокрема: к.х.н., молодший науковий співробітник ІКХХВ ім. A.B. Думанського HAH України Іван Корнієнко, PhD, старша викладачка кафедри біоінженерії і води Одеського національного технологічного університету Вікторія Новосельцева. Здобувач освіти факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Влас Березовий у своїй доповіді окреслив екологічні проблеми річки Рось на Білоцерківщині.

Завідувачка кафедри технології цукру і підготовки води, професорка Наталія Гусятинська акцентувала на питанні підготовки фахівців в галузі технології питної води та водопідготовки харчових виробництв.

Широке коло науковців, що стали учасниками заходу, підтверджує його актуальність і важливість. Так, у конференції взяли участь близько 200 осіб, були представлені доповіді, тези та постери колег із різних куточків України та Європейського Союзу (Польщі, Німеччини, Норвегії). Тези доповідей представили науковці більше 30 вищих навчальних закладів, наукових установ та організацій.

Оргкомітет вдячний кожному за внесок у проведення конференції та бажає наснаги і сміливості в розвитку науки та освіти України!

Published on: 26-10-2022
Read also:
Викладачі НУХТ виступили на міжнародних вебінарах зі штучного інтелекту

Минулого тижня викладачі кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки (ІТШІК) долучились до міжнародних вебінарів, організованих нашими партнерами з Індонезії. Нагадаємо, що в червні цього року університет і University of Computer Science&Technology (Universitas STEKOM) з Індонезії підписали меморандум щодо партнерства м...

READ YOURSELF

Викладачі НУХТ виступили на міжнародних вебінарах зі штучного інтелекту 28 august 2023

Продукцію вітчизняних виробників пива і безалкогольних напоїв оцінюють наші фахівці

5-6 серпня 2021 року відбувся ХХІV професійний Міжнародний конкурс пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, зброджених напоїв, мінеральних і питних вод, солоду пивоварного, який щорічно у серпні проводить Приватне акціонерне товариство «УКРПИВО». У конкурсі взяли участь 32 підприємства галузі, які подали 128 зразків своєї продукції, в т.ч. п...

READ YOURSELF

Продукцію вітчизняних виробників пива і безалкогольних напоїв оцінюють наші фахівці 09 august 2021

Наука й бізнес об’єдналися у визначенні сучасних трендів і перспектив у галузі перероблення м’яса і молока

Перший місяць навчального року в нашому університеті традиційно насичений науковими конференціями за галузевими спеціалізаціями харчових виробництв. 23 вересня 2025 року, вже вшосте, відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока». Співорганізаторами заходу виступили Інституту про...

READ YOURSELF

Наука й бізнес об’єдналися у визначенні сучасних трендів і перспектив у галузі перероблення м’яса і молока 26 september 2025

Укладено Декларацію про співробітництво з Університетом Сорбонна (Франція)

Вперше в історії наукової співпраці України з Францією 13 листопада в Університеті Сорбонна (Париж) відбувся науково-практичний семінар «Ukraine. Vigne et vin en résistance  (Україна. Вино і лоза в опорі)», організований Університетом Сорбонна спільно з Українською корпорацією по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром» і нашим уніве...

READ YOURSELF

Укладено Декларацію про співробітництво з Університетом Сорбонна (Франція) 14 november 2023