Онлайн-лекцію «Проєктне моделювання діяльності закладів сфери HoReCa» для студентів 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у межах вивчення навчальної дисципліни «Проєктування об’єктів готельно-ресторанного господарства» прочитала технолог-проєктант компанії «Total Kitchen» і випускниця факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Ірина Москаленко.
Стейкхолдер-компанія «Total Kitchen» – лідер із проєктування закладів сфери HoReCa, серед клієнтів якої ресторанні підприємства «Gastrofamily» Дмитра Борисова («Mushlya Bar», «БПШ», «Chicken Kyiv», «Білий налив»), спеціалізований ресторан «Mimosa Brooklyn Pizza», суші-бар «Fish&Pussycat», кафе-пекарня «Хлебный» рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної та ще багато улюблених нами закладів ресторанного господарства.
Етапи проєктного моделювання від технолога-проєктанта – збір вихідних даних про заклад, що проєктується (тип, місткість, продуктивність, концепція, локація); розроблення компонувального плану приміщень; розміщення технологічного обладнання та складання специфікації обладнання; розроблення технічного завдання для підключення до мереж комунікацій і авторський нагляд як перевірка на відповідність технічному завданню.
На всіх етапах – підтримання постійного контакту і консультування із ресторатором, шеф-кухарем, шеф-барменом, дизайн-агенцією.
Лектор активно спілкувалася з аудиторією у режимі онлайн щодо дотримання вимог нормативно-технічної документації, процедури отримання дозвільних документів, впровадження системи HACCP, особливостей роботи з програмними продуктами AutoCAD і ArchiCAD для проєктування і візуалізації.
Впевнені, що інсайти від фахівця-практика допоможуть спроєктувати здобувачам бакалаврського рівня вищої освіти концептуальний заклад харчування при готельному підприємстві під час виконання курсового проекту.
Наша випускниця зазначила, що отримані в університеті знання з проєктування і устаткування для закладів сфери HoReCa, технології продукції ресторанного господарства сприяли її успішному працевлаштуванню за спеціальністю.
Колектив кафедри готельно-ресторанної справи щиро вдячний Ірині Москаленко за цікаву та інформаційно-насичену онлайн-лекцію і чекає на нові зустрічі під час гостьових лекцій у рідному університеті.