Н У Х Т

Профорієнтаційні рейди тривають: маємо нових друзів

10 лютого 2021

Профорієнтаційні рейди тривають: маємо нових друзів

Профорієнтаційні команди наших випускових кафедр продовжують активно спілкуватися з учнівською молоддю, популяризуючи спеціальності, за якими здійснюють підготовку спеціалістів. Не секрет, що нині Україна потребує фахівців інженерного спрямування, держава надає таким спеціальностям особливу підтримку – здобувачі освіти мають певні преференції при вступі і підвищену стипендію під час навчання.

Тож черговою зупинкою профорієнтаційного десанту кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв стало містечко Узин у Білоцерківському районі Київської області й активне спілкування з колективом Навчально-виховного комплексу «Узинська гімназія».

Гімназисти поділилися інформацією, що в Узині і навколо активно розбудовуються харчові підприємства. У самому Узині діє один із найстаріших цукрових заводів, а також підприємства зі зберігання і перероблення зерна, виготовлення спирту, перероблення м’ясної сировини. А поруч – декілька найпотужніших в Україні цукрових заводів, хлібопекарських і борошномельних підприємств, молокозаводи, підприємства заморожених напівфабрикатів і консервні заводи.

Харчова галузь у регіоні активно розвивається, потребує фахівців у галузі інжинірингу, які знають як спроєктувати, побудувати і забезпечити сталу роботу підприємств, а також вирішити нагальні питання екології, енергопостачання, логістики та інші. А до обговорення, як у місті покращити екологічну ситуацію (на яку мають вплив деякі харчові підприємства), підключилися і викладачі гімназії.

Тож, цілком логічно узинській молоді здобути вищу інженерну освіту і підняти ще вище харчову галузь у своєму краї. Тому сподіваємося на тривалу дружбу і плідне співробітництво!

Опублікований: 10-02-2021
Читайте також:
Усі родзинки WorldFood Ukraine студентам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

24 жовтня доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Зоряна Романова разом зі студентами групи ТБ-4-8 відвідали 22-гу міжнародну виставку продуктів харчування WorldFood Ukraine, що працює щорічно в МВЦ на Броварському проспекті. На виставці до них приєдналися доцент Маргарита Карпутіна та завідувач лабораторії Людмила Бондаренко....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі родзинки WorldFood Ukraine студентам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 24 жовтня 2019

На кафедрі експертизи харчових продуктів – гості з Малої академії наук

На кафедру експертизи харчових продуктів разом із класним керівником Тетяною Романченко завітали школярі 8-го класу закладу освіти №3 м. Бровари, які навчаються в Малій академії наук України. Доцент кафедри Світлана Усатюк ознайомила гостей із освітніми програмами, за якими навчаються здобувачі вищої освіти в університеті, переліком дисциплін, з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі експертизи харчових продуктів – гості з Малої академії наук 07 лютого 2020

Здобувачі та гарант освітньої програми «Технології харчування» поглибили знання з безпечності харчових продуктів

У межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» за ініціативи її лектора, професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гаранта освітньо-професійної програми «Технології харчування» Олега Кузьміна здобувачі четвертого курсу взяли участь у міжнародному вебінарі «Ensuring Microbial Let...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі та гарант освітньої програми «Технології харчування» поглибили знання з безпечності харчових продуктів 31 січня 2025