Н У Х Т

Профорієнтаційні рейди тривають: маємо нових друзів

10 лютого 2021

Профорієнтаційні рейди тривають: маємо нових друзів

Профорієнтаційні команди наших випускових кафедр продовжують активно спілкуватися з учнівською молоддю, популяризуючи спеціальності, за якими здійснюють підготовку спеціалістів. Не секрет, що нині Україна потребує фахівців інженерного спрямування, держава надає таким спеціальностям особливу підтримку – здобувачі освіти мають певні преференції при вступі і підвищену стипендію під час навчання.

Тож черговою зупинкою профорієнтаційного десанту кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв стало містечко Узин у Білоцерківському районі Київської області й активне спілкування з колективом Навчально-виховного комплексу «Узинська гімназія».

Гімназисти поділилися інформацією, що в Узині і навколо активно розбудовуються харчові підприємства. У самому Узині діє один із найстаріших цукрових заводів, а також підприємства зі зберігання і перероблення зерна, виготовлення спирту, перероблення м’ясної сировини. А поруч – декілька найпотужніших в Україні цукрових заводів, хлібопекарських і борошномельних підприємств, молокозаводи, підприємства заморожених напівфабрикатів і консервні заводи.

Харчова галузь у регіоні активно розвивається, потребує фахівців у галузі інжинірингу, які знають як спроєктувати, побудувати і забезпечити сталу роботу підприємств, а також вирішити нагальні питання екології, енергопостачання, логістики та інші. А до обговорення, як у місті покращити екологічну ситуацію (на яку мають вплив деякі харчові підприємства), підключилися і викладачі гімназії.

Тож, цілком логічно узинській молоді здобути вищу інженерну освіту і підняти ще вище харчову галузь у своєму краї. Тому сподіваємося на тривалу дружбу і плідне співробітництво!

Опублікований: 10-02-2021
Читайте також:
Важливий щабель на шляху майбутньої професії подолали студенти кафедри технології цукру і підготовки води заочної форми навчання

На кафедрі технології цукру і підготовки води відбувся успішний захист дипломних проектів бакалаврів-цукровиків. До складу Екзаменаційної комісії увійшли: завідувач кафедри, доктор технічних наук, професор Наталія Гусятинська (голова), професори кафедри, д.т.н. Леонід Рева, к.т.н. Валерій Виговський та доцент, к.т.н. Світлана Шульга, а також керівн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий щабель на шляху майбутньої професії подолали студенти кафедри технології цукру і підготовки води заочної форми навчання 19 лютого 2020

Освітні візити другокурсників

Студенти 2 курсу групи ТІ-ІІ-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали сучасну пивоварню BeerMaster і підприємство з виробництва комбучі «Еat easy», які вже не вперше гостинно відкривають свої двері для наших здобувачів освіти. Завдяки випускникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, головному технологу пивов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітні візити другокурсників 11 квітня 2025

МОН пропонує для обговорення проєкт Плану відновлення України

Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проєкт Плану відновлення України в частині освіти і науки. У Плані напрацьовані пропозиції щодо пріоритетних реформ, ініціатив, проєктів нормативно-правових актів, прийняття та реалізація яких є необхідними у воєнний і післявоєнний періоди. Зауваження і пропозиції до проєкту Плану ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН пропонує для обговорення проєкт Плану відновлення України 19 серпня 2022

Про роль фінансового менеджера дізнавалися студенти-фінансисти від компетентного фахівця-практика

Щодо ролі фінансового менеджера у прийнятті управлінських рішень студенти-фінансисти нещодавно поспілкувалися з PhD, фінансовим менеджером Fluent Trade Technologies Ltd Олександром Босенком. Зустріч відбулася за ініціативи доцента кафедри фінансів Юрія Кулинича. Олександр має досвід практичної роботи на позиціях фінансиста у компаніях «1+1 media»,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про роль фінансового менеджера дізнавалися студенти-фінансисти від компетентного фахівця-практика 05 грудня 2023