Н У Х Т

Профорієнтаційні рейди тривають: маємо нових друзів

10 лютого 2021

Профорієнтаційні рейди тривають: маємо нових друзів

Профорієнтаційні команди наших випускових кафедр продовжують активно спілкуватися з учнівською молоддю, популяризуючи спеціальності, за якими здійснюють підготовку спеціалістів. Не секрет, що нині Україна потребує фахівців інженерного спрямування, держава надає таким спеціальностям особливу підтримку – здобувачі освіти мають певні преференції при вступі і підвищену стипендію під час навчання.

Тож черговою зупинкою профорієнтаційного десанту кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв стало містечко Узин у Білоцерківському районі Київської області й активне спілкування з колективом Навчально-виховного комплексу «Узинська гімназія».

Гімназисти поділилися інформацією, що в Узині і навколо активно розбудовуються харчові підприємства. У самому Узині діє один із найстаріших цукрових заводів, а також підприємства зі зберігання і перероблення зерна, виготовлення спирту, перероблення м’ясної сировини. А поруч – декілька найпотужніших в Україні цукрових заводів, хлібопекарських і борошномельних підприємств, молокозаводи, підприємства заморожених напівфабрикатів і консервні заводи.

Харчова галузь у регіоні активно розвивається, потребує фахівців у галузі інжинірингу, які знають як спроєктувати, побудувати і забезпечити сталу роботу підприємств, а також вирішити нагальні питання екології, енергопостачання, логістики та інші. А до обговорення, як у місті покращити екологічну ситуацію (на яку мають вплив деякі харчові підприємства), підключилися і викладачі гімназії.

Тож, цілком логічно узинській молоді здобути вищу інженерну освіту і підняти ще вище харчову галузь у своєму краї. Тому сподіваємося на тривалу дружбу і плідне співробітництво!

Опублікований: 10-02-2021
Читайте також:
Родзинки професії від викладачів Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ

Викладачі циклової комісії технології бродильних виробництв Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ Олександра Довбуш, Мирослава Сагайдак і Леся Ющак зі студентами груп БВ-2 і БВ-3 відвідали пізнавальний захід «Львівярня для студентів». Під час екскурсії музейним комплексом пивоваріння студенти ознайомилися з істор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Родзинки професії від викладачів Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ 06 квітня 2018

Для здобувачів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» вийшов підручник англійською мовою

Для здобувачів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» підготовлені підручники «Міжнародні економічні відносини» українською та англійською мовами (автори – професорка Світлана Гуткевич, доцент Олег Шеремет, доцентка Марина Хмара). В умовах глобалізації міжнародні економічні відносини формуються на основі змін структури міжнародної торгівл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Для здобувачів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» вийшов підручник англійською мовою 28 жовтня 2021

Вступники до магістратури на контракт можуть зараховуватися тільки за мотиваційним листом!

Вступити до магістратури без складання ЄВІ, ЄФВВ чи фахового іспиту цілком реально! Всім, хто має диплом бакалавра, для цього потрібно виконати всього три умови – обрати спеціальність, якій надається особлива підтримка держави, подати заяву на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб і написати мотиваційний лист. Адже у 2023 році при вступі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до магістратури на контракт можуть зараховуватися тільки за мотиваційним листом! 09 серпня 2023

Нові ідеї для розвитку освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

Викладачі кафедри економічної теорії НУХТ відвідали конференцію «Access2Finance 2024», організовану Українською асоціацією фінтех і інноваційних компаній (UAFIC). Цей захід є щорічною ініціативою, спрямованою на покращення доступу до фінансування для малого та середнього бізнесу, особливо в умовах економічних викликів і післявоєнного відновлення. U...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові ідеї для розвитку освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» 01 жовтня 2024