Н У Х Т

Професійний батл «Страви на вогні»

24 жовтня 2019

Професійний батл «Страви на вогні»

23 жовтня 2019 року в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся професійний батл «Страви на вогні», в якому брали участь студенти груп кулінарного напрямку. Були сформовані 6 команд. Готуючись до конкурсу, студенти вибрали різні види м’яса, різні їх поєднання, різні соуси, як доповнення і, звичайно, овочі.

Журі очолив успішний випускник коледжу Дмитро Федорик. Членами журі були член асоціації кухарів Західної шеф-групи, викладач школи Ель-шеф Андрій Шумей, випускниця коледжу, приватний підприємець Наталія Федорик, а також голова циклової комісії кулінарних дисциплін Ганна Пйонтко.

Було багато глядачів і вболівальників. Всі вони впевнилися, що м’ясо на грилі набуває пікантного аромату багаття і залишається при цьому ніжним і соковитим. Зайвий жир витоплюється, а смачна хрустка скоринка надає страві вишуканості. Присутні переконалися, що сам процес приготування вимагає особливого підходу і знання багатьох кулінарних тонкощів – наприклад, жирні сорти м’яса з прожилками сала найкраще підходять для приготування на вогні. Було цікаво спостерігати, як під час обсмажування жир розтоплюється, і шматки м’яса виходять м’якими і соковитими. Студенти використали знання про те, що дуже сухе м’ясо – телятину чи філе курки – краще смажити, загорнувши в бекон або збризнувши рослинним маслом. Це робить його ніжним, і воно тане в роті. А можна загорнути у фольгу. Також для приготування на вогні чудово підходить риба, що і було доведено під час батлу.

Учасники змагань розкрили секрет приготування м’яса на вогні – він полягає в маринуванні. Маринад робить навіть звичайне м’ясо вишуканим. В якості основи беруть червоне і біле сухе вино, пиво, гранатовий і апельсиновий сік, оливкову олію, винний або бальзамічний оцет, гірчицю і соєвий соус. Пікантності маринаду додають кілька крапель лимонного соку, сметана, томатна паста. Ці всі тонкощі добре знають наші студенти і вміло їх використовують.

Конкурс закінчився, журі оцінило всі страви, дуже важко було визначити переможців, але така мета конкурсів.

Тож вітаємо переможців! Ними стали:

І місце – група КТ-17
ІІ місце – група КОБ-18
ІІІ місце – група КБ-10. 

Опублікований: 24-10-2019
Читайте також:
Пріоритети наукових досліджень обговорили з колегами у Польщі фахівці кафедри іноземних мов професійного спрямування

27-28 листопада у м. Новий Сонч (Польща) працювала Міжнародна науково-практична конференція «Пріоритети наукових досліджень: теоретична і практична цінність», участь у якій взяли в. о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Галинська і доцент кафедри Яна Окопна. Конференція була присвячена актуальним і перспективним напрям...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пріоритети наукових досліджень обговорили з колегами у Польщі фахівці кафедри іноземних мов професійного спрямування 29 листопада 2018

Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства – бачення студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася науково-практична студентська конференція «Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства». На конференцію були запрошені представники провідних закладів ресторанного господарства області – адміністратор готельно-ресторанного комплексу «Галицька сад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства – бачення студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 19 лютого 2019

Розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку»

23 квітня 2019 року розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку» в рамках проекту програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE). З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку» 24 квітня 2019

Відновлено роботу з організації Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності за компетенцією «Холодильна техніка та кондиціювання повітря»

Повномасштабне вторгнення агресора внесло свої жорстокі корективи у наше життя й зруйнувало безліч планів – особистих, професійних, освітніх. Ще 3 лютого 2022 року доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко за дорученням оргкомітету Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності за компетенцією «Холодильна техніка та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відновлено роботу з організації Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності за компетенцією «Холодильна техніка та кондиціювання повітря» 09 жовтня 2023