Н У Х Т

Професійні рекомендації щодо викладу результатів досліджень отримали викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

20 жовтня 2023

Професійні рекомендації щодо викладу результатів досліджень отримали викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

Професія викладача закладу вищої освіти – одна з найбільш творчих і складних, в ній поєднано науку, мистецтво, саморозвиток, креативність та професійну майстерність. Різноманітні види діяльності сучасного викладача передбачають виконання власної наукової роботи, а також залучення до неї здобувачів вищої освіти. Оприлюднення та апробація наукових здобутків дослідників реалізуються у наукових статтях, як фахових так і міжнародних. Важливо, що публікаційна активність викладачів безпосередньо впливає на рейтинги самого науковця, а також університету, тому має підтримуватися на високому рівні.

Особливості викладу результатів досліджень у наукових статтях систематично коригуються згідно зі змінами вимог до діяльності наукових працівників; з урахуванням інновацій кожної наукової сфери; змінами концепцій та стратегій редакційних колегій наукових видань. Прагнучи бути обізнаними із сучасними підходами та рекомендаціями, завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна та всі викладачі 18 жовтня стали учасниками вебінару з наукометрії «Написання та оформлення наукової статті», який організувала консалтингова компанія «Наукові Публікації».

На вебінарі були детально розкриті питання особливостей підготовки матеріалів і підбору актуального контенту для міжнародних наукометричних баз, необхідності високого рівня унікальності, охарактеризовані структура IMRAD, сучасні правила цитування у науковій статті, технічні параметри статті, представлення графічних матеріалів. Учасники визнали корисним розбір найбільш розповсюджених помилок у виборі тематики, оформленні статті та джерел використаної інформації, якими поділилися спікери.

Тепер науковці кафедри з новими ідеями і натхненням будуть реалізовувати результати досліджень у нових наукових статтях та монографіях й готуються до нових зустрічей із фахівцями компанії «Наукові Публікації».

Опублікований: 20-10-2023
Читайте також:
Студенти-цукровики і  студенти-водники успішно захистили бакалаврські дипломні проекти

З 11 по 18 червня на кафедрі технології цукру та підготовки води відбулися захисти дипломних проектів студентів 4 курсу на здобуття освітнього ступеня «бакалавр». Першими захистили дипломні проекти 11 червня студенти професійного спрямування «Технології цукру та полісахаридів», а вже 15 червня естафету прийняли студенти за професійним спрямуванням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-цукровики і студенти-водники успішно захистили бакалаврські дипломні проекти 18 червня 2018

Актуальні навички набувають наші викладачі

Викладачі кафедри інформатики та обчислювальної техніки Інституту післядипломної освіти НУХТ, завідувач кафедри Олександр Петренко та доцент Андрій Ярковий провели низку дистанційних семінарів з підвищення кваліфікації для викладачів університету. Семінари були присвячені актуальним тематикам. Зокрема, слухачі покращили свої скіли у графічному офо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні навички набувають наші викладачі 19 січня 2023

У пошуку творчих, умотивованих вступників

Тривають презентативно-профорієнтаційні зустрічі зі старшокурсниками фахових коледжів НУХТ, ініційовані фахівцями Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності спільно з Приймальною комісією університету. Сьогоднішня аудиторія – викладачі й студенти випускових груп Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу НУХТ і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У пошуку творчих, умотивованих вступників 10 січня 2025

Усі кваліфікаційні роботи бакалаврів кафедри технології цукру і підготовки води виконані на реальних підприємствах

16 та 18 червня на кафедрі технології цукру і підготовки води успішно пройшли захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів в онлайн-режимі. Підготовка кваліфікаційних робіт здійснювалася дистанційно, що потребувало особливої відповідальності, як здобувачів, так і викладачів кафедри. Слід відзначити, що всі кваліфікаційні роботи виконані з метою удоско...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі кваліфікаційні роботи бакалаврів кафедри технології цукру і підготовки води виконані на реальних підприємствах 19 червня 2020