Н У Х Т

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології обговорили наші викладачі й здобувачі освіти

24 травня 2022

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології обговорили наші викладачі й здобувачі освіти

Нещодавно досвідчені викладачі та молоді науковці зібралися на ІІ Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології». Її учасниками стали вчені з провідних університетів України та іноземні спеціалісти, а також здобувачі освітніх рівнів «бакалавр», «магістр» і «доктор філософії» кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету.

Відкривала конференцію завідувачка кафедри біотехнології Національного фармацевтичного університету Наталя Хохленкова, яка привітала усіх учасників і побажала їм терпіння та наснаги у цей нелегкий час. Дуже приємно, що пані Наталя привітала колектив нашої кафедри зі знаменною подією – отриманням зразкової акредитації освітньо-наукової програми «Біотехнологія» третього освітньо-наукового рівня.

Серед доповідачів було багато науковців із Харкова, який, попри залишені війною рани, тримає оборону і залишається українською столицею студентства, центром освіти та науки.

Звісно й наші викладачі активно долучилися до роботи наукового зібрання, зокрема своїм виступом присутніх потішила старша викладачка кафедри біотехнології і мікробіології Олена Гудзенко з доповіддю «Протеолітична активність культуральної рідини ґрунтових бактерій». Вона детально розповіла про одержання ферментів мікробного походження з виділених із ґрунту нових штамів Bacillussp. А1, А2, А3. За результатами проведених досліджень, встановлено, що дві культури Bacillussp. А2 і А3 проявляли високу протеолітичну активність при глибинному культивуванні. Зауважимо, що тематика цієї роботи є актуальною, адже обумовлюється практичною відсутністю вітчизняних біотехнологій ферментних препаратів при широких сферах їх застосування, наявністю мікробних продуцентів протеаз і перспективою розроблення біотехнології отримання протеолітичних ферментів.

Саме такими та іншими цікавими, актуальними й практичними темами можуть займатись фахівці-біотехнологи, а дружелюбний склад кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ обов’язково допоможе зацікавленим студентам на науковій ниві. Нагадаємо, що на кафедрі багато років функціонує студентський гурток «BIOTECH», де молоді біотехнологи реалізують свій науковий потенціал.

Під час роботи конференції прозвучало багато доповідей на різноманітні тематики. Адже майже у всіх сферах сучасного життя присутня біотехнологія, а отже, потрібні біотехнологи. Продукти харчування, ліки, екологічні пакувальні матеріали – продукт кропіткої праці мікроорганізмів, помноженої на біоінженерний геній. Навіть у фешн-індустрії біотехнологія знайшла своє застосування: синтез нових барвників, екологічна утилізація старого одягу – робота спеціалістів із мікросвіту. Ще 10 років тому ніхто не міг навіть уявити фешн-гриби, а сьогодні – це реальність. Тож можна зі впевненістю сказати, що біотехнологія зараз у моді, у всіх сенсах цього слова. 

Конференція відбулася на високому професійному рівні. Завжди корисно, цікаво та дуже приємно брати участь у таких заходах. Наші викладачі й здобувачі освіти щиро вдячні організаторам і доповідачам за цікавий науковий матеріал та доповіді, що мають важливе науково-практичне значення! 

Опублікований: 24-05-2022
Читайте також:
Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На лабораторному ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів 23 лютого 2022

Перші бакалаври-2021 на кафедрі технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися перші захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів денної форми навчання. На розгляд комісії, до складу якої увійшли доцентки кафедри Ірина Гойко та Алла Башта, під головуванням професорки Галини Сімахіної, були представлені: проєкт виробництва безглютенових кексів із гречаного борошна, збагачених п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші бакалаври-2021 на кафедрі технології оздоровчих продуктів 15 червня 2021

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців!

Щороку, третього четверга травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Це свято національної єдності, метою якого є збереження споконвічних народних традицій  і об’єднання українців навколо вишиванки – святині, яка  несе в собі духовне багатство, традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками. Кожного року кафедра гуманітар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Українська вишиванка – національний оберіг, «молитва без слів», що об’єднує українців! 21 травня 2020

Відбулася ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»

18 вересня в рамках спеціалізованих конференцій у виставковому центрі «АККО Інтернешнл» відбувся ще один потужний науковий захід – ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Співорганізаторами конференції виступили асоціація «Укркондпром» та виставкова компанія «АККО Інтернешнл». Модератором...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» 20 вересня 2024