Н У Х Т

Побудова стартап-екосистеми: викладачі дізнаються про практичну філософію в бізнесі

11 листопада 2024

Побудова стартап-екосистеми: викладачі дізнаються про практичну філософію в бізнесі

7 листопада доцентка кафедри економіки і права, лекторка дисципліни «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами» Оксана Відоменко та асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко взяли участь у заході «Бізнес без ілюзій: Об'єктивізм для підприємців». Це була унікальна можливість для підприємців, стартаперів і представників бізнесу, які прагнуть будувати справу, ґрунтуючись на принципах раціональності та об’єктивності, ознайомитися з практичною філософією у підприємницькій сфері. Захід об’єднав людей, зацікавлених у застосуванні філософських принципів для вдосконалення своїх бізнес-процесів, стратегій і підходів до ухвалення рішень.

Знаково, що захід проходив у alma-mater стартаперів Києва – LIFT99 Kyiv HUB, місія якого – зміцнити глобальну спільноту стартапів і допомогти стартапам досягти успіху, об’єднавши засновників як фізично, так і діджитально в рамках спільноти.

Програма заходу була побудована таким чином, щоб поступово розкрити ключові теми: індивідуалізм, раціональність, конкуренцію та їхнє значення для розвитку бізнесу. Учасники почули три різнопланові доповіді від провідних фахівців і практиків галузі – операційного директора стартапу Beholder Даніїла Лубкіна, співзасновника стартапу SelpMe Сергія Карпенка та бізнес-девелопера і стартап-адвайзера Костянтина Карпова, які поділилися своїм досвідом і баченням важливості об’єктивізму у підприємницькій діяльності.

Після доповідей відбулася неформальна сесія обговорення та нетворкінгу, що стала прекрасною нагодою обмінятися думками, поставити запитання спікерам і познайомитися з іншими учасниками заходу. Атмосфера виявилася надзвичайно сприятливою для глибоких дискусій, у результаті всі учасники залишили захід з новими ідеями та інсайтами.

Для наших викладачок це стало цінним досвідом, який надав глибше розуміння того, як філософські принципи можуть бути корисними у сучасному підприємництві, що стане предметом обговорення зі здобувачами під час лекційних і практичних занять з відповідних дисциплін.

Оксана Відоменко та Марія Омельченко висловлюють вдячність спікерам за корисний матеріал та організаторам заходу за можливість бути частиною такої цікавої події.

Опублікований: 11-11-2024
Читайте також:
Плідний обмін викладацьким досвідом на кафедрі економіки і права

Викладач – людина, яка навчає і навчається постійно, підвищує свою кваліфікацію та майстерність, відвідує багато курсів, щоб ставати кращими і велику долю в цьому процесі посідає обмін досвідом з колегами. Осінь на кафедрі економіки і права тішить своєю насиченістю подій із можливістю вчитися та удосконалюватися. Лише за останні тижні колеги відвід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідний обмін викладацьким досвідом на кафедрі економіки і права 03 листопада 2025

І моральне задоволення, і призи: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів активно співпрацює зі спільнотою Вікімедіа

Відкритий доступ до інформації є надзвичайно важливою ініціативою у науковому світі. Він не лише сприяє підвищенню інформованості громадськості про новітні наукові відкриття, але й прискорює науковий прогрес, адже дослідники можуть легше взаємодіяти між собою. Важливу роль у поширенні знань відіграє Вікіпедія – вільна енциклопедія, створена спільно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

І моральне задоволення, і призи: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів активно співпрацює зі спільнотою Вікімедіа 19 липня 2023

Відбулася урочиста посвята у студенти першокурсників факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Для цьогорічних першокурсників факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу історія студентського життя почалася 29 серпня в актовій залі університету з урочистої посвяти. Це приємне і водночас хвилююче свято не тільки для вчорашніх випускників шкіл і коледжів, але й для всього професорсько-викладацького складу факультету, за доброю тра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася урочиста посвята у студенти першокурсників факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 29 серпня 2018

Традиції і звичаї України та англомовних країн

У центрі уваги здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – традиції і звичаї України та англомовних країн. Під час заходу студенти групи ГС-1-7 розповіли про свої улюблені свята – Великдень, Різдво, Новий рік. Здобувачі та доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко обговорили, що спільного і відмінного мають ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції і звичаї України та англомовних країн 03 травня 2024