1 грудня 2025 року доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш прочитала гостьову лекцію на тему «Органічне виробництво та органічні продукти – шлях до сталого розвитку. Переваги, корисність, вибір молодих!» для здобувачів груп 631 і 641 освітньо-професійної програми «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» (спеціальність 181 «Харчові технології») Кам’янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості НУХТ.
Лекторка ознайомила слухачів із перевагами органічного виробництва, розповіла про його вплив на клімат і біорізноманіття. Слухачі переконались, що органічні продукти – дуже корисні та безпечні.
Здобувачі дізналися про обсяги та асортимент органічної сировини і харчових продуктів, що вирощують і виробляють в Україні. Наталія Фалендиш акцентувала увагу на важливості органічного виробництва для сталого розвитку та розповіла про маркування органічних харчових продуктів, за яким їх можна відрізнити від конвенційних.
Матеріал лекції викликав зацікавленість та жваву дискусію між здобувачами освіти і викладачами коледжу.